Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe krijg ik meer reacties op mijn datingprofiel?

Hoe krijg ik meer reacties op mijn datingprofiel?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Sta je ingeschreven op een datingsite en krijg je weinig reacties? Dan wordt het wellicht tijd om je huidige profiel onder de loep te nemen. In dit artikel bespreken we enkele tips voor het aanpassen of aanmaken van je datingprofiel.


1. Het belang van een goede foto

De meeste mensen die staan ingeschreven bij een online datingbureau kijken, als ze op zoek zijn naar interessante profielen, alleen naar profielen met een foto. Dat is logisch, want je reageert nu eenmaal niet zo snel op een lid van zo’n website zonder foto. Je kunt een profielfoto natuurlijk wat mysterieus maken, maar vrijwel niemand gaat op zo’n site ongezien met iemand daten. Een profielfoto is dus van belang, maar waar moet zo’n foto aan voldoen en met welke krijg je de meeste reacties?


2. Lachende vrouwen en serieuze mannen

De profielfoto’s van mannen zijn duidelijk anders dan die van vrouwen. Als je ze met elkaar gaat vergelijken zul je opmerken dat vrouwen er aanzienlijk vaker lachend op staan. Vrouwen krijgen de meeste reacties als ze flirterig naar de camera kijken. Er hoeft dus niet breeduit te worden gelachen. Bovendien is het als zijnde vrouw belangrijk om recht in de camera te kijken en het liefst van boven het hoofd. Zo zie je een deel van het bovenlichaam en dat zou de meeste reacties uitlokken. Uit een onderzoek bleek dat mannen de meeste reacties kregen als ze er niet lachend op staan en wegkeken van de camera. Flirterig kijken mag natuurlijk ook, maar dan is het belangrijk om recht in de camera te kijken.


blank

3. Kwaliteit van de fotocamera

Voor een mooi kiekje hoef je zeker niet naar een fotograaf te gaan of een professionele camera te gebruiken. Je kunt prima een mobiel of desnoods een webcam gebruiken. Veel smartphones van vandaag de dag zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een goede camera met voldoende megapixels. Mocht de kwaliteit onverhoopt tegenvallen en heb je geen goede camera? Je kunt de kwaliteit van de foto compenseren door er spontaan op te staan.


4. Fotodating bij Pepper

Een goed voorbeeld van een website die foto’s centraal stelt is de datingsite Pepper.nl. Niet alleen heb je de opties om meerdere profiel foto’s toe te voegen, bij dit platform is het zelfs mogelijk foto’s toe te voegen van je interesses. Op de website creëer je binnen een mum van tijd een zogeheten moodboard met allemaal foto’s van dingen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Zo zie je binnen 1 oogopslag of iemand een match is.


5. Het belang van een aantrekkelijk profiel

Wil je zoveel mogelijk reacties krijgen, dan is een leuk kiekje belangrijk. Een aansprekende profieltekst is daarnaast van belang. Bij het schrijven zijn zo’n profieltekst is het zo dat je kunt zijn. Je probeert jezelf natuurlijk wel te ‘verkopen’, dus is het begrijpelijk dat je zo weinig mogelijk negatieve punten van jezelf opsomt. Anderzijds kun je origineel zijn door je ‘mankementen’ op een creatieve manier te omschrijven.

Feit is dat datingsites vol staan met afgezaagde profielteksten. Vrijwel iedereen is ambitieus, spontaan, gezellig, sociaal et cetera. Daar is niets mis mee, maar daardoor zul je niet opvallen. Wil je meer reacties op je profiel, dan kun je het beste een creatieve profieltekst schrijven. Probeer daarin niet te positief te zijn, maar benoem ook negatieve punten van jezelf. Zo voorkom je dat je als een verkoper overkomt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement