Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Welke horoscoop is een match bij jou?

Welke horoscoop is een match bij jou?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Aan elke geboortedatum is automatisch een sterrenbeeld verbonden. Vrijwel iedereen weet van zichzelf welk sterrenbeeld dat is en kan misschien zelfs ook wel enkele karaktertrekken noemen die met dat eigen sterrenbeeld worden geassocieerd. Lijkt het je wel een leuk idee om die specifieke eigenschappen te benutten om een partner te vinden die perfect bij je past? In dit artikel lees je dan welke horoscoop het beste met je matcht en welke je juist beter niet kunt benaderen via een datingsite.


Wat zijn de sterrenbeelden uit de dierenriem?

Van de vele sterrenbeelden die er zijn worden in totaal 12 sterrenbeelden uit de dierenriem gebruikt om aan een geboortedatum te koppelen. Alhoewel er net zoveel maanden zijn als sterrenbeelden verloopt de onderverdeling daarbij niet exact per maand. Rond de 20ste dag van de maand gaat het ene sterrenbeeld over in het andere. Zo kan iemand die op 20 april is geboren nog een Ram zijn, terwijl je met een geboortedatum op 21 april waarschijnlijk Stier zult zijn. We zeggen hier waarschijnlijk, omdat de exacte datum van jaar tot jaar wel eens een dag verschilt. Zelfs het precieze tijdstip waarop je ter wereld kwam kan daardoor bepalen welk sterrenbeeld je hebt.


Hoe bepalen sterrenbeelden je karakter?

Volgens astrologen beschikt iemand met een bepaald sterrenbeeld vaak ook over hele specifieke eigenschappen en karaktertrekken. Dat geheel aan typerende eigenschappen wordt je horoscoop genoemd. Maar dat is niet het hele verhaal, want ook andere factoren zijn van belang. De stand van de liefdesplaneten Mars en Venus tijdens je geboorte hebben bijvoorbeeld ook een grote invloed op je liefdesleven. Die stand bepaalt voor een groot deel de kans die je maakt om op latere leeftijd gelukkig te worden in de liefde. Best wel belangrijk dus, zolang je er tenminste in gelooft.


Welke sterrenbeelden passen bij je?

Elk sterrenbeeld heeft dus zijn eigen horoscoop, met een bijbehorend karakter. Aangezien bepaalde karakters minder goed met elkaar matchen dan andere betekent dat ook dat sommige sterrenbeelden gewoon niet zo goed met elkaar zullen klikken. Welke sterrenbeeld je zelf hebt is dus van invloed op welke singles je het beste kunt benaderen. In het dagelijks leven gaat dit vaak al op een heel natuurlijke manier. Je voelt je tenslotte automatisch aangetrokken tot bepaalde type mensen. Opvallend vaak blijkt aan zo’n goede klik ook een matchend geboortetype of sterrenbeeld ten grondslag te liggen. Maar hoe doe je dat nu op zoiets als een datingsite? Daar zit iemands echte karakter namelijk verborgen achter een datingprofiel en zelfs via de chat kom je er niet zo snel achter of je echt bij elkaar past.

Weten welke sterrenbeelden goed bij je passen voor je begint met online daten kan daarom een heel goed idee zijn. Je kunt dan precies die singles benaderen waar jouw eigen sterrenbeeld een goede match mee is. Daarvoor is het wel nodig dat de datingsite de geboortedatum (of direct het sterrenbeeld) toont. En natuurlijk ook dat de andere man of vrouw dat correct heeft ingevuld. Hieronder hebben we alvast voor elk sterrenbeeld beschreven welke sterrenbeelden en bijbehorende horoscopen het beste bij je passen en welke singles je juist beter niet kunt aanschrijven.


1. Sterrenbeeld Ram

Geboortedatum: Van 21 maart t/m 20 april
Goede match: Kreeft of Vissen
Slechte match: Steenbok en Leeuw

Als Ram ben je impulsief en soms zelfs een beetje rebels. Wanneer je zin hebt in een leuke dag, dan neem je bijvoorbeeld al snel spontaan een dagje vrij en ga je genieten. Dat matcht dus niet zo goed met sterrenbeelden die strenger voor zichzelf zijn of simpelweg veel regelmaat en stabiliteit nodig hebben, zoals bijvoorbeeld Leeuw en Steenbok. Maar met een enigszins dromerige en fantasierijke Vis of creatieve Kreeft kan het juist weer enorm goed klikken.


2. Sterrenbeeld Stier

Geboortedatum: Van 21 april t/m 21 mei
Goede match: Kreeft of Stier
Slechte match: Waterman

Stieren staan erom bekend dat ze heel liefdevol zijn en die liefde ook graag uiten en delen. Daardoor is een Stier vaak goed op zijn of haar plek bij een andere Stier, maar ook bij een al net zo liefdevolle Kreeft. Pas wel op dat de soms wat verlegen Kreeft het lastig kan krijgen bij een teveel aan complimentjes. Stieren doen er echter goed aan hun pijlen niet teveel te richten op Watermannen, want die handelen eerder met hun hoofd dan met hun hart en dat kan voor onbegrip en wrijving zorgen.


3. Sterrenbeeld Tweelingen

Geboortedatum: Van 22 maart t/m 21 juni
Goede match: Kreeft
Slechte match: Schorpioen

Tweelingen zijn vaak charmante mensen die van afwisseling houden en soms wel eeuwig jong lijken te blijven. Ze hebben behoefte aan veel afwisseling en zijn wars van sleur. Daardoor klikt het opvallend vaak met een stabiel persoon die rust en regelmaat kan bieden, zoals de altijd lieve en begripvolle Kreeft. Schorpioenen zijn vaak niet zo’n goede match. Die hebben weliswaar een en al passie in zich, maar de overtuiging waarmee ze een nieuwe liefde naar zich toe kunnen trekken zal bij veel Tweelingen best wel heftig binnenkomen.


4. Sterrenbeeld Kreeft

Geboortedatum: Van 22 juni t/m 23 juli
Goede match: Stier en Weegschaal
Slechte match: Boogschutter

Een Kreeft is vaak introvert en alhoewel het dan heel verleidelijk kan lijken om juist te kiezen voor de extraverte Boogschutter, gaat dit in de regel niet zo lang goed. Beter zoek je een lieve en aandachtsvolle Stier die je op een andere (en veel duurzamere manier) uit je schulp weet te krijgen. Of laat je verleiden door de altijd gepassioneerde Weegschaal die ook graag liefde geeft zonder daar direct iets voor terug te verwachten. De perfecte match voor een van nature in zichzelf gekeerde Kreeft die tijd nodig heeft om zich echt open te stellen.


5. Sterrenbeeld Leeuw

Geboortedatum: Van 24 juli t/m 23 augustus
Goede match: Tweelingen
Slechte match: Rammen en Vissen

Als warmbloedige en trouwe Leeuw heb je veel te geven en zoek je iemand die jouw liefde graag ontvangt, maar die ook terug weet te geven. Dat past vaak niet zo goed bij impulsieve en koele Rammen, of de soms ronduit wispelturige Vissen. Beter kies je voor een nieuwe liefde met het sterrenbeeld Tweelingen, want die staan weliswaar heel ontspannen in het leven maar zoeken in de liefde wel het liefst meteen een partner voor altijd.


6. Sterrenbeeld Maagd

Geboortedatum: Van 24 augustus t/m 23 september
Goede match: Weegschaal
Slechte match: Tweelingen

Een Maagd is een harde werker die het best gedijt in een rustige omgeving en op een stabiele bodem. Hoe interessant een wilde en spontane persoonlijkheid (zoals bijvoorbeeld Tweelingen die hebben) ook lijkt, op de lange termijn kun je altijd wrijving verwachten. Zoek liever een romantische Weegschaal. Die is namelijk weliswaar heel sociaal, maar ook gesteld op rust en regelmaat. Dat iemand met het sterrenbeeld Weegschaal eerder kiest voor een compromis kan ook handig zijn wanneer je zelf als soms wat koppige Maagd je hakken in het zand zet.


7. Sterrenbeeld Weegschaal

Geboortedatum: Van 24 september t/m 23 oktober
Goede match: Boogschutter en Leeuw
Slechte match: Steenbok

Weegschalen staan erom bekend dat ze enorm graag flirten en een jaloers sterrenbeeld als Steenbok voelt zich daar al snel niet zo comfortabel bij. Een stabiele persoonlijkheid zoals je die vaak tegenkomt bij de Maagd is dan beter geschikt. Ook doordat een Weegschaal besluiteloos en een tikkeltje wispelturig kan zijn en de relatie op die momenten veel baat kan hebben bij een echte rots in de branding. Wanneer je die moeilijke momenten samen te boven komt zul je een steeds sterkere band ontwikkelen.


8. Sterrenbeeld Schorpioen

Geboortedatum: Van 24 oktober t/m 22 november
Goede match: Steenbok en Leeuw
Slechte match: Boogschutter

De voornaamste drijfveer van een Schorpioen is passie, of dat nu in het werk is of in de liefde maakt niet uit. Dat kan elke Schorpioen tot grote hoogten stuwen als het meezit, maar helaas liggen daardoor diepe dalen altijd op de loer. Een veel betere match dan een al even gepassioneerde Boogschutter is dus de meer stabiele aard van de Maagd. In het ideale geval vullen jullie elkaar perfect aan en krijgt de relatie een stabiele bodem om samen tot grote hoogten te stijgen.


9. Sterrenbeeld Boogschutter

Geboortedatum: Van 23 november t/m 22 december
Goede match: Tweelingen
Slechte match: Maagd

Boogschutters zijn vaak een en al energie en levenslust. De liefde mag met passie beleefd worden, maar de relatie moet wel echt perfect zijn wil die passie niet omslaan in negatief gedrag. De perfecte partner, die ook helemaal voor de Boogschutter gaat, is daarbij van essentiële waarde. Singles met het sterrenbeeld  Tweelingen kunnen daar de ideale kandidaat voor zijn, want die combineren een positieve kijk op het leven met een gezonde dosis aanpassingsvermogen en openhartigheid. De Maagd is vaak geen goede match, al kan dat op het eerste gezicht wel zo lijken, omdat die voor veel zekerheid en stabiliteit kan zorgen in een relatie. Maar uiteindelijk zal de wispelturige aard van de Boogschutter vrijwel altijd wrevel veroorzaken.


10. Sterrenbeeld Steenbok

Geboortedatum: Van 23 december t/m 20 januari
Goede match: Vissen en Maagd
Slechte match: Ram

Een Steenbok is vaak serieus en rechtdoorzee. Doelen stellen en behalen behoort tot de dagelijkse gang van zaken voor een Steenbok, dus ook op het vlak van de liefde. Hoe de relatie ervoor staat wordt daardoor eerder beredeneerd dan gevoeld, wat voor een flinke mismatch kan zorgen bij meer door het gevoel gedreven sterrenbeelden zoals Ram. Met Vissen en Maagd kan de vonk echter al snel overslaan, want ook mensen met deze sterrenbeelden staan over het algemeen heel nuchter in het leven.


11. Sterrenbeeld Waterman

Geboortedatum: Van 21 januari t/m 18 februari
Goede match: Vissen
Slechte match: Stier en Leeuw

De Waterman is een vrije geest die zich niet snel zal binden, maar wanneer de juiste verleiding in het leven komt in de vorm van een geschikte levenspartner zal een Waterman het liefst voor eeuwig trouw blijven. Een relatie begint dus steevast rustig en loopt nooit te hard van stapel. Daardoor klikt het vaak minder goed met meer door passie gedreven sterrenbeelden zoals Stier en Leeuw, want die willen vaak veel te snel. Het ook wat gereserveerde sterrenbeeld Vissen is vaak een veel betere match.


12. Sterrenbeeld Vissen

Geboortedatum: Van 19 februari t/m 20 maart
Goede match: Waterman
Slechte match: Leeuw en Tweelingen

Vissen hebben het hart op hun tong en hebben daarom iemand nodig die zelf van het hart ook geen moordkuil maakt. Maar onder de branie van een Vis gaat vaak een heel gevoelig persoon schuil, dus het delen van emoties moet wel altijd op een respectvolle manier gebeuren. Daarom is een date met een Waterman vaak ook zo geslaagd, want die is eerlijk en zegt waar het op staat, maar dan wel altijd op een fijne en respectvolle manier. De communicatie zal daarom vaak heel goed verlopen, een belangrijk ingrediënt voor een lange en succesvolle relatie.


Tot slot: populaire sterrenbeelden op datingsites en apps

Tot slot nog even dit: er is nog een andere manier waarop je sterrenbeeld het succes op een datingsite of een datingapp zou kunnen bepalen. Uit een onderzoek uit 2018 onder de leden van datingsite Plenty of Fish bleek namelijk dat sommige profielen met een bepaald sterrenbeeld meer interesse en likes kregen dan anderen. Zo blijken Boogschutters de meeste interesse te wekken bij andere singles, waardoor ze ook op meer reacties mogen rekenen. Maar ook vrouwen met het sterrenbeeld Weegschaal en mannelijke Steenbokken blijken bovengemiddeld in trek te zijn op datingsites. Dat kan wellicht een steuntje in de rug zijn wanneer het daten even niet zo wil vlotten, en misschien zelfs een reden om zelf ook wat vaker naar iemands sterrenbeeld te kijken op zoek naar een match!

Lees je vaak horoscopen en bek je gek op spiritualiteit? Lees dan nu wat de zomer voor je in petto heeft in deze uitgebreide zomerhoroscoop.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies