Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Plenty Of Fish (POF) datingsite review

Plenty Of Fish (POF)
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De afkorting POF staat voor datingsite ‘Plenty Of Fish’. Het idee is dat iedereen zijn ware liefde of nieuwe vriendschap kan ontmoeten, want ‘er zwemmen namelijk genoeg leuke vissen rond in de zee’. POF helpt jou om jouw ideale match te vinden door middel van een uitgebreide persoonlijkheidstest.

POF zoekt vervolgens voor jou de beste matches uit op basis van persoonlijkheid, interesses, hobby’s en jouw wensen en behoeften. Het is een grote, internationale datingsite die jou (wereldwijd) makkelijk in contact laat komen met andere leden. Meld je gratis aan en duik in de wereld van het online daten.

Waarom kies je voor Plenty Of Fish (POF)?
 • Grote internationale datingsite
 • Matching op basis van persoonlijkheidstest

Functies

Na je aanmelding bij POF kom je terecht op de homepage. Je kunt hier navigeren naar allerlei functies. Het is soms even zoeken waar je precies op moet klikken, omdat er veel dubbele knoppen staan. Een pluspunt is, dat je met een gratis account gebruik kunt maken van alle functies. De onderstaande gratis functies kun je gebruiken op POF:

 • met ‘ontmoet mij’ bladeren tussen profielen
 • zoeken naar leden
 • notificaties bekijken
 • profielen bekijken van andere leden
 • berichten en flirts sturen naar andere leden
 • foto’s bekijken van andere leden
 • je (beste) matches bekijken
 • gebruik maken van de POF app
 • je instellingen wijzigen
 • je profiel wijzigen
 • Ontmoet mij

Ontmoet mij

Bij de knop ‘ontmoet mij’ worden er relevante profielen uitgekozen voor jou. Hier zie je iemands foto’s, iemands naam en leeftijd. Vervolgens kun je aangeven of je iemand graag wil ontmoeten. Kies voor nee, ja, misschien of een super ja. Een speelse en makkelijke manier om misschien wel toevallig dat ene leuke profiel tegen te komen. Wanneer jullie beiden interesse hebben in elkaar, ontvang je hiervan een melding.

Berichten en flirts sturen

Het is een enorm pluspunt aan POF dat je persoonlijk contact kunt leggen met andere leden. Heb je een profiel bezocht en wil je de eerste stap zetten in het leggen van contact? Klik dan op flirt om te laten weten dat je interesse hebt of stuur een berichtje. Jouw bericht belandt vervolgens in zijn of haar postvak in. Ideaal, omdat je gewoon via de datingsite zelf kunt praten en kunt ontdekken of die eerste klik er is.


Inschrijven bij POF

Om je aan te melden bij POF moet je allereerst een gebruikersnaam en wachtwoord verzinnen en wat algemene gegevens opgeven. Nadat je een account hebt aangemaakt word je doorgestuurd naar de vragenlijst. Door het invullen van de vragenlijst kan POF je zo goed mogelijk koppelen aan nieuwe matches. Het is een uitgebreide vragenlijst waardoor andere leden meteen een goed beeld bij je kunnen vormen. Hoe meer vragen je invult, hoe beter POF je kan koppelen aan de ideale partner.


Vragenlijst

De vragenlijst begint met het invullen van een aantal basisvragen. Zo wordt er gevraagd naar je leeftijd, je woonplaats en waarnaar je op zoek bent. POF is er voornamelijk voor mensen die op zoek zijn naar echte liefde, maar is er ook voor iedereen die graag nieuwe vrienden wil ontmoeten. Geef daarom aan of je alleen wil daten, een leuk gesprek wil of een serieuze relatie wil beginnen. Na deze vragen is het tijd om wat informatie te geven over je uiterlijk. Zo kun je laten weten wat je haarkleur is, hoe je figuur eruit ziet en wat voor kleur ogen je hebt. Wil je bepaalde informatie niet vertellen, kies dan voor de optie ‘zeg ik liever niet’.

De volgende vragen gaan over je relatiegeschiedenis en over hoe jouw ideale toekomstige relatie eruit ziet. Heb je al een lange relatie achter de rug of heb je nog nooit een serieuze relatie gehad? Dan kun je dat ook aangeven in de vragenlijst. Daarnaast is het goed om te vermelden met welke man of vrouw je zou willen daten. Wil je een relatie met een roker? Wil je iemand leren kennen die al kinderen heeft? En doet het uiterlijk ertoe bij het daten?

Als je deze vragen hebt ingevuld, kan POF al een goed beeld van je krijgen. Om je profiel aantrekkelijker en persoonlijker te maken is het nu tijd om een omschrijving toe te voegen. Bedenk allereerst een titel voor bovenaan je profiel. Deze titel zien andere leden het eerste staan. Voorbeelden van titels zijn: ‘ik ben op zoek naar een lieve en ambitieuze vrouw’ of ‘ik zoek een leuk contact om gezellig mee te praten’. Om je profiel compleet te maken, voeg je een profieltekst toe. Deze profieltekst omschrijft bijvoorbeeld wat voor persoon je bent, wat je interesses zijn, hoe je in het leven staat en naar wie je op zoek bent. Een leuke extra is om aan te geven wat voor jou leuke gespreksstarters zijn. Over welke onderwerpen wil jij graag praten en waarmee kan iemand het gesprek beginnen? Je maakt de vragenlijst compleet door het uploaden van een profielfoto. Dit kan via Facebook of via je eigen bestanden. Afbeeldingen van cartoons, beroemdheden, plaatjes met enkel tekst óf naakte foto’s worden niet goedgekeurd.

Plenty of Fish persoonlijkheidstest

Na de vragenlijst kun je ervoor kiezen om meteen door te gaan naar de persoonlijkheidstest. Dit zijn twee testen die vragen naar karaktereigenschappen om je nog beter te leren kennen. Er worden allerlei stellingen gegeven waarbij je kunt aangeven in hoeverre je het ermee eens bent. Deze persoonlijkheidstest is de basis voor het vinden van de juiste match voor jou. Na het invullen van de test zie je meteen de testresultaten en wordt er een profielomschrijving gegeven over jou. Hierna heb je het complete inschrijfproces van POF doorgelopen en kun je aan de slag op de datingsite.


Doelgroep

Plenty Of Fish is een wereldwijde datingsite voor iedereen die graag online in contact wil komen. Of je nou op zoek bent naar een nieuwe liefde of naar vriendschap, je vindt het beiden op Plenty Of Fish. Op basis van een uitgebreide vragenlijst en persoonlijkheidstest zoekt POF de beste matches voor jou uit. Zo weet je zeker dat je al gemeenschappelijke binders hebt en kun je hem of haar meteen beter leren kennen.

De datingsite heeft 3 miljoen actieve gebruikers en per dag melden zich wereldwijd 50.000 nieuwe singles aan. Er is niet bekend hoeveel Nederlandse leden er actief zijn op de datingsite.


Beveiliging: Hoe veilig is deze datingsite?

Plenty Of Fish heeft een uitgebreide pagina waarin ze leden bewust maken van online en offline veiligheid. Er worden allereerst tips gegeven over het online daten. Deze tips gaan bijvoorbeeld over het omgaan met persoonsgegevens, het delen van foto’s en het opmerken van nepprofielen. Ook geven ze veiligheidstips over het afspreken in een offline omgeving en hoe je het beste een eerste date kunt plannen.

POF geeft tevens aan hoe ze zelf jouw online privacy waarborgen. Zo worden jouw persoonlijke gegevens nooit zomaar voor andere doeleinden gebruikt en wordt privacygevoelige informatie uit de vragenlijst niet weergegeven op je profiel. Helaas heeft POF geen keurmerk voor veilig daten en een keurmerk voor een veilige webshop. Een ander minpunt is dat het online daten niet plaatsvindt in een beveiligde SSL-omgeving. Dit kan je herkennen aan het ontbreken van het slotje in je url-balk bovenaan de pagina. Persoonlijke informatie en betaalgegevens worden daardoor niet versleuteld en minder goed beveiligd op de datingsite.


Bekendheid

POF is een grote internationale datingsite. De datingsite is van oorsprong begonnen in Canada, maar heeft vandaag de dag leden over de hele wereld. POF adverteert door middel van online campagnes en advertenties in magazines en kranten in het buitenland.

Plenty Of Fish doet geen doelgroepgerichte inspanningen om de Nederlandse markt aan te trekken. Dit is tevens terug te zien in de soms slecht vertaalde teksten op de datingsite. In Nederland is POF dus geen bekende datingsite, maar toch zijn er honderden Nederlandse leden te vinden. Dit komt met name door de gratis functies op de datingsite waarmee je snel persoonlijk contact kunt leggen.


Contact opnemen

Aangezien POF een wereldwijde datingsite is, hebben ze geen persoonlijke klantenservice. Dit betekent dat er geen e-mailadres of telefoonnummer beschikbaar is voor het stellen van jouw vraag. Er is een helpcenter pagina op de datingsite, maar deze is helaas (nog) niet actief.

Bij vragen of problemen kun je dus helaas niet persoonlijk contact opnemen met de datingsite. Het (e-mail)adres is alleen beschikbaar voor media doeleinden.

Adres:
Plentyoffish Media ULC
142-757 West Hastings. PMB 670
Vancouver, V6C 1A1
Canada
Telefoonnummer:Niet telefonisch bereikbaar.
E-mail:pr@pof.com (alleen voor media doeleinden)


Geeft deze datingsite datingadvies?

Plenty Of Fish geeft op de datingsite zelf weinig informatie over advies en datingtips. Voor leuke artikelen, weetjes en ervaringsverhalen kun je POF volgen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Hier posten ze engelstalige berichtjes over allerlei onderwerpen. Op de website zelf zijn tientallen engelstalige succesverhalen te lezen. Zo kom je te weten hoe andere stelletjes en vrienden elkaar hebben ontmoet en hoe bijvoorbeeld hun eerste ontmoeting verliep.

De datingsite is ook te gebruiken via de app van POF. Zo kun je op je tablet of telefoon op elk moment van de dag gebruik maken van de datingsite. De datingsite biedt helaas geen professionele hulp aan bij het (online) daten.


Kosten Plenty Of Fish

Ben je tevreden over de datingsite en zou je net wat extra willen halen uit je online date ervaring? Dan kun je ervoor kiezen om ‘tokens’ aan te schaffen. Met deze premium service kun je je profiel beter onder de aandacht brengen, verschijnen je berichten bovenaan in het postvak, kun je gebruik maken van de ‘super ja’ én verschijn je bovenaan in de zoekresultaten.

Je kunt kiezen voor een pakket van 1, 5 of 10 tokens. De kosten van 1 token zijn 1,99 euro, de kosten voor 5 tokens zijn 8,95 euro en de kosten voor 10 tokens zijn 16,90 euro. De tokens zijn aan te schaffen via een kredietkaart of PayPal.

Op je profiel zie je hoeveel tokens je hebt en tot wanneer ze gebruikt kunnen worden. Niet gebruikte tokens vervallen 180 dagen na de aankoop.


POF Opzeggen

Bij het aanschaffen van een premium lidmaatschap stem je in met een automatische verlenging. Dit betekent dat het aantal tokens voor eenzelfde periode automatisch wordt opgewaardeerd. Wanneer je niet wil dat POF automatisch je betaalde lidmaatschap voorzet, dan moet je de automatische incasso stopzetten. Ga hiervoor naar je profielpagina en klik op beëindigen automatische incasso. Je kunt nog gebruik maken van je betaalde lidmaatschap tot het einde van je huidige abonnement.

Wanneer je je account verwijdert, dan wordt jouw abonnement in de meeste gevallen ook automatisch stopgezet. Dit is alleen niet het geval bij een aankoop via PayPal. Hiervoor moet je eerst inloggen met je PayPal account en vervolgens de automatische incasso stopzetten.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Grote internationale datingsite
 • Matching op basis van persoonlijkheidstest
Minpunten:
 • Weinig Nederlandse leden
 • Vaak slecht vertaald
 • Advertenties op de site
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Plenty Of Fish (POF)

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement