• Onafhankelijk vergelijken
  • 211 datingsites & 19 apps
  • 450 dating artikelen

Hoe schrijf je de beste profieltekst op een datingsite als vrouw?

Dating advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Het kiezen van een foto is vaak al lastig voor je datingprofiel. Laat staan het schrijven van een goede tekst op je profiel. Vrouwen hebben het er maar moeilijk mee, dat online daten. Je wilt natuurlijk dat mensen het leuk vinden wat ze lezen en dan geïnteresseerd in je raken. Ook wil je een beetje van jezelf laten zien, maar ook weer niet te veel. Je kent die persoon nog helemaal niet. Ook wil je dat het spannend blijft zodat iemand je beter wil leren kennen. Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee houdt tijdens het schrijven van een tekst op je datingprofiel, dat je soms door de bomen het bos niet ziet. Met deze tips zal je de perfecte tekst schrijven en zal je de mannen van je af moeten slaan.

Wees eerlijk.
Het klikt misschien een beetje afgezaagd, maar hou je van een goed boek en lekker met een kop thee op de bank, wek dan niet de indruk dat je elk weekend in de kroeg te vinden bent. Ook heeft het geen zin om te liegen over je leeftijd of andere eigenschappen die jij misschien niet zo leuk aan jezelf vindt. Iemand die jou echt ziet zitten zal ook dat leuk aan je vinden. Door het scheppen van valse verwachtingen, kunnen je dates in het echt flink tegenvallen.

Maar, wees niet te eerlijk.
Nu denk je: moest ik nog eerlijk zijn en nu toch niet? Dat klopt. Wanneer je bij een psycholoog loopt omdat misschien je scheiding er heftig aan toe is gegaan of omdat er andere dingen in het verleden zijn gebeurt, kun je dit beter niet gelijk op je profiel zetten. Dit komt behoorlijk vaak voor. Het is beter om niet op je profiel al met de deur in huis te vallen. Je kun dit beter face to face vertellen wanneer de tijd daar is.

Houd het kort maar krachtig.
Wees niet te lang van stof. Niemand heeft zin om een half uur te lezen wat hij of zij te vertellen heeft. Tegenwoordig heeft niemand daar de tijd voor en moeten dingen snel gebeuren. Helaas is dat ook zo met daten en al helemaal het beoordelen of iemand jouw droomman of –vrouw is of niet!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die graag gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Hoe schrijf je de beste profieltekst op een datingsite als vrouw?

Wetime.be

Vriendschap
Hoe schrijf je de beste profieltekst op een datingsite als vrouw?

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement