Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe ontmoet je jouw prins op het witte paard?

Hoe ontmoet je jouw prins op het witte paard?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De prins op het witte paard. Je kunt erover lezen in boeken, hij komt voorbij in films en hij wordt bezongen in liefdesliedjes. Het beeld dat we van de prins gepresenteerd krijgen lijkt vaak te mooi om waar te zijn. De realiteit is echter dat geen boek, film of liefdesliedje voor jou kan bepalen hoe jouw prins op het witte paard eruit ziet. Dat bepaal je namelijk zelf! En dat maakt het een stuk makkelijker hem te ontmoeten. In dit artikel helpen we je een handje om jouw ware Jacob, Prince Charming, nog makkelijker en sneller te ontmoeten!

Het vinden van jouw prins

Wanneer je de prins op het witte paard nog niet gevonden hebt is het soms heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische films, waarin een vrouw de man van haar leven ontmoet. Die kerel is dan het schoolvoorbeeld hoe de prins zou moeten zijn; zorgzaam, lief, attent, hartstochtelijk en knap.

Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat wat voorkomt in films vaak niet strookt met de realiteit. Dat betekent echter niet dat de prins, die je nog moet leren kennen, niet dezelfde eigenschappen kan bezitten als het personage uit de romantische film. Integendeel. De beste man kan een superheld zijn. Dat is bij de zoektocht naar de prins op het witte paard echter niet waar het om draait.

Het hele eieren eten is dat de man met zijn uiterlijke en innerlijke eigenschappen (zowel goede als minder goede) bij je past en daardoor de ideale partner voor jou is. Of iemand wel of niet bij je past, is sterk afhankelijk van jouw eigenschappen, voorkeuren en wensen.

Op een online datingsite kun je deze, voordat je je zoektocht begint, al aangeven zodat deze site op basis van die gegevens leden kan zoeken die mogelijkerwijs goed bij je kunnen passen. Daarmee laat je de datingsite het werk doen en laat je minder aan het toeval over. Je kunt er namelijk wel op wachten totdat de prins zich aandient terwijl je in de rij staat aan de kassa bij de lokale supermarkt, maar de kans dat dat gebeurt is redelijk klein. We hebben daarom een aantal online datingsites voor je verzameld om de kans op het vinden van jouw eigen prins op het witte paard te vergroten.


LexaBezoek Lexa

Met een matchingspercentage waar je u tegen zegt is Lexa een uitstekende online datingsite om je zoektocht naar je prins mee af te trappen. Het mooie van dit platform is dat je niet alleen aan kunt geven wat je leuk vindt om te doen of waar je interesses naar uitgaan, je kunt ook je minder goede eigenschappen invullen. Daarmee geef je de ander een beter beeld van jou als persoon en kun jij beter bepalen of iemand anders goed bij je zou kunnen passen. Hoewel de prins op het witte paard vaak als een perfecte man omschreven wordt, is dat natuurlijk niet erg realistisch. We zijn en blijven namelijk allemaal mensen en hebben zowel sterke punten als tekortkomingen. Lexa begrijpt dat als geen ander en zegt daarom: omarm die tekortkomingen en hou van jezelf zoals je bent. Met die insteek biedt Lexa jou de mogelijkheid de ideale partner te vinden, iemand die ècht bij je past. Laat je verrassen door de gebruiksvriendelijkheid van de site, die je onder andere terug kunt vinden in de uitgebreide zoekfunctie en de handige chatfunctie.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Als één van de grootste en meest uitgebreide datingsites van Nederland, mag Parship natuurlijk niet in dit artikel ontbreken. Hoewel oorspronkelijk gestart als een datingplatform voor hoger opgeleiden, richt Parship zich nu op een veel breder publiek. Iedereen is welkom om zijn of haar prins op het witte paard te vinden! Wat deze site zo bijzonder maakt, is het gebruik van een wetenschappelijk gefundeerde matchingformule. Die is in de praktijk zeer succesvol gebleken en maakt het eenvoudiger iemand te vinden die écht goed bij je past. De matches worden gebaseerd op een uitgebreide persoonlijkheidstest, waardoor Parship een goed beeld van jou als persoon krijgt. De resultaten van de test worden vervolgens zorgvuldig geanalyseerd om je te kunnen voorzien van persoonlijke partnervoorstellen. Daarbij geldt: hoe hoger het aantal matching punten die je met een potentiële partner deelt, hoe beter deze bij je past. Parship laat niets aan het toeval over en biedt uitgebreide mogelijkheden aan zoals een intern mailsysteem en een handige app.

Bezoek Parship

EliteDatingBezoek EliteDating

Een andere online datingsite die gebouwd is met een aantal wetenschappelijke baksteentjes is EliteDating. Het is een uitgebreid platform, dat zich richt op hoger opgeleiden. Op EliteDating worden leden aan elkaar gekoppeld door een test die ontwikkeld is door deskundigen op het gebied van relatiepsychologie. Hierbij wordt wat jij zoekt in een partner nauwkeurig onder de loep genomen, zodat het matchingsysteem leden kan vinden die goed bij je passen. Dat het systeem werkt, blijkt uit de vele succesverhalen die op de site te vinden zijn. Ook in dit geval betekent een goed werkend matchingsysteem een grotere kans op het vinden van de prins die bij je past. EliteDating richt zich voornamelijk op mensen die het vinden belangrijker vinden dan het zoeken. Je hoeft je op EliteDating dus geen zorgen te maken dat je eerst door 1000 profielen moet scrollen om het bos te zien. Dat scheelt kostbare tijd, die je op deze manier in het beter leren kennen van een potentiële prins kunt steken.

Bezoek EliteDating

Wat zoek je in een prins?

Zoals eerder aangegeven in dit artikel bepaal je helemaal zelf of een man voor jou de prins op het witte paard is. Laat daarbij gerust het ideaalbeeld wat de entertainmentindustrie ons geeft los; de perfecte man bestaat niet. Elke man komt met goede en minder goede eigenschappen, die samen een totaalplaatje vormen. En vervolgens aan jou of dat plaatje hem de ideale partner maakt of juist helemaal niet.

Natuurlijk hoef je geen gebruik te maken van online datingsites om jouw prins op het witte paard te vinden. Je kunt deze bijvoorbeeld ook tegenkomen tijdens een avondje stappen of op een verjaardag bij vrienden of vriendinnen. Hij zal echter niet meteen letterlijk aan komen galopperen op een wit paard, je zult iemand beter moeten leren kennen om vast te kunnen stellen of hij de prins – en daarmee de ideale partner – voor je is.

Om dat te kunnen bepalen, zul je voor jezelf in kaart moeten hebben gebracht wat je precies in een man zoekt. Welke goede eigenschappen moet hij ten minste bezitten en welke minder goede karaktertrekken zijn echt een no-go? Wanneer je niet precies weet wat je zoekt, maak je het heel lastig voor jezelf om iemand te vinden die bij je past. Maak daarom een (mentaal) lijstje van jouw wensen en voorkeuren en bespreek deze met een goede vriend of vriendin. Hij of zij kan je helpen het lijstje aan te vullen of te komen tot nieuwe inzichten. Daarnaast krijgt je vriend of vriendin een beter beeld van jouw ideale partner, iets dat een lampje kan laten branden wanneer hij of zij iemand ontmoet of kent die mogelijk goed bij je zou kunnen passen. Er worden namelijk “via via” ook nog steeds veel stellen aan elkaar gekoppeld.

Stel in ieder geval voor jezelf óók vast waar je juist géén trek in hebt. Het voor jezelf duidelijk maken wat je precies zoekt,  zal je helpen tijdens je tocht. Je wilt namelijk niet je tijd en energie in een vent gaan steken die uiteindelijk helemaal niet goed bij je blijkt te passen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies