Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hoe ontmoet je de man van je leven?

Hoe ontmoet je de man van je leven?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je kent ze vast wel, die verhalen van stelletjes die elkaar in de ogen keken en meteen wisten; met jou wil ik trouwen. Wanneer je dit zelf niet hebt meegemaakt, denk je vast dat dit nogal overdreven is. Maar het gebeurt echt. Soms.

Toch ervaren veel singles de zoektocht naar die ene man als een ware beproeving. Om deze zoektocht wat makkelijker te maken voor je, geven we je in dit artikel advies over hoe je de man van je leven kunt ontmoeten.


Wie is de man van mijn leven?

Om deze man te vinden is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe die man in jouw beleving dan moet zijn. Het internet en vele boeken zijn er over volgeschreven; waar moet de ware liefde aan voldoen? Natuurlijk is er niet voor niets zoveel over geschreven en kunnen ze je wellicht op weg helpen, maar uiteindelijk maak jij je eigen lijstje met criteria. Of dit altijd goed is, is een tweede.

Misschien is jouw lijst met criteria bijvoorbeeld wel veel te lang of ga je veel te snel met een nieuwe potentiële partner in zee die een aantal van deze eigenschappen bevat. Wie is dan die ware droomman?. At the end komt het er gewoon op neer dat je met de man van je leven langdurig gelukkig bent, ook al kent je relatie ook wel eens periodes waarin het minder leuk en gezellig is. Dat is bij iedereen wel eens het geval en dat is dus helemaal niet erg.


Hoe ontmoet ik hem?

Je kunt je droomvent natuurlijk op tal van verschillende manieren ontmoeten, maar in dit tijdperk van hoogstaande technologie hebben we door onze laptops, smartphones en alle andere communicatiemiddelen toegang tot de hele wereld. Je zou kunnen zeggen dat de mannen daadwerkelijk maar een druk op de knop van je verwijderd zijn. Jij weet wat je wilt van een man en van een relatie, dus waarom niet heel gericht op zoek gaan door middel van een van de vele online datingsites? Online daten is makkelijk en de drempel is net even wat lager dan in de kroeg iemand aanspreken of bij de kassa.

Hieronder vind je enkele goede datingsites als je op zoek bent naar de man van je leven.


ParshipBezoek Parship

Parship.nl is één van de eerste grote datingsites in Nederland. Parship heeft een unieke persoonlijkheidstest ontwikkeld waarmee ze singles aan elkaar weten te matchen. Parship biedt daardoor de hoogste kans om een leuke nieuwe relatie te vinden! Dat het werkt is zeker: 1 op de 3 vindt bij Parship een relatie. En het fijne is dat je ook zelf kan zoeken naar je droomman; je zit dus niet vast aan de voorstellen van Parship.nl.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper

Pepper.nl is een relatief jonge site. Dit kun je merken aan de manier waarop (sociale) media in de online datingsite is verwerkt. Bij Pepper draait het namelijk allemaal om zien en gezien worden. De prachtige fotocollages die je kunt maken liegen er niet om. Contact leggen is vervolgens erg eenvoudig en dankzij alle foto’s en video’s op de profielpagina heb je direct een goed idee van wie je match is en wat zijn interesses zijn.

Bezoek Pepper

EliteDatingBezoek EliteDating

EliteDating is een datingsite voor hoger opgeleiden. De site stelt je voor aan andere leden op basis van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest. De persoonlijkheidstest is ontwikkeld door deskundigen op het gebied van relatiepsychologie. Vul de persoonlijkheidstest in en voeg aan je profiel toe welke eigenschappen je zoekt in een partner. Naar aanleiding van deze test krijg je een aantal matches te zien die bij jouw profiel passen. Net als bij Parship blijkt deze werkwijze uitermate effectief, want veel leden op EliteDating vinden de man van hun dromen via de website.

Bezoek EliteDating

Zoektocht naar de ware man

Natuurlijk zijn online datingsites niet de enige manier om je droomman aan de haak te slaan. Er zijn talloze andere manieren. Het belangrijkste is uiteindelijk dat je je open durft te stellen voor mensen die je nog niet kent. Dat maakt je zoektocht vele malen makkelijker. Neem de tijd om nieuwe mensen te leren kennen en te waarderen. Ware liefde op het eerste gezicht bestaat, maar meestal duurt het even voordat je de ware liefde ook echt herkent, zeker als je ‘m in ‘het wild’ ontmoet. Hieronder volgen nog een aantal manieren om de man van je leven te ontmoeten.


Zoek jouw man in je sociale netwerk

Heel veel mensen vinden hun partner in het eigen sociale netwerk. Verjaardagen, feestjes en bijeenkomsten van vrienden en familie; ga er heen! Niet voor niks is het gezegde: van een bruiloft komt een bruiloft. Vraag je vrienden, vriendinnen, collega’s en familie of ze nog een leuke man kennen die bij jou zou kunnen passen. Deze mensen kennen je goed en weten misschien in hun netwerk een leuke vrijgezelle man die wel eens de ware zou kunnen zijn.


Ga er vooral op uit!

De kans dat de ware morgen spontaan bij je aanbelt, is erg klein. Trek er dus vooral op uit. Trommel je vrienden van de bank voor een gezellig avondje in de kroeg. Bezoek een concert of ga naar een museum. Zet je vriendelijkste blik op en maak contact. Sta open voor iedereen die je ontmoet, zelfs in de rij bij kassa drie in de supermarkt. Vaak blijken mensen op het tweede gezicht veel leuker te zijn dan je dacht. Wie weet waar je je droomman zomaar tegen het lijf kunt lopen.


Is er maar 1 “man van je leven”?

Vele van ons denken dat er op deze wereld maar 1 ware voor ons rond loopt. Als dit het geval zou zijn, is de kans natuurlijk wel heel erg klein dat je tussen al die miljarden mensen die ene persoon weet tegen te komen. Je zou er bijna depressief van worden en de zoektocht naar die ene leuke man al staken voordat deze überhaupt begonnen is. Gelukkig wijst de praktijk uit dat je met meerdere mensen ‘dé’ klik kunt hebben en een gelukkige relatie kunt beginnen. We kunnen dus stellen dat er meerdere mannen van je leven rond lopen op deze wereld. Een hele opluchting, dit maakt de zoektocht een stuk kansrijker!


Geluk in de liefde

Hoe goed je ook je best doet om de man van je leven te vinden, er is natuurlijk ook altijd dat beetje geluk wat je nodig hebt. De zoektocht naar de ware heb je natuurlijk nooit helemaal in de hand. Liefde laat zich nu eenmaal niet regisseren.

Eén ding is wel zeker: als je niets onderneemt gaat er zeker niets gebeuren. Toeval bestaat niet, maar misschien kun je je eigen lot wel een handje helpen. Dus kom van die bank, ga naar die verjaardag of klap je laptop open. Wie niet waagt die niet wint. Geef niet op en maak van de zoektocht naar de man van je leven een feestje!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies