Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Spiritueel daten; waar vind je gelijkgestemden?

Spiritueel daten; waar vind je gelijkgestemden?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als spiritueel individu leef je in een mooie tijd. Tegenwoordig kun je (bijna) alles verkondigen zonder op de brandstapel te belanden of met een steen om de enkels in een meertje te eindigen. Een verademing, als je het vergelijkt met nog niet zo heel lang geleden. Deze nieuwe tijd brengt echter ook moeilijkheden met zich mee als spiritueel mens. Want in een maatschappij waar alles vlug-vlug is en het vooral draait om macht, geld en aanzien kan het best wel eens lastig zijn om gelijkgestemden te vinden, zeker als het om de liefde gaat.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die ‘ontwaken’ en is de kans op een spirituele date vandaag de dag dus groter dan ooit. Om je een handje te helpen hebben we in dit artikel uiteengezet hoe je het beste kan zoeken naar gelijkgestemden in de spirituele (dating) wereld.


LexaBezoek Lexa

Lexa richt zich dan weliswaar niet specifiek op spiritueel daten, maar met de grootste ledendatabase van Nederland zijn er zeker weten spirituele leden actief op de website. Ook hier kun je weer gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie en kunnen jullie elkaar berichten sturen. Dit kan via de normale website, maar ook via de gelijknamige app. Zo kun je dus altijd en overal op zoek gaan naar je toekomstige spirituele date en bovendien is het aanmelden op Lexa.nl (net als op de overige twee websites overigens) 100% gratis.

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Als je spiritueel ingesteld bent sta je open voor andere levensovertuigingen en ideeën over het leven. De website Relatieplanet.nl brengt deze mensen bij elkaar en maakt het mogelijk om je zielsverwant te vinden via de website. Er is een aparte rubriek omtrent spiritualiteit waar je zelf een oproep kunt plaatsen en/of de advertenties van gelijkgestemden kunt bekijken. Met de uitgebreide zoekfunctie kun je nog specifieker op zoek gaan naar hetgeen jij zoekt in de man of vrouw van je dromen en heb je deze eenmaal gevonden, kunnen jullie de spirituele date aftrappen door elkaar berichten te sturen.


MetJouBezoek MetJou

De datingsite MetJou.nl is één van de snelst groeiende datingsites van Nederland. Het platform is er niet alleen voor spirituele mensen, maar eigenlijk gewoon voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe liefde, een leuke date of nieuwe vrienden. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd zodat je er zeker van bent dat de persoon met wie je in contact komt ook daadwerkelijk is wie hij of zij zegt dat ie is. Uitgebreid zoeken is wederom mogelijk en contact leggen is via de chatfunctie of de interne inbox een fluitje van een cent.

Bezoek MetJou

Wat is spiritualiteit?

Om maar met een hoofdbreker te beginnen. Want wat is nu spiritualiteit? Is dat in de glazen bol kijken en de toekomst voorspellen? Tarotkaarten (laten) leggen en je leven hierop afstemmen? Of is het toch meer dat je bewust bezig bent met je mind, body en spirit?
Als we Wikipedia volgen is spiritualiteit het volgende:

“De spiritualiteit is een bijzondere, maar niet noodzakelijk confessioneel begrepen religieuze levenshouding van een mens, die zich op het transcendente of immanente goddelijke Zijn concentreert, respectievelijk op het principe van de transcendente waarheid of hoogste werkelijkheid.”

In normaal Nederlands komt het er dus op neer dat je weet dat er meer tussen hemel en aarde is, maar je dit niet plaatst zoals dit in reguliere geloofsovertuigingen zoals bijvoorbeeld in het christendom of de islam gebeurt. Dit is misschien wat kort door de bocht en spirituele mensen kunnen je er veel meer over vertellen, maar dan is het wel handig als je weet waar je die mensen kunt ontmoeten. Om die reden vind je hieronder 3 datingsites waarop je zeker weten gelijkgestemden gaat vinden voor een spirituele date.


Kan ik ook offline spiritueel daten regelen?

Op een website als Datingsitekiezen.nl bespreken we graag websites waar je makkelijk en snel op zoek kunt gaan naar hetgeen je zoekt. In dit geval hebben we de beste datingsites voor je geselecteerd die je helpen bij het vinden van een spirituele date, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je liever niet actief op zoek gaat maar het lot liever laat bepalen wanneer je tegen je zielsverwant aanloopt. In dat geval zou je er voor kunnen kiezen om lekker achterover te leunen en te wachten tot je droomman of droomvrouw bij je aanbelt of dat je hem of haar tegen het lijf loopt in de plaatselijke super, maar je kunt het lot natuurlijk ook een klein beetje helpen.


Spirituele beurzen

De beste plek om offline gelijkgestemden te ontmoeten en dus eventueel je spirituele date te scoren, is toch wel een spirituele beurs. Door heel het land worden ze gehouden en je vindt ze van klein tot groot. De jaarlijkse spirituele beurs in Rijswijk (Paranormaal Alternatief) is zelfs de grootste van Europa en je kijkt er je ogen uit. Van zieners tot helers en van reiki tot tarot; iedere naam in de spirituele wereld is er wel te vinden en met duizenden bezoekers die op het evenement afkomen kan het haast niet anders dan dat je hier veel gelijkgestemden gaat ontmoeten.


Lezingen

Op de spirituele beurzen worden doorgaans ook lezingen gehouden door vakgerelateerde professionals. Deze specialisten organiseren echter zelf ook vaak aparte lezingen en dit is dus een andere mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten. Veelal gaat het om een combinatie van praktijk en theorie en is het programma avondvullend. Mocht je je ideale spirituele date dus niet tegenkomen op zo’n lezing heb je wel genoten van een leuk avondje uit.


Spirituele winkels

In vrijwel iedere grote stad is er wel 1 te vinden: een spirituele winkel. Je kunt hier producten aanschaffen die in het teken staan van spiritualiteit. Denk hierbij aan wierook, edelstenen, (tarot)kaarten en boeken. Vaak is er in zo’n winkel ook nog wel het een en ander te beleven. Wordt er bijvoorbeeld een workshop gehouden of een lezing. Een ideale plek dus om je onder gelijkgestemden te begeven en wie weet zorgt het lot er wel voor dat jij en je droomman of droomvrouw precies op hetzelfde tijdstip op die specifieke locatie zijn!


Heb jij een aanvullende tip?

We hebben in dit artikel geprobeerd om de beste manieren om met gelijkgestemden in de spirituele wereld in contact te komen, uiteen te zetten. Zoals je hebt kunnen lezen kan dit via het internet, maar net zo gemakkelijk in ‘het echte leven’. Misschien ben jij wel een ervaren rot in het vak en heb je nog een supergoede suggestie die we zeker weten op moeten nemen in dit artikel. Laat het ons dan weten via een reactie onder dit artikel. Waarderen we altijd enorm!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies