• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 27 apps
  • 465 tips & artikelen

Zielsliefde herkennen: hoe vind je tweelingzielen

Overig advies  Overig Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Uiteraard kun je in een ‘normale’ liefdesrelatie heel gelukkig zijn met z’n tweeën. Jullie houden van elkaar en voelen jullie verbonden. Ook als je geen relatie hebt dan heb je misschien bepaalde verwachtingen van het liefdesleven. Maar weet je ook dat dit zomaar eens zou kunnen veranderen en dat je ook grote spirituele verbondenheid kunt voelen?

Het bijzondere aan deze verbondenheid is, dat dit zomaar uit het niets kan komen en je zomaar een zielsverwant kunt ontmoeten. Het voelt soms misschien ‘alsof het zo moest zijn’ en jullie bij elkaar zijn gebracht door het ‘lot’. Je voelt een ongelofelijke verbondenheid met een ander, een enorme vertrouwensband en jullie kunnen doordringen tot de essentie van elkaar. Toch is het niet altijd even makkelijk om deze zielsliefde te herkennen. Misschien wil je je er wel voor afsluiten of ben je verward omdat je niet goed weet hoe je met deze gevoelens om moet gaan? Daartegenover heb je juist ook mensen die spiritualiteit belangrijk vinden en graag een soulmate en spirituele partner ontmoeten. Hoe zorg je er dan voor dat je deze zielsliefde herkent en hoe vind je een tweelingziel?


Wat is zielsliefde?

Iedereen heeft natuurlijk een eigen innerlijk, eigen karakter en eigen ziel. Niemand kent zichzelf zo goed als jij dat doet. Toch kun je je zo sterk verbonden voelen met iemand anders dan jullie elkaar aanvoelen en jullie je als het ware samen één voelen. In dit geval heb je een tweelingziel ontmoet.

Als tweelingzielen elkaar in het leven ontmoeten dan is er een maximaal level van spiritualiteit ontstaan. Vanaf het begin is er een gevoel van eeuwige verbintenis en je ziet als het ware een kopie van jezelf terug in een ander. Je tweelingziel hoeft niet altijd je partner te zijn. Het kan heel goed dat je liefde voelt voor je partner, maar dat je daarnaast een relatie hebt met je tweelingziel. Iedereen heeft namelijk een tweelingziel, deze zijn er dan ook om elkaar aan te vullen en elkaar beter te leren kennen. Deze zielen hebben elkaar in vorige levens eerder ontmoet en hebben veel gedeeld. De tijd is nu gekomen om elkaar weer te ontmoeten, zodat jullie de oerbron weer voelen en samen kunnen groeien.

Het wil niet altijd zeggen dat tweelingzielen op elkaar lijken. Tweelingzielen kunnen namelijk best verschillen van elkaar. Zo kan de een misschien wel hele andere gevoelens ervaren of een ander karakter hebben dan de ander. Het belangrijkste is namelijk dat twee zielen elkaar aanvullen. Twee zielen worden één. Jullie vullen elkaar perfect aan en versterken zo de energie die jullie voelen en uitstralen.


Hoe vind je tweelingzielen?

Ook als je niet op zoek bent naar je tweelingziel, kun je deze zomaar ontmoeten. Maar wat nou als je graag je tweelingziel wilt ontmoeten en je graag spiritueel verbonden wilt voelen met iemand anders? Het is geen gemakkelijke weg om op zoek te gaan naar je tweelingziel en sommige mensen zullen zelfs hun tweelingziel helemaal niet ontmoeten.

Het zoeken van een tweelingziel is totaal anders dan het zoeken naar een liefdesrelatie. Je bent immers op zoek naar een totaal andere verbondenheid. Bij het zoeken naar zielsliefde geldt dat je niet overal op zoek moet gaan om je tweede helft en spirituele partner te vinden. In plaats van je tweelingziel te zoeken moet je namelijk op zoek in jezelf en jezelf door en door leren kennen. Het kan heel goed zijn dat je bepaalde eigenschappen nog niet voltooid of ontdekt hebt of dat je als persoon nog verder moet ontwikkelen voordat je deze zielsliefde kunt ervaren.

Zorg ervoor dat deze barrières worden weggenomen, overwin deze onzekerheid en laat je eigen gevoelens los. Pas als je deze liefde voor jezelf ervaart kun je groeien en sta je volledig open voor spirituele verbondenheid. Ga mediteren, kom tot jezelf en ontdek jouw spirituele gaven. Wil je in staat zijn deze hogere frequenties van zielsliefde te ervaren, dan moet je de blokkades rondom je hart doorbreken en compleet op jezelf durven vertrouwen. Als je ziel een volwassen stadium van spiritualiteit heeft bereikt dan zul je merken dat je compleet je intuïtie kunt volgen. Je laat niet langer je leven leiden door invloeden van buitenaf of via de ratio, maar volgt echt je hart.

Heb je een sterke connectie met iemand gevonden, maar zitten er ergens twijfelgevoelens verstopt? Dan hebben jullie misschien wel een bijzondere liefde, maar ervaren jullie geen zielsliefde. Als je je zielsverwant ontmoet dan is er bij echte zielsliefde namelijk geen sprake van twijfel. Jullie connectie zit namelijk zo diepgeworteld van binnen dat je meteen een onvoorwaardelijke liefde ervaart.

Wil je meer informatie, ervaringsverhalen lezen of erover praten met iemand anders? Kijk dan eens op onderstaande websites waar je spiritueel kunt daten en wellicht je zielsliefde kunt ontmoeten.


Pepper

Pepper biedt veel ruimte om je spiritueel kenbaar te maken. Expressie staat voorop op deze datingsite en daarom is het gemakkelijk om een connectie met iemand anders te voelen op deze datingsite. De kans dat je je zielsliefde ontmoet via deze datingsite is aanwezig, maar je zult altijd zelf de zoektocht moeten initiëren.

Bezoek Pepper
lexa homepagina

Lexa

Deze datingsite biedt de juiste faciliteiten om op een laagdrempelige manier snel in contact te komen met veel nieuwe mensen. Mede hierdoor kun je op Lexa een snelle selectie maken van gebruikers die goed bij je passen. Dit biedt een goede gelegenheid om je zielsverwant te ontmoeten.

Bezoek Lexa

Wat gebeurt er als je je tweelingziel hebt gevonden?

Misschien vind je het moeilijk om om te gaan met deze nieuwe vorm van liefde of ben je benieuwd wat je zal ervaren. Je vraagt jezelf af wat het met je doet en wat het zal betekenen voor jouw leven als je je tweelingziel vindt. Heb je je tweelingziel gevonden dan is het heel gezond om hiervoor de tijd te nemen. Je moet immers leren omgaan met deze transformatie in je leven.

Wanneer je liefde is overwonnen met je hart en je de lagere instincten hebt verdrongen, gebeurt er iets in je bewustzijn. Je gaat een proces van innerlijke groei door en je voelt je een eenheid worden met de andere zielsverwant. Je gaat dus niet alleen een geweldige en bijzondere relatie aan met iemand anders, maar ook met jezelf. Je kunt het vergelijken met het bereiken van een doel, je voelt je compleet en ervaart een onvoorwaardelijke hartsverbinding.

Heb je al een andere gelukkige relatie dan vraag je je misschien af hoe dat nu verder moet. Je kunt immers niet voorspellen hoe de liefde tussen jou en je tweelingziel zich zal ontwikkelen. Toch is het heel goed mogelijk om te houden van je partner en tegelijk een sterke verbondenheid te voelen met iemand anders. Het wil namelijk niet altijd zeggen dat er per se sprake is van een liefdesrelatie. Tweelingzielen kunnen elkaar namelijk ook op hele andere vlakken aanvullen. Een tweelingziel kan zich bijvoorbeeld ook binnen de eigen familie bevinden of misschien ga je wel een gezamenlijk bedrijf oprichten met je tweelingziel. Sta open voor verandering en neem de tijd om uit te zoeken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Je bepaalt immers samen hoeveel tijd jullie nodig hebben en hoe jullie zielsliefde vorm krijgt in jullie levens.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen ⬇️


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement