Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe versier je een man op een datingsite?

Hoe versier je een man op een datingsite?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Een man versieren op een datingsite is misschien wat makkelijker dan een man versieren in het echte leven, maar dat betekent natuurlijk niet dat het ook echt makkelijk is. Natuurlijk durven we allemaal wel meer te zeggen wanneer er een scherm tussen zit, maar toch blijft het lastig om iemand op de juiste manier te benaderen. Daar komt nog eens bij dat vooral vrouwen het heel moeilijk vinden om een man te versieren, al zijn er ook ontzettend veel mannen die te onzeker of verlegen zijn om een vrouw te versieren. Wij willen de dames graag wat tips meegeven over het versieren van een man op een datingsite, maar eerst is het tijd om een goede datingsite voor serieuze dates te vinden.


WeetWieJeDateBezoek WeetWieJeDate

WeetWieJeDate is een leuke datingsite waarop je gegarandeerd serieuze mannen tegenkomt. Deze site behoort tot de weinige datingsites die profielen daadwerkelijk nog handmatig controleren, waardoor het niet snel voorkomt dat je te maken hebt met mensen die er om de verkeerdere redenen aanwezig zijn. Je hebt hier overigens niet alleen de chatfunctie om een man te versieren op de datingsite, maar je het ook de videofunctie. Zo kan je toch live op de versiertoer!

Bezoek WeetWieJeDate

ParshipBezoek Parship

Parship.nl wordt vaker gezien als één van de meest serieuze datingsites van dit moment. Een serieuze reactie is natuurlijk wel zo prettig als jij alles uit de kast haalt om een man te versieren op een datingsite. Parship biedt je hier alle gelegenheid toe. Je kunt actief op zoek gaan naar leuke mannen om de versiertips op toe te passen. Succes!

Bezoek Parship

Het versieren van een man begint bij je profiel
Laten we beginnen met een feitje waar je misschien zelf niet zo bij stilstaat. Het versieren van een man op een datingsite begint al met het goed inrichten van je profiel. Als je hier eens wat bewuster over nadenkt, dan is dit ook heel logisch. Wanneer je zelf profielen van mannen gaat bekijken, dan kom je ook profielen tegen waarvan je hart een sprongetje maakt. Dit heeft voor een deel met de foto’s te maken, maar vooral ook met de tekst. Dit is toch de sfeermaker. Een leuke man versieren op een datingsite begint dus met een goed profiel. Zorg voor meerdere foto’s, waaronder een foto waar je van top tot teen op te zien bent. Veel vrouwen kiezen liever voor foto’s met enkel een gezicht, maar mannen willen je echt wel helemaal zien. Gun de heren dat ook. Het zal je zeker goed doen op de datingsite! Het is misschien overbodig om te zeggen dat het niet aan te raden is om negativiteit toe te laten op je profiel. Wees wel eerlijk, maar belicht vooral je leuke kanten. Een leuke profieltekst is overigens direct ook een goed onderwerp om een leuk gesprek mee te starten.

Stuur het eerste bericht
Een man versieren doe je niet door eerst af te wachten of jouw match jou een berichtje gaat sturen. Neem de touwtjes in handen als jij jouw match op het eerste oog wel ziet zitten en stuur direct een bericht. Mannen zijn vaak niet gewend om door vrouwen benaderd te worden en zullen dit zeker als positief ervaren. Je zal overkomen als een zelfverzekerde vrouw en daar houden veel mannen van! Laat in je bericht blijken dat je echt zijn hele profiel aandachtig hebt bekeken door in je bericht direct op enkele zaken te wijzen waarmee hij jou direct heeft weten aan te spreken. Belangrijk hierbij is het om het niet alleen over zijn uiterlijk te hebben!

De beste tip om mannen te versieren? Humor!

Humor is de sleutel naar het hart van een man. Als je een man wilt versieren op een datingsite, dan overspoel je hem met een flinke dosis humor. Probeer hierbij zelfspot te vermijden, want hierdoor kan je hem het idee geven dat je een slecht zelfbeeld hebt. Je moet er rekening mee houden dat geschreven humor anders over kan komen dan gesproken humor. Hierdoor kan zelfspot per ongeluk serieus overkomen en dit wil je niet. Het is belangrijk om humor wel goed te doseren. Mannen houden van humor, maar willen ook wel eens serieus praten. Probeer voor 25 procent van de tijd serieus te zijn. Dit percentage kan je opbouwen naar mate het gesprek vordert.

Mannen willen hun mening geven
Bied hem de mogelijkheid om zijn mening te geven zonder dat je hier specifiek om vraagt. Mannen houden in de regel niet zo van vragenvuren, maar dit betekent niet dat ze je niets willen vertellen. Probeer hem eens in te schatten en maak op basis hiervan statements. Zeg hem bijvoorbeeld dat hij volgens jou wel iemand is met een groot doorzettingsvermogen. Hiermee geef je hem een compliment, waardoor duidelijk is dat je wel iets in hem ziet, en aan de andere kant geef je hem de gelegenheid om hier zijn eigen gedachten over te delen. Hij kan je namelijk gelijk of ongelijk geven en zal dit graag toelichten.

Geef aan welke overeenkomsten of verschillen je ziet
Je kunt een man heel goed laten weten dat je hem leuk vindt door te benadrukken hoeveel jullie gemeen hebben, of juist niet. Hebben jullie veel gemeen? Geef dit dan aan en zeg hem dat je het heel bijzonder vindt dat dit zo is, omdat je dat zelden tegenkomt. Hebben jullie niet veel gemeen? Vertel hem dan dat jij erin gelooft dat de beste relaties ontstaan tussen mensen die elkaar aanvullen in plaats van tussen mensen die totaal hetzelfde in elkaar steken.

Heb je met een verlegen man te maken?
Een verlegen man versieren via een datingsite is niet moeilijk, maar je moet het wel goed aanpakken. Het internet biedt hiervoor wel een laagdrempelig platform. Via het internet is het makkelijker voor een verlegen persoon om meer van zichzelf prijs te geven. Geef hem vooral complimenten, want complimenten zorgen altijd voor een gemakkelijker gesprek. Bij een verlegen man zal jij het initiatief moeten nemen en je zal hierbij moeten laten blijken dat je écht interesse hebt. Wil je iets afspreken? Laat dan ook niet aan hem over wat jullie gaan doen, want de onzekerheid over wat jij leuk vindt kan ervoor zorgen dat je hem juist afschrikt. Je kunt hem direct overhalen door te zeggen: “Ik heb zoveel zin om (film) te kijken dit weekend, maar dat is niet leuk in je eentje. Heb je zin om mee te kijken?” Succes gegarandeerd!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies