Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat is een versiercoach?

Wat is een versiercoach?

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Versieren, het is een kunst op zich. Iedereen kent wel de standaard versiertrucs en openingszinnen. Maar wat nou als de zinnen “kom je hier vaker?” of “zeg ken ik jou niet ergens van?” nog niet gezorgd hebben voor een leuke nacht of een fijne relatie? Kun je de drankjes die je hebt weggegeven al lang niet meer tellen en heb je intussen hoofdpijn van het knipogen? Dan kan een versiercoach je de fijnere kneepjes van het “versier vak” leren. Maar wat is een versiercoach nou precies? Waar helpt hij of zij je bij en kan je jezelf dit niet gewoon aanleren? Op deze vragen en meer geven we antwoord in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Datingsites met een versiercoach

Voordat we dieper ingaan op bovenstaande vragen hebben we een aantal websites voor je verzameld waar je twee vliegen in één klap slaat. Deze datingsites hebben namelijk allemaal een versiercoach tot hun beschikking voor je zodat je het geleerde direct op de website kunt toepassen!


E-matchingBezoek E-matching 

De website E-Matching is al sinds jaar en dag een begrip in Nederland. De website richt zich voornamelijk op hogeropgeleiden die serieus op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Daarin blijken ze succesvol en dat komt vooral door de werkwijze van E-Matching.nl. Alleen hogeropgeleiden (HBO en WO) worden toegelaten tot de website en oude inactieve profielen worden verwijderd. E-Matching biedt je middels interessante artikelen en handige tips hulp bij het daten en kom je er helemaal niet meer uit staat persoonlijke coach Irma Ellens-Maat volledig tot je beschikking.

Schrijf je gratis in bij E-matching

EliteDatingBezoek EliteDating 

Ook EliteDating.nl is een begrip in Nederland, maar is misschien beter bekend als eDarling. De grote kracht van deze datingsite zit 'm in de uitgebreide vragenlijst die je moet invullen tijdens je gratis aanmelding. Deze vragenlijst is wetenschappelijk samengesteld en op basis van jouw antwoorden zoekt het systeem naar de matches die het beste bij je passen. Het grootste gedeelte van het werk doet de website dus al voor je. Jij moet alleen nog maar indruk maken op de matches die het systeem je voorstelt en mocht je hier moeite mee hebben, kun je dus gebruik maken van de coach die is verbonden aan EliteDating.nl.

Schrijf je gratis in bij EliteDating

50plusMatchBezoek 50plusMatch 

De naam zegt min of meer al op welke doelgroep 50PlusMatch.nl zich richt. Hier kunnen alle 50 plussers terecht die op zoek zijn naar een leuke date, nieuwe vriendschappen en/of een nieuwe relatie. Ook hier krijg je automatisch matches voorgeschoteld op basis van de vragenlijst die je invult na je gratis inschrijving. De privé coach van 50PlusMatch.nl helpt je vervolgens om (nog) succesvoller te worden bij het online daten op de website.

Schrijf je gratis in bij 50plusMatch

Alleen wat Tips and Tricks?

Misschien denk je in eerste instantie dat een versiercoach je alleen zal voorzien van wat simpele versiertrucs en misschien wat originelere openingszinnen. Deze zijn toch ook gewoon op het wereldwijde web te vinden? Heb je hier dan echt een coach voor nodig? Nee. Niet specifiek daarvoor. Natuurlijk krijg je tips en tricks op het gebied van versieren maar een versiercoach gaat veel dieper dan dat.

Een goede versiercoach gaat samen met jou op zoek naar de pijnpunten binnen jouw versierroutine. Misschien heb je bijvoorbeeld behoefte aan wat meer zelf vertrouwen nodig om op een leuke man of vrouw af te durven stappen of wellicht heb je juist heel veel zelfvertrouwen en is dat grote zelfvertrouwen juist het probleem. Schrikt het tijdens jouw benadering de ander juist af. Ben je bijvoorbeeld veel te direct. Dan is het misschien handig als iemand je wat subtiliteit bij kan brengen.

Een versiercoach kan je aan- en bijsturen. De coach zorgt ervoor zorgen dat jij actie gaat ondernemen. Durf je niet zomaar iemand aan te spreken dan heeft een coach diverse methodes om er voor te zorgen dat je deze stap wel durft te nemen. Doordat de coach je op regelmatige basis stimuleert actie te ondernemen, raak je gewend met het onbekende en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Hierdoor zal je steeds makkelijker op die leuke man of vrouw af durven stappen en een gesprek beginnen.

Een goede coach helpt je natuurlijk ook met wat je moet doen als je iemand hebt aangesproken. Zodat, wanneer je dan eindelijk op die ene persoon af durft te stappen, je niet met je mond vol tanden komt te staan. Hoe spreek je iemand aan, wat zeg je dan en welke houding neem je aan? Een coach maakt je ook bewust van de houding die je nu hebt en wat je hiermee uitstraalt naar de buitenwereld. En wanneer je een blauwtje loopt zal een coach je leren hoe je dit gemakkelijk kunt incasseren en weer verder gaat.

Zo zijn er tal van onderwerpen binnen het versieren waar een coach je bij kan helpen. Want vaak zit het probleem dieper dan een verkeerde openingszin als “deed het zeer toen je uit de hemel kwam vallen?”.

Ik kan dit toch best zelf?

Een goede vriend(in) of wingman kan je natuurlijk ook helpen en motiveren bij de jacht op de juiste partner. Heb je een vriend of vriendin die alle mannen of vrouwen zonder probleem om de vingers windt? Helemaal top! Hij of zij kan je helpen bij het versieren.

Er zitten alleen wat nadelen aan wanneer je het op deze wijze aanpakt. Want wat als je vriend of vriendin vooral goed is in het fixen van one night stands terwijl jij op zoek bent naar de ware? En durft hij of zij het wel tegen je te zeggen wanneer je iets niet goed doet? Vaak wordt – om de lieve vrede maar te bewaren – weinig tot geen feedback gegeven. Iets wat een coach dus wél doet. Hij of zij zal je zeker terecht wijzen. Simpelweg omdat je er alleen op die manier van kunt leren.

Je kunt je ook afvragen of het niet gewoon fijn is om je eigen stijl te ontdekken en je eigen blik met versiermethodes te hebben waar je uit kan putten dan die van je vriend of vriendin over te nemen. Misschien is het juist fijn om iemand te hebben die objectief naar jou en je versierkunsten kijkt. Iemand met een frisse nieuwe blik en niet iemand die jou al jaren kent en sommige dingen misschien niet eens meer ziet.

Toch maar een versiercoach dan?

Vandaag de dag is het helemaal niet zo gek meer om hulp te zoeken. Zit je niet lekker in je vel? Dan ga je naar de huisarts of een psycholoog. Wil je een paar kilo kwijt raken? Dan bezoek je een diëtist. Waarom zou je dan geen hulp zoeken als je moeite hebt met versieren? Een versiercoach zal net als iedere andere professionele begeleider zolang het traject loopt voor je klaarstaan en altijd bereid zijn om je te helpen en te motiveren. Een beter maatje kun je dan toch niet hebben?

Een goede versiercoach houdt rekening met jouw persoonlijke wensen. Als jij wat meer wilt weten op het gebied van daten, seks of serieuze relaties dan zal hij je dat uitleggen. Je betaalt hier immers voor, want – eerlijk is eerlijk – een goede versiercoach is niet gratis. Je betaalt voor een cursus of voor individuele sessies en het zou dus zonde zijn om hier dan niets mee te doen. Door de afspraken die je maakt met je coach heb je daardoor altijd een stok achter de deur om iets te doen met de technieken die jou aangereikt worden. Ga dus aan de slag met een versiercoach als je moeite hebt met versieren en voor je het weet stap je met een hernieuwd zelfvertrouwen op jouw droomdate af!

Jouw ervaring

We zijn inmiddels wel nieuwsgierig geworden. Heb jij ervaring met een versiercoach? Wie was dat dan en heeft hij of zij je kunnen helpen? Op welke manier? Zou je het anderen aanraden? Waarom wel of waarom juist niet? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht. Waarderen we (en de overige bezoekers) altijd enorm!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement