Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Kan een dating coach jou helpen?

Kan een dating coach jou helpen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Al een tijdje ben je op zoek naar die ene grote liefde. Je struint door een oerwoud van datingsites. Zoveel verschillende sites, waar meld je je aan? En dan komt het; wat zet je in je profiel en welke foto’s ga je kiezen? Of ga je misschien toch liever voor het ‘ouderwetse’ offline daten? Als jij met dit soort vragen rondloopt en door de bomen het bos niet meer ziet, is een datingcoach wellicht iets voor jou!

Wat doet een dating coach?

Een datingcoach biedt uitkomst voor singles die het moeilijk vinden zich op de goede manier in de (online) datingmarkt te zetten. Of singles die na vele dates de ware nog niet hebben gevonden en niet weten waar het fout gaat. De coach begeleidt je met het aanmaken van je profiel, het filteren van de reacties en hoe je zelf reageert op de berichten die binnenkomen. Samen zoeken jullie uit waar je daadwerkelijk naar op zoek bent en hoe je deze mensen kunt aantrekken met je profiel.

Ook wanneer je liever voor het offline daten gaat kan een datingcoach je op weg helpen. Je werkt samen aan het vertrouwen in jezelf, communicatieve vaardigheden en lichaamstaal.

Samen met een datingcoach kun je de patronen ontdekken die jou weerhouden de juiste man of vrouw van je dromen te vinden. Dat kan zijn wanneer je nog weinig ervaring in de liefde hebt, maar ook wanneer je diverse relaties achter de rug hebt en niet weer in dezelfde valkuilen wilt stappen. Samen met je coach zorg je er voor dat je goed voorbereid om je heen kunt gaan kijken naar de juiste partner om een duurzame en liefdevolle relatie mee op te bouwen.

Iets voor jou?

Of een datingcoach iets voor je is, is natuurlijk helemaal aan jou. Veel mensen hebben een bepaalde angst of onzekerheid als het om datingcoaches gaat. “Kijk wat een loser ik ben. Ik heb een coach nodig om mannen of vrouwen te versieren…”. Weet dan dat het hebben van een datingcoach helemaal zo gek nog niet is.

Want misschien leg je online wel makkelijk contact, maar als het dan daadwerkelijk tot een date komt klap je dicht. Of heb je totaal geen idee wat je allemaal in je profiel moet zetten om mannen of vrouwen aan te trekken. Misschien ben je als je uit gaat te verlegen om iemand aan te spreken of trek je onbewust personen aan die eigenlijk helemaal niet bij je passen.

Dit zijn allemaal punten waar een coach je bij kan helpen en daar hoef je je helemaal niet voor te schamen.

Datingcoaches online

Hieronder vind je een aantal coaches die je wellicht kunnen helpen bij je pijnpunten als het om (online) dating gaat. We hebben een onderscheid gemaakt tussen coaches die zich richten op online daten, offline daten en coaches die speciaal gericht zijn op mannen of juist vrouwen. Bekijk hun websites en ontdek zelf of de coach iets voor je is.


E-matchingBezoek E-matching 

E-matching biedt voor haar leden (je moet dus wel lid zijn of worden van e-matching) de mogelijkheid om voor een kleine vergoeding gebruik te maken van hun datingcoach Irma Ellens Maat. Zij heeft al 14 jaar een eigen praktijk. Zij helpt je op weg met een doelgerichte aanpak van het online daten. De begeleiding vindt plaats via het internet en bestaat uit onder andere een profiel aanmaken, selecteren en reageren. Denk je dat je aan deze hulp niet genoeg hebt, dan is uitgebreidere hulp mogelijk via E-matching.

Bezoek E-matching

EliteDatingBezoek EliteDating 

Bij EliteDating krijg je datingadvies voor inspiratie en motivatie. Datingcoaching bij EliteDating wordt opgedeeld in 3 doelgroepen; mannen, vrouwen en vijftig plus. Middels individuele coaching bepaal je zelf hoe de datingcoach van deze website je assisteert. Samen met de datingcoach van EliteDating kun je bekijken waar de pijnpunten liggen en wat je wilt bereiken.

Bezoek EliteDating

De keuze is enorm
De coaches die hier genoemd worden zijn maar enkele voorbeelden uit een heel breed aanbod. Net als dat er ontelbaar veel datingsites zijn, zijn er ook enorm veel datingcoaches. Allemaal hebben ze een andere aanpak of een andere doelgroep. Het is belangrijk om vooral een coach te zoeken die bij je persoonlijkheid past. Iedereen is anders en dus heeft iedereen andere verwachtingen.

Of een datingcoach iets voor jou is, is een kwestie van proberen. Vaak weet je aan de hand van een website al of iets je aanspreekt of niet. Vraag een intake gesprek aan en kijk of je een match hebt met de coach.

Just go for it!
We gaan naar de huisarts als we fysiek iets mankeren. Een psycholoog als we ons mentaal niet lekker voelen. Weten we niet wat voor baan we willen dan is er de jobcoach en als onze relatie niet lekker loopt gaan we naar de relatietherapeut.

Dus waarom zou je, als je moeite hebt met het vinden van de ware liefde, niet een datingcoach in de arm nemen? Just go for it en wie weet heb jij in korte tijd je droompartner gevonden!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement