• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 27 apps
  • 465 tips & artikelen

dit is een goede wingman

Wat is een wingman?

Dating advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

De wingman. Het is een waar fenomeen. Maar wie denkt dat we het over het ingenieuze condoom hebben wat ontwikkeld is door Nederlandse ingenieurs heeft het mis. We hebben het hier namelijk over de wingman als hulpje bij het daten. Wat een wingman dan precies is en hoe het werkt lees je in onderstaand artikel!


Definitie van een wingman

Eigenlijk kennen we de wingman allemaal wel, maar zijn velen nog niet precies bekend met de term. Daarom in één zin: “Een wingman is iemand die je helpt bij het versieren van mannen of vrouwen.” Moet je dan denken aan een relatiecoach of iets dergelijks? Een zogenaamde versiercoach? Dat kan, maar doorgaans is de volgende situatie het geval: Wanneer mannen en vrouwen op stap gaan, doen ze dit vaak met z’n tweetjes of in een groepje. Zomaar op een groepje dames of heren afstappen kan best wel intimiderend zijn, zeker als je een lid van de groep duidelijk op het oog hebt. Bang voor afwijzing. Bang om een flater te slaan. Bang om uitgelachen te worden.

Een wingman (of wingwoman voor de vrouwelijke lezers) kan dan uitkomst bieden. Door samen het gesprek aan te gaan maak je het jezelf gemakkelijker. Heb je een hele goede wingman? Dan kan hij of zij zelfs het gesprek voor je openen waarna jij aansluit en je moves maakt richting de dame of heer waar je je zinnen op hebt gezet.

Ook wordt een wingman vaak gebruikt om de overgebleven dame of heer van een tweetal te vermaken. Het is namelijk voor niemand leuk als je op stap bent en je partner in crime staat de hele avond met Jan en alleman te kletsen en jij hangt er maar een beetje voor spek en bonen bij. Dit zien we bijvoorbeeld vaak terug bij twee vrouwen die samen op stap zijn, waarbij de één gezegend is met geweldige looks en de andere wat minder bedeeld is qua uiterlijke schoonheden. Mannen die met hun wingman op pad zijn spreken het tweetal aan waarbij de wingman zich dan doorgaans bekommert om de dame die wat minder aandacht krijgt van het mannelijk geslacht. De kans dat zij haar ‘knappere’ vriendin wegsleurt omdat ze zich verveelt wordt daarmee een stuk kleiner en de kans om die droomvrouw te veroveren natuurlijk een stuk groter.


Het internet als wingman

Zoals het hierboven beschreven is klinkt het ideaal natuurlijk, zo’n wingman. Er is echter een nog veel betere wingman: het internet.

Waar je in het echte leven meestal mannen of vrouwen ontmoet die in het gezelschap zijn van anderen (waardoor een wingman dus haast een must is), ontmoet je op het internet dames en heren die solo op pad zijn. Je kunt ze dus zonder problemen aanspreken. Geen lelijk eendje wat je daarbij in de weg staat en geen groepsdruk. Om die reden hebben we dan ook hieronder de beste datingsites verzameld waar je mannen en vrouwen op gaat vinden en waarbij het internet jouw ideale wingman is!


Pepper

Pepper.nl is niet alleen een datingsite waarop mooie mensen aanwezig zijn, ze laten zich op het platform ook nog eens van hun beste kant zien. Dit komt door de werkwijze van Pepper. Waar andere datingsites zich vooral richten op het schrijven van een profieltekst vindt Pepper het belangrijk dat je jezelf goed kan laten zien. En hoe kan dit beter dan via foto's en afbeeldingen die jou en je hobby's het best weerspiegelen? Op Pepper maak je dus een fotocollage aan waarbij je foto's en afbeeldingen toevoegt die precies vertellen wie je bent en wat je leuk vindt. Je hebt dus direct een goed beeld van een lid op Pepper. Je oog laten vallen op een interessant lid? Dan is contact leggen via de chat of berichtenfunctie zo gebeurd. Je kunt je helemaal gratis inschrijven op Pepper.nl en de mogelijkheden met een gratis lidmaatschap zijn ruim te noemen.

Bezoek Pepper
lexa homepagina

Lexa

Als je je al sinds 2002 bezig houdt met online dating weet je inmiddels wel wat wél werkt en wat niet werkt. Lexa wordt geroemd om het zeer gebruiksvriendelijke platform en het erg hoge matchingspercentage. Op één van de grootste datingsites van Nederland is het aanbod dan ook enorm. Lexa richt zich niet specifiek op een bepaalde doelgroep. Je zult dus mannen of vrouwen in alle leeftijdscategorieën en uit alle lagen van de bevolking tegenkomen op Lexa.nl. Ook hier kun je je weer gratis inschrijven en zijn de mogelijkheden met een gratis account erg uitgebreid. Overigens beschikt Lexa net als Pepper over een mobiele app zodat je ook onderweg op zoek kunt gaan naar de man of vrouw van je dromen.

Bezoek Lexa

Voordelen van een wingman of wingwoman

Ja. Het internet is dus dé perfecte wingman. Het maakt het mogelijk dat je het helemaal zonder hulp af kunt. Maar ook jij gaat wel eens de kroeg in toch? En dan is het handig als je een ‘echte’ wingman aan je zijde hebt. Iemand die de overgebleven man of vrouw kan entertainen of het gesprek voor je kan openen. Er zijn echter nog veel meer voordelen om samen met een wingman of wingwoman op pad te gaan.


Hij of zij kan je cooler laten lijken

Onder het mom “twee weten meer dan één” kan een wingman je prima assisteren tijdens de gesprekken die je voert met de dame of heer waar je je oog op hebt laten vallen. Zeker wanneer jij en je hulpje elkaar goed kennen kan hij of zij verhalen aanvullen waardoor je in een beter daglicht komt te staan. Niemand zegt immers over zichzelf hoe geweldig hij of zij wel niet is (uitzonderingen uiteraard daargelaten), maar wanneer je wingman of wingwoman dit over je zegt heeft dit veel meer (lees: een betere) impact.


De wingman beschermt je

“Dude, misschien is het beter als je even een kauwgompje neemt voordat je haar aanspreekt” of “Kom mee naar het toilet. Je mascara is een beetje uitgelopen.” Het zijn de zinnen die je wilt horen van je wingman. Hij of zij beschermt je tegen eventuele flaters waar je zelf helemaal geen erg in hebt. Alleen om deze reden al zou IEDEREEN met een wingman of wingwoman op pad moeten gaan als hij of zij op de versiertoer is.


Een wingman kan je helpen grenzen te verleggen

Die knappe man of vrouw aanspreken. Voor geen goud dat je het zou doen. Tenminste, als je wingman je niet zou ‘pushen’ tenminste. Nu hij of zij dat wel heeft gedaan en je (met succes) die droomman of droomvrouw hebt aangesproken blijkt dat je wingman ideaal is om grenzen te verleggen. Je doet dingen die je normaliter alleen nooit zou durven en daar is maar één reden voor: je partner in crime waarmee je op pad bent.


Wat maakt van iemand een goede wingman?

Een wingman of wingwoman kan dus een fijne aanvulling zijn op je versier-escapades. Hij of zij begeleidt je, ondersteunt je en voorkomt dat je ‘domme’ fouten begaat of een stukje tussen je tanden hebt zitten. Maar wat maakt dan precies van iemand een ‘goede’ wingman?


Ingespeeld zijn op elkaar

Oefening baart kunst. Je zal dus wat vlieguren met elkaar moeten maken voordat je qua communicatie en lichaamstaal helemaal op elkaar bent ingespeeld. Maar eenmaal het geval, hoeven jullie elkaar maar aan te kijken om te weten hoe laat het is. Versieren – zeker samen met je wingman – is vaak een kwestie van timing. Wanneer voegt je wingman zich bij het gesprek of wanneer voeg jij je juist bij het groepje dames of heren die je wingman heeft aangesproken? De perfecte wingman voelt dit haarfijn aan en schiet je te hulp wanneer het nodig is.


Weten wat jij nodig hebt

Misschien ben je heel verlegen en heb je het liefst dat je vriend of vriendin het gesprek voor je opent. Misschien is het juist andersom en neem jij graag de leiding en verwacht je dat je wingman aansluit, maar zich wel op de achtergrond houdt. Een goede wingman weet wat jij nodig hebt en speelt hierop in.


Weten wanneer het moment suprême is

Een goede wingman weet precies wanneer het moment suprême is. Het moment waarop hij of zij de ander even meeneemt naar de bar om een drankje te halen zodat jij en je verovering een momentje van privacy hebben.


Zuinig met alcohol

Eigenlijk is deze laatste overbodig, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je als wingman in gesprek raakt met een dame of heer waar je echt he-le-maal niets mee hebt. Om je vriend of vriendin niet af te vallen blijf je natuurlijk braaf in gesprek met deze super-oninteressante persoon, maar er ligt gevaar op de loer: teveel drinken omdat je je stierlijk verveelt. Een goede wingman zal dan ook – zelfs wanneer hij of zij de ‘worst night ever’ beleeft – altijd zuinig zijn met alcohol. Alles om jou je doel te laten bereiken toch?


Jouw ervaring met een wingman?

We hopen je met dit artikel wat beter op de hoogte gebracht te hebben rondom de term wingman. We zijn nu echter wel benieuwd geworden. Heb jij ervaring met een wingman? Of als wingman? Hoe verliep dat? En heb je nog handige tips en tricks? Laat het ons weten via een reactie onder dit artikel. Wij – en alle overige bezoekers van onze website – zijn je eeuwig dankbaar voor de eventuele gouden tip!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement