Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe ontmoet jij jouw soulmate? Volg deze tips

Hoe ontmoet jij jouw soulmate? Volg deze tips

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Heb je al meerdere relaties gehad, maar heb je nooit het gevoel gehad dat je partner ook daadwerkelijk je boezemvriend was? Of heb je misschien nog geen relatie gehad omdat je juist enkel iets wilt beginnen met iemand met wie je écht een klik hebt, maar lijkt het wel erg lang te duren? Het vinden van een soulmate is niet gemakkelijk, maar met de juiste hulpmiddelen kan iedereen een zielsverwant vinden. Het komt vaker voor dat mensen een soulmate vinden in iemand die zij al jarenlang dichtbij hebben staan, bijvoorbeeld omdat zij buren, collega’s of vrienden zijn. In dit soort gevallen heb je je soulmate wel al gevonden, maar heb je hem of haar nog niet herkend als soulmate. Wij geven je 5 praktische tips voor het vinden én herkennen van je soulmate, ook als je via een datingsite op zoek gaat, zoals bijvoorbeeld via Lexa of Parship.


ParshipBezoek Parship 

Deze datingsite is zéér geschikt voor het vinden van iemand die écht goed bij je past. Middels de geavanceerde matching algoritmes van Parship, krijg je voornamelijk matches waar je veel gemeenschappelijke interesses mee hebt. Op deze manier leg je een goede fundering voor een hechte vriendschap of een serieuze relatie.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa 

Ook Lexa richt zich op het nauwkeurig matchen van zijn gebruikers. Doordat Lexa één van de grootste gebruikersdatabases heeft van alle datingsites, kunnen ze bijna altijd matches voorschotelen die goed bij jou passen en ook nog eens in de buurt wonen. Daarna moet je natuurlijk zelf op avontuur gaan om te ontdekken of iemand echt goed bij je past.

Bezoek Lexa

Zoveel mogelijk gedeelde interesses
Wanneer je via een datingsite zoals RelatiePlanet of Pepper op zoek gaat naar een soulmate, dan kun je je vaak enkel vasthouden aan de informatie in profielen. Dat valt lang niet altijd mee. Het is belangrijk om te zoeken naar mensen met wie je zoveel mogelijk interesses deelt. Je hoort wel eens dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar in de liefde werkt dit zelden zo. De kans is zelfs aanzienlijk groter dat je elkaar al op de korte termijn gaat irriteren. Hoe meer interesses jullie samen delen, hoe groter de kans dat je te maken hebt met een soulmate. Let vooral op de interesses die écht belangrijk zijn in het leven, zoals normen en waarden bijvoorbeeld of de aanwezigheid van een kinderwens, en besteed minder aandacht aan de interesses die wat minder van belang zijn.

Let op vreemde toevalligheden
Heb jij een goede vriend of buur van het geslacht waar jij op valt en vinden er steeds eigenaardige toevalligheden plaats? Dan verdienen deze de aandacht, want dan zou het zomaar kunnen zijn dat dit de soulmate is die je al langer kent, maar niet hebt herkent als soulmate. Je moet hierbij aan verschillende toevalligheden denken, zoals bijvoorbeeld het sturen van een berichtje op hetzelfde moment of elkaar bellen en allebei in gesprek blijken te zijn omdat je precies tegelijk naar elkaar belt. Het komt zelfs voor dat mensen elkaar op hetzelfde moment een bericht sturen met een soortgelijke inhoud. Of je denkt aan die persoon en spontaan gaat de telefoon of loopt hij of zij je tegemoet op straat. Dit soort zaken worden vaak afgedaan met ‘nou, da’s ook toevallig!’, maar er mag zeker aandacht aan worden besteed. Dit soort vreemde toevalligheden komt eigenlijk alleen onder soulmates voor.

Gelijke persoonlijkheden, karakters en ervaringen
Er komt een moment dat je met je soulmate aan de praat raakt, of dit nu op een datingsite, in een uitgaansgelegenheid of gewoon op de hoek van je eigen straat is. Op het moment dat dit gebeurt weet je niet dat het om je soulmate gaat, want dit moet je nog ontdekken. Het is goed om eens je eigen gedachten te analyseren op het moment dat de ander praat. Wanneer je naar iemand luistert, dan zijn je gedachten constant bezig met het verwerken van deze informatie en het ‘uitspreken’ van gedachten hierover. Soms merk je deze gedachten direct op, waardoor het ook voorkomt dat je er direct op reageert, en soms is het zo dat deze gedachten pas achteraf naar boven komen. Vertellen jouw gedachten je constant dat het allemaal erg bekend voorkomt? Toont de ander veel dezelfde karaktereigenschappen en vertelt deze over ervaringen die hem of haar hebben gevormd waar jij ook een soortgelijke ervaring met een soortgelijke impact op je persoonlijkheid mee hebt? Grote kans dat dit je soulmate is! Natuurlijk is niemand hetzelfde, maar het komt ook maar zelden voor dat je iemand tegenkomt met meerdere gelijke ervaringen in het verleden die een behoorlijke indruk hebben gemaakt, met dezelfde karaktertrekjes en in de basis dezelfde persoonlijkheid. Dit gebeurt vrijwel alleen bij soulmates.

Je bent direct jezelf
Als je iemand ontmoet die je leuk vindt vanaf het eerste moment, ongeacht of dit in real life of online is, dan ben je zelden volledig jezelf. Er zijn maar heel weinig mensen die in werkelijk alle situaties volledig zichzelf zijn en zeker als het gaat om het contact met iemand die we leuk vinden stellen we ons in eerste instantie in meer of mindere mate anders op dan we in werkelijkheid zijn. Blijf je jezelf voordoen in een wat bijgeschaafde versie van jezelf? Dan heb je niet te maken met een soulmate. Een soulmate geeft je het gevoel dat je hem of haar al jaren kent, waardoor je helemaal jezelf kunt zijn zonder je druk te maken over wat hij of zij van je vindt. Als je met een soulmate te maken hebt, dan zal je al heel snel je schild laten vallen en je ware ik laten zien. Andersom geldt dit natuurlijk ook zo. Zijn jullie het er vervolgens over eens dat het voelt alsof jullie al jaren bevriend of zelfs een setje zijn? Dan is de kans groot dat je je soulmate ontmoet hebt.

Elkaar begrijpen zonder iets te zeggen
Veel mensen hebben wel iemand waarmee ze het vermogen delen elkaar te begrijpen zonder dat er woorden voor nodig zijn, maar waarvan ook duidelijk is dat het niet gaat om een soulmate in de liefde. Zo wordt deze kwaliteit vaker gedeeld tussen broers en zussen of ouders met kinderen die een heel sterke onderlinge band hebben. Dit wordt op den duur gewoon, waardoor er geen aandacht meer aan besteed wordt. Je begrijpt elkaar zonder woorden en dat hoort er tussen jullie bij. Maar wat nu als je dit vermogen ineens blijkt te hebben met iemand die je pas net kent of misschien wel voor de eerste keer ontmoet? Dan wordt het ineens een heel andere zaak! Sterker nog, de kans is groot dat je je soulmate hebt ontmoet. Soulmates hebben onbewust vaak het vermogen om met elkaar te communiceren zonder dat er woorden worden gebruikt. Een blik kan genoeg zijn om te weten dat het tijd is om op te staan en weg te gaan van een bepaalde locatie, bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat jullie juist allebei op hetzelfde moment dezelfde gedachte hierover uitspreken of dat de ene persoon het zegt op hetzelfde moment als de ander het denkt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement