Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Waar ontmoet je stapmaatjes?

Vriendschap
Waar ontmoet je stapmaatjes?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Een avondje quality time met jezelf kan heerlijk zijn om af en toe in te plannen. Even lekker in je eentje erop uit en even niks aan je hoofd. Maar als het gaat om de gezellige momenten in het leven, dan is het heel leuk als je deze kunt delen met iemand anders. Een gezellig avondje uit naar de kroeg, bar, discotheek of club. Lekker samen dansen en een borreltje drinken. Een bezoekje aan het theater of een eetclubje zijn natuurlijk leuk om samen of met een groepje te ondernemen.

Toch kan het soms moeilijk zijn om een sociale kring te vinden voor het weekend. Misschien is je woonsituatie wel veranderd en ben je vaker alleen of wonen je vrienden niet om de hoek. Herkenbaar? Dan is het ideaal om een stapmaatje te vinden.

Stapmaatjes zijn over het algemeen op zoek naar andere mensen om leuke activiteiten mee te ondernemen. Dit gaat niet alleen maar om een avondje stappen, maar kan van alles zijn; van festivals tot een boekenclubje en van een toneelvoorstelling tot een sportieve activiteit. Ben je nieuwsgierig? Lees dan hieronder waar je je nieuwe stapmaatje kunt ontmoeten.


Vind je stapmaatje online

De handigste manier om in contact te komen met stapmaatjes, is via het internet. Er zijn veel websites te vinden die mensen zoals jij in contact laten komen met anderen. Hieronder hebben we de leukste websites voor je op een rijtje gezet.


LexaBezoek Lexa 

Dze datingsite is een leuke digitale ontmoetingsplaats waar je op zoek kunt naar nieuwe vrienden of een date. Niet alleen brengt de websites mensen in contact voor de liefde, het platform is ook ideaal om nieuwe mensen te leren kennen. Het is een laagdrempelige manier om gesprekken aan te knopen met mensen die net zoals jij op zoek zijn naar gezelschap. Leer elkaar wat beter kennen en wie weet heb jij al snel een leuke activiteit gepland met je nieuwe maatje. En dat gewoon vanachter je laptop in je eigen huis, ideaal toch?

Bezoek Lexa

MetJouBezoek MetJou 

Wil je nieuwe mensen ontmoeten? Grote kans dat je op deze website je maatje vindt om leuke activiteiten mee te ondernemen. Het inschrijven is zo gepiept en is geheel gratis. Op de website kun je zelf een nieuwe activiteit aanmelden, maar je kunt je ook aansluiten bij al geplande activiteiten. Misschien zoek je wel iemand die dezelfde sport doet, ben je op zoek naar mensen uit de buurt die willen stappen of zoek je een vakantiemaatje. De ideale website om snel en makkelijk in contact te komen met andere stapmaatjes.

Bezoek MetJou

Badoo

Ben je op zoek naar gezelschap en wil je iemand ontmoeten om er vaker op uit te gaan? Dan is Badoo zeker de moeite waard om een kijkje op te nemen. Badoo is een groot sociaal netwerk waar je op een leuke manier nieuwe vriendschappen kunt sluiten. Door het grote ledenaantal is het ideaal om selectief te zoeken naar een leuke match. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar mensen die in de buurt wonen of kun je zoeken op basis van gedeelde interesses of hobby’s.


HetGrandCafeBezoek HetGrandCafe 

Zin om een avondje erop uit te gaan, maar weet je nog niet zo goed waar naartoe of met wie? HetGrandCafe.nl brengt je in contact met andere mensen die in zijn voor een spontane ontmoeting. Bij deze site gaat het niet zozeer om het zoeken van vriendschap, maar het draait vooral om het vinden van gezelschap. Je kunt heel gemakkelijk een profiel aanmaken en wat vertellen over jezelf. Wat zijn voorbeeld je interesses, hobby’s en wat verwacht je van je stapmaatje? Een leuke bijkomstigheid is, dat er activiteiten en borrels worden georganiseerd vanuit de website.

Bezoek HetGrandCafe

Andere manieren om stapmaatje te ontmoeten

In de online wereld zijn er veel mogelijkheden om op zoek te gaan naar een stapmaatje. Je kunt op bovenstaande websites gewoon in je eigen tijd nieuwe mensen ontmoeten en gericht op zoek gaan naar iemand met dezelfde insteek. Toch zijn er zeker ook andere manieren te bedenken om nieuwe stapmaatjes te ontmoeten.

Een ander voorbeeld is om stapmaatjes te vinden via sociale media. Zo kun je lid worden van verschillende Facebookgroepen waar je soortgelijke mensen ontmoet. Via deze groepen worden regelmatig leuke evenementen of uitjes gepland. Je kunt je hier geheel vrijblijvend bij aansluiten.


Wie ken je nog van vroeger?

Heb je meer vrije tijd en wil je je vriendenkring wel wat uitbreiden? Waarom bel je die ene vriend of vriendin van vroeger niet eens op om bij te praten? Zo worden je oude stapmaatjes je nieuwe stapmaatjes. Erg leuk om samen weer eens oude herinneringen op te halen en wie weet is het een goede investering voor toekomstige vriendschap. De stap om oude bekenden een berichtje te sturen of mee uit te vragen is misschien minder groot dan wanneer je een nieuw stapmaatje wilt ontmoeten.

Houd je er liever van om spontaan nieuwe mensen te ontmoeten en maak je graag een babbel? Ga dan bijvoorbeeld tijdens een pubquiz naar het café. Je kunt vaak aansluiten bij een team en het is de ideale activiteit voor een succesvol en gezellig avondje uit.


Ga eens in je eentje op stap

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om in je eentje naar de kroeg, bar of club te gaan. Als je jezelf open durft te stellen voor anderen, is de kans groot dat je hier een nieuw stapmaatje ontmoet. De grootste party-animals waar je de leukste lol mee kunt beleven zijn natuurlijk al vaak aanwezig in het café of de bar. Bevalt het niet? Dan heb je op elk moment de keuze om weer naar huis te gaan. Dat bepaal je helemaal zelf.


Een andere tip is om vrijwilligerswerk te doen bij een vereniging. Heb je altijd op voetbal of een andere sport gezeten, dan kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk achter de bar in de kantine doen. De perfecte sociale ontmoetingsplek om aan de praat te raken met nieuwe mensen of bekenden te ontmoeten.

Schilder-, teken- of kookclubjes mogen ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Er zijn genoeg clubjes te vinden waar mensen bij elkaar komen met dezelfde interesse. Een mooie gelegenheid om meteen iemand mee uit te vragen naar een voorstelling, een museum of een avondje uit!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement