Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe kan je als 40-plusser nieuwe mensen leren kennen?

Vriendschap
Hoe kan je als 40-plusser nieuwe mensen leren kennen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Vroeger kwam je automatisch in aanraking met nieuwe mensen: op school, tijdens je studie, in de kroeg of op de sportvereniging. Nu heb je het druk met baan en/of kinderen waardoor je minder tijd overhoudt om als 40-plusser nieuwe mensen te ontmoeten. Je moet echter niet onderschatten hoeveel mensen er net op jou op zoek zijn naar leuke ontmoetingen. Daarom geven wij wat tips om andere 40-plussers te leren kennen.


Via datingsites op internet

Wat er vroeger echter niet was, zijn vriendschappelijke en romantische websites: een uitkomst voor iedereen die nieuwe mensen wil leren kennen. Onderstaande sites zijn de perfecte manier om andere 40-plussers te ontmoeten.


LexaBezoek Lexa 

Lexa.nl is een modern platform dat spontane ontmoetingen met mensen met dezelfde interesses stimuleert. Als je een klik hebt met iemand, kunnen jullie met korting een activiteit boeken. Zoals een etentje, sportactiviteit of iets anders. Dit kan leiden tot een leuke date, of een nieuwe vriendschap.

Bezoek Lexa

Match4MeBezoek Match4Me 

Match4Me is voor diegenen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. In de afgelopen vijftien jaar, heeft de website al een hoop mensen uit elke leeftijdscategorie bij elkaar gebracht. De website heeft erg veel leden, waardoor je veel nieuwe mensen kunt leren kennen. En wie weet word je zelfs verliefd!

Bezoek Match4Me

50liefdeBezoek 50liefde 

50liefde is een datingsite speciaal voor de datende 50 plusser. Deze website kenmerkt zich door een persoonlijke benadering en gebruiksvriendelijke interface. De website werkt met partnervoorstellen, wat het ontmoeten van nieuwe mensen een stuk makkelijker en laagdrempeliger en ben je verzekerd je sowieso met iemand in contact komt.

Bezoek 50liefde

Naast deze datingsites zijn nog veel meer websites voor liefde of vriendschap waar je andere 40 plussers kunt leren kennen. Algemene websites zoals Invite.me en Relatieplanet.nl, maar ook websites die zich richten op een speciale niche. Blader gerust eens door onze website om te een datingsite te vinden die goed bij jou past.


Nieuwe mensen leren kennen buiten het internet om

Natuurlijk zijn er ook nog genoeg gelegenheden om nieuwe mensen te ontmoeten buiten het internet om. Het ontmoeten van mensen in een fysieke omgeving vergt wellicht iets meer moeite en je dwingt om uit je comfort-zone te komen. Het voordeel van een offline-ontmoeting is echter wel dat je sneller aan kunt voelen of er een klik ontstaat. Hieronder noemen we enkele voorbeelden van plaatsen waar je in contact kunt komen met nieuwe mensen.

Via een sportclub

Sportclubs zijn eigenlijk een win-winsituatie; je leert nieuwe mensen kennen én je werkt aan je conditie. Sommige sporten zoals tennis of voetbal zijn per definitie sociaal, omdat je het in een team uitvoert. Maar ook op sportscholen is er genoeg gelegenheid tot een nieuwe ontmoeting. Als je momenteel al ergens sport, kun je daar proberen wat meer uit te halen. Je kunt bijvoorbeeld wat langer blijven hangen in de sportkantine, iemand anders uitnodigen om samen te gaan sporten of neem deel aan groepslessen of toernooien.

Via een cursus

Het onderwerp van een cursus of workshop reflecteert iets wat jou interesseert, bijvoorbeeld ‘filosoferen’, ‘tuinieren’, ‘schilderen’ of het leren van een nieuwe taal. Dus je hebt in ieder geval vanaf de eerste les al iets gemeen met de andere cursisten. Tijdens de cursus zal je wekelijks of tweewekelijks samenkomen, waardoor je op een ongedwongen manier in contact kunt komen met andere mensen. Je kunt voor de zekerheid een workshop uitkiezen die zich specifiek richt op 40-plussers.

Via een vrijgezellenvakantie

Sommige mensen krijgen direct al kriebels van het woord, maar een ‘vrijgezellenvakantie’ is echt geen club wanhopige 40 plussers. Integendeel, het zijn sociale mensen die het leuk vinden om samen met andere mensen een stukje van de wereld te ontdekken. Er kan natuurlijk zomaar een romantische klik ontstaan, maar dat is zeker niet de insteek van de vakantie. Kies een reis die helemaal bij je past, waardoor je de klik met reisgenoten maximaliseert.

Via je werk

Op het werk hebben we soms de neiging om ons zakelijk op te stellen, waardoor er weinig ruimte is voor een nieuwe vriendschap. Toch is je werk de plek waar je het grootste gedeelte van je tijd doorbrengt, dus waar je ook de grootste kans maakt om nieuwe mensen te ontmoeten of bestaande collega’s beter te leren kennen. Nodig je collega’s eens wat vaker uit voor de lunch, of sluit wat vaker aan bij de vrijdagmiddagborrel. Wie weet wat voor leuke gesprekken en mogelijk nieuwe vriendschappen dat oplevert.

Via je vrienden

Over het algemeen kun je het snel vinden met ‘vrienden van vrienden’, omdat jullie gezamenlijk dezelfde normen en waarden delen. Dus probeer op een verjaardag, tuinfeest of bruiloft eens wat meer mensen te spreken. Daarnaast is het helemaal niet gek om jouw wens om nieuwe mensen voor te leggen aan je vrienden. Wie weet kennen zij wel leuke mannen en vrouwen waarmee jij het goed zou kunnen vinden.

Via je omgeving

Kijk eens wat meer om je heen als je onderweg bent naar de supermarkt: jouw buurt is een bron van nieuwe vrienden of potentiële date. De hoogbejaarde mevrouw die om de hoek woont, heeft misschien weer leuke kinderen van jouw leeftijd. Of ga naar de bibliotheek en spreek iemand aan die in jouw genre aan het neuzen is, misschien heeft diegene nog leuke leestips. Het moraal van het verhaal is dat contact sneller gelegd is dan je denkt, en je weet maar nooit waar dat toe leidt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement