Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Vriendin gezocht? Ontmoet nieuwe mensen op deze sites

Vriendschap
Vriendin gezocht? Ontmoet nieuwe mensen op deze sites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het is tegenwoordig best lastig om nieuwe mensen te ontmoeten. In je eentje het café in of zomaar iemand aanspreken in de supermarkt is niet voor iedereen weggelegd. Ben je op zoek naar een vriendin, een liefde, een levenspartner, iemand om lief en leed mee te delen? Of ben je simpelweg op zoek naar een leuke soulmate om mee te gaan winkelen en op vakantie te gaan? Wij helpen je graag op weg met wat tips voor het online vinden van een leuke vriendin.

Een nieuwe liefde
Jij bent op zoek naar romantiek, vlinders in je buik, een vriendin die altijd aan jouw zijde zal staan en iemand om alles mee te kunnen delen. Tot nu toe is die juiste persoon nog niet voorbijgekomen en nu ben je benieuwd of je wellicht via online dating het geluk in de liefde kunt gaan vinden. Een nieuwe vriendin, een serieuze relatie, waar vind je zo iemand? Belangrijk is om van tevoren te bedenken wat jij belangrijk vindt aan online dating. Wil je op een laagdrempelige manier veel vrouwen kunnen spreken, wil je enkel en alleen gelijkgestemden vinden die dezelfde interesses als jijzelf hebben of vind je het in eerste instantie belangrijk dat jouw veiligheid en privacy gewaarborgd blijft? Iedere datingsite heeft zijn eigen kwaliteiten, normen en waarden en ook voor jou is er een passende site te vinden. De laptop of tablet open, iets te drinken erbij en op het gemakje door wat profielen heen klikken. Kom je iemand tegen die je interessant vindt, stuur dan zeker een leuk berichtje en wie weet waar het toe leidt. Wat heb je immers te verliezen?

Een soulmate
Een vriendin om lekker mee te kletsen en altijd bij terecht te kunnen. Samen de winkelstraten door struinen en een last minute zonvakantie boeken. Iemand waarmee je soms een korte woordenwisseling kunt hebben maar het nog veel sneller het weer goed maakt, omdat het leven zoveel gezelliger is samen. Zo iemand zoek jij! Op latere leeftijd is het echter niet zo makkelijk meer om nieuwe vriendinnen te vinden, iedereen om ons heen lijkt druk en bezet te zijn. Dit valt echter wel mee, er zijn veel vrouwen zoals jij die open staan en/of op zoek naar nieuwe vriendschappen. Maar waar ga je elkaar vinden? Een site waar je gelijkgestemden kunt vinden is wellicht de oplossing voor jou. Als je jouw favoriete website hebt gekozen is het tijd om een leuk profiel aan te maken, een kop thee te zetten en vervolgens een avondje te klikken en te kletsen. Wie weet drink je de volgende keer gezellig samen een kopje thee in een leuke lunchroom in plaats van alleen op de bank!

Hoe te beginnen?
Een website kiezen, een profiel aanmaken en gewoon doen! Een echte vriendin mag jou zoals je bent dus wees lekker jezelf en ga ervoor. Vind je in eerste instantie geen goede match? Geen paniek, iedere dag zijn er weer nieuwe mensen net zoals jij die de stap zullen zetten om een profiel aan te maken. En om een vriendin te vinden, op romantisch of vriendschappelijk vlak, is er maar één goede match nodig!


MetJouBezoek MetJou 

Op de datingsite MetJou is het mogelijk om aan te geven naar wat voor soort match jij op zoek bent, een date, een serieuze relatie of een leuke vriendschap. Door jouw interesses aan te geven kun je in contact komen met gelijkgestemden en een gesprek aangaan. Hoe completer jouw profiel is ingevuld, hoe beter jij gekoppeld kunt worden. Een leuke vriendin met dezelfde interesses en passies is dan sneller gevonden! MetJou zorgt ervoor dat alle profielen handmatig gecontroleerd worden en je krijgt een anonieme postbus om berichten uit te kunnen wisselen en tegelijkertijd jouw privacy te waarborgen.

Bezoek MetJou

HetGrandCafeBezoek HetGrandCafe 

Het GrandCafé is een gezellige ontmoetingsplek voor 35-plussers. Of je nu op zoek bent naar een leuke vriendin om mee op stap te gaan of een romantische date om een serieuze relatie mee te beginnen, in het GrandCafé kan dit allemaal. Op de website wordt gekletst over diverse onderwerpen waar jij je bij kunt aansluiten. Voor wie ook op zoek is naar offline contacten worden er regelmatig borrels op toplocaties georganiseerd. Het GrandCafé is een kleinschalige ontmoetingsplaats en gezelligheid gaat voor alles, respect voor elkaar staat dan ook hoog in het vaandel.

Bezoek HetGrandCafe

ParshipBezoek Parship 

Voor een serieuze (romantische) relatie ben je bij Parship aan het goede adres. Parship richt zich op hoger opgeleiden singles en koppelt jou aan iemand op basis van een wetenschappelijk gefundeerde persoonlijkheidstest. Met een succesratio van 38% is er een realistische kans op het vinden van een leuke potentiële vriendin, een goede match! Een leuke extra op Parship is de optie om een ijsbreker of glimlach te sturen, als je die openingszin even niet uit je handen getypt krijgt. Wie weet reageert de dame in kwestie wel heel leuk en is het gesprek geopend! Een leuk spontaan chatgesprek, een telefoontje, een date, een relatie, wie weet waar het op uit loopt.

Bezoek Parship

Invite Me

Deze datingsite richt zich meer op het vinden van vriendinnen voor vriendschap, dan voor het vinden van liefde. Op Invite Me ontmoet je op een laagdrempelige manier andere mensen, zonder veel verplichtingen. Daarnaast is het erg makkelijk om activiteiten te boeken om samen te ondernemen. Hiermee spaar je tevens korting voor toekomstige uitjes.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement