Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

De beste openingszin voor op een datingsite

De beste openingszin voor op een datingsite

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je gaat daten via een datingsite, maar hoe begin je dan een gesprek? Welke openingszin gebruik je om het ijs te breken? Je wilt graag origineel zijn en bent daarom op zoek naar een leuke manier om een gesprek te openen. Zorg ervoor dat je ook jezelf bent en dat je niet een heel andere zin gebruikt die eigenlijk helemaal niet bij je past.

Het is belangrijk dat je jezelf blijft, dat anderen geen ander beeld van je krijgen maar weten hoe jij bent. Bij een datingsite ga je namelijk op zoek naar iemand die bij je past, leuk karakter, misschien wel een speciaal uiterlijk. Je wilt er tijdens het daten niet achter komen dat de ander eigenlijk helemaal niet zo is, zoals hij of zij zich voor heeft gedaan. Blijf daarom jezelf ook met openingszinnen op een datingsite!


lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek


Goede openingszinnen voor op een datingsite

10 leuke openingszinnen die je kunt gebruiken:

 1. Hallo leuke dame/man, heb je een leuk weekend gehad?
 2. Wat vind je lekker? Waar kan ik je midden in de nacht voor wakker maken?
 3. Ga je nog wat leuks doen vandaag?
 4. Welke plannen heb je dit weekend?
 5. Ga je nog wat leuks doen met dit mooie weer?
 6. Wat zijn je hobby’s?
 7. Van jou foto word ik vrolijk, wie ben jij?
 8. He jij lijkt me awesome, hoe heet je?
 9. He knappert, wat is jouw grootste droom?
 10. Honden of katten? (begin met een willekeurig dilemma)

Welke datingsite gebruik ik voor een leuke openingszin?

Hoe je openingszin is naar anderen kan heel wisselend zijn, vraag jezelf eens af wat past er bij jou? Ben je enthousiast en stap je meteen op mensen af, of ben je wat terughoudend? Dit kun je namelijk ook terug laten komen op een datingsite. Je kunt een wat terughoudende openingszin nemen of juist een zin die meteen aangeeft dat je overal voor open staat. Dit geeft wel meteen weer hoe je karakter is en waar je zin in hebt/waar je naar op zoek bent.

Bij sommige sites wordt het eenvoudig gemaakt om het gesprek te starten. Je hebt daar bijvoorbeeld de optie om een glimlach, knipoog, flirt of ijstbreker te sturen naar andere leden. Dit maakt het leggen van contact een stuk gemakkelijker. Hier een overzicht van de 3 populairste datingsites van dit moment:


LexaBezoek Lexa

Dit was een van de eerste datingsites in Nederland, en heeft sindsdien vele Nederlanders aan een relatie of een date geholpen. Lexa is een betrouwbare datingsite die het online daten gemakkelijk en laagdrempelig maakt. Lexa wordt onder andere geroemd om de fijne klantenbehandeling. Als je vragen hebt over je abonnement of functies, staan ze je goed te woord. Lexa is daarnaast één van de goedkopere datingsites van Nederland.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Ook Parship is een goede overweging als je op zoek bent naar een datingsite voor een serieuze relatie. Doorgaans zijn gebruikers op Parship serieuzer dan op andere datingsites, en dat verhoogt de succesratio van deze relatiesite. Parship waarborgt daarnaast je privacy, en zorgt ervoor dat jij je gegevens niet bloot hoeft te geven voordat jij dat zelf wilt. Dit zorgt voor een veilige, betrouwbare dating omgeving die zeer succesvol is.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper

Deze datingsite heeft een zeer handige functie die het makkelijk maakt om het ijs te breken. Doordat je op je profiel middels afbeeldingen al duidelijk kunt maken wat jij interessant of leuk vind, heb je meteen een gespreksonderwerp om over te praten. Pepper is daarnaast betrouwbaar en heeft een hele interface waarin je makkelijk alle functies kunt vinden. Het automatische matching algoritme draagt matches aan op basis van je voorkeuren. Pepper heeft op dit moment nog de mogelijkheid om je gratis in te schrijven voor een proefaccount, zeker het proberen waard dus.

Bezoek Pepper

Welke openingszinnen kun je beter niet gebruiken

Er zijn veel openingszinnen die je op een datingsite kunt gebruiken, met een aantal zinnen kun je de plank ook volledig mis slaan. Openingszinnen die je beter niet kunt gebruiken:

 • Waar houd je van? Ik van jou.
 • Wil je vannacht mijn mannetje of vrouwtje zijn?
 • Er is iets mis met mijn ogen, ze blijven maar naar je kijken en ik kan mijn ogen niet van je af houden.
 • Heb je een plattegrond voor me? Ik verdwaal continu in jouw ogen.
 • Hoe voelt het om de leukste man/vrouw op aarde te zijn?
 • Ik moet eigenlijk wat origineels bedenken, maar ik wil gewoon nader kennis met je maken!
 • Als je denkt dat je mij kunt versieren, dan heb je het goed!

Wees jezelf, zorg dat je origineel bent maar dring jezelf ook niet meteen op zodat het vervelend overkomt voor anderen.


Wees persoonlijk

Onderzoek heeft uitgewezen dat je tot 60% meer reacties kunt ontvangen op je eerste berichtje, wanneer je iemand’s naam gebruikt in het bericht. In plaats van ‘Hallo, alles goed?’, kun je dus beter ‘Hallo, alles goed, Amber?’ zeggen wanneer je een gesprekje aanknoopt met Amber.

Natuurlijk moet je wel eerst in contact komen met nieuwe mensen voordat je je openingszin een kans kunt geven. Hierom zetten we een aantal geschikte datingsites voor je op een rijtje.


Denk na over je openingszinnen

Flap er niet meteen uit waar je aan denkt als je een ander ziet op een profielfoto. Je kunt beter even nagaan hoe dat bij de ander over kan komen. Soms kun je een ander er mee afschrikken. Neem daarom de tijd om te bedenken hoe je het ijs kunt breken en op een leuke manier met elkaar in contact kunt komen.

Een goede openingszin kan er voor zorgen dat je een leuke tijd tegemoet gaan samen. Is het geen goed idee om een leuk lijstje te maken met openingszinnen. Dit lijstje zal vast en zeker goed van pas komen als je een datingsite hebt gevonden waar je je thuis voelt. Mannen en vrouwen genoeg die met je willen daten, dus hoe ga jij het gesprek beginnen? Ben origineel en creatief en de rest komt vanzelf!

Heb je zelf tips voor goede openingszinnen? Deel ze gerust in de reacties hier onder!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies