Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

10 voorbeelden van slechte openingszinnen

10 voorbeelden van slechte openingszinnen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je wordt in de kroeg aangesproken met “kom je hier vaker?” of “zeg, ken ik jou niet ergens van?”. Uit alle openingszinnen zullen dit ongetwijfeld de meest gehoorde – en misschien ook wel de meest afgezaagde – openingszinnen zijn. Maar afgezaagd is misschien nog wel beter dan een slechte of geen openingszin. In dit artikel behandelen we tien openingszinnen die je beter niet kunt gebruiken wanneer je iemand wilt versieren.


Bestaan er goede en slechte openingszinnen?

Voordat we de top 10 slechte openingszinnen met je delen is het misschien goed om te achterhalen of goede en slechte openingszinnen überhaupt wel bestaan. Want zijn we niet allemaal mensen? En daarom dus allemaal uniek en daarom allemaal op een andere wijze in te palmen?

Wat de één een verschrikkelijke openingszin vindt kan bij de ander juist voor knikkende knieën zorgen. Goede en slechte openingszinnen bestaan dus eigenlijk niet. Waarom dan toch dit artikel? Simpel: er zijn een aantal openingszinnen die gewoon echt not done zijn. Die je feitelijk gewoon uit je geheugen moet schrappen, omdat ze niet alleen slecht, flauw en denigrerend zijn, maar vooral omdat ze gewoonweg NIET WERKEN.

Besef in ieder geval dat dé perfecte openingszin niet bestaat en dé slechtste openingszin daarom dus óók niet. Een openingszin dient altijd alleen maar één doel: het ijs breken tussen jou en degene op wie je je oog hebt laten vallen. Ook daarin zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden. Hieronder volgen de openingszinnen die je beter niet kunt gebruiken om de gewenste weg te bewandelen. Waarschijnlijk beland je heel ergens anders als je ze tóch besluit te gebruiken…


Top 10 slechte openingszinnen

Geheel in willekeurige volgorde:

1. Geloof je in liefde op het eerste gezicht, of moet ik nog een keer langs lopen!
Alhoewel grappig bedoeld is het dat niet. Je wekt de schijn dat je wel heel erg vol bent van jezelf. Een beetje zelfvertrouwen is absoluut niet verkeerd, maar deze openingszin is gewoonweg arrogant.

2. Zeg, mag ik je zoenen of wil je voor eeuwig een pad blijven?
Eigenlijk behoeft een slechte openingszin als deze geen verdere uitleg. Je beledigt iemand namelijk en dat is niet bepaald the way to go als je iemand wilt versieren.

3. Zullen we een pizza gaan halen en daarna neuken, of houd je niet zo van pizza?
Grof. Plat. En afgezaagd. Waarschijnlijk heb je ‘m ooit al wel eens ergens gelezen op het internet, maar er zullen maar weinig mensen (met gezond verstand) zijn die deze openingszin ooit gebruikt hebben.

4. Deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?
Ook weer zo’n openingszin die je overal op het internet zult tegen komen. Misschien bedoel je hem lief, maar hij is zo ontzettend flauw, oud en afgezaagd dat je er waarschijnlijk maar weinig succes mee zal boeken.

5. Je moet niet dronken dat ik denken ben!
Grappig denken te zijn is 1, maar echt grappig zijn is een tweede. Deze openingszin is al zo oud als de weg naar Rome en simpelweg te flauw om serieus te gebruiken als je iemand oprecht aan de haak wilt slaan.

6. Ik ben misschien niet de knapste hier, maar wel de enige die met je komt praten.
Net als de openingszin over het kussen en de pad beledig je iemand met zo’n openingszin. Je kleineert de ander door te stellen dat echt niemand interesse in hem of haar heeft behalve jij. Zegt dan ook wel weer iets over jouw eisen aan een man of vrouw natuurlijk als het écht het geval is.

7. Ik denk dat ik je op de cover van Playboy gezien heb!
Grappig en als compliment bedoeld wellicht, maar maar weinig vrouwen worden graag geassocieerd met een Playboybunny. Je laat met zo’n openingszin direct merken dat het je alleen (of voornamelijk) om het uiterlijk te doen is en scoort daarmee direct dus al minpunten.

8. Hier ben ik. Wat zijn je twee andere wensen?
Deze openingszin kán door sommige mensen als positief worden ervaren (hij is redelijk origineel), maar het getuigt wederom van een zelfverzekerdheid die doorslaat naar arrogantie. Alsof de persoon in kwestie werkelijk niets anders te wensen zou hebben…

9. Mooie benen, hoe laat gaan ze open?
Niet doen. Nu niet. Nooit niet. Tenzij je een drankje in je gezicht wenst te hebben. Deze openingszin is alle schaamte voorbij en veel te plat om serieus te gebruiken.

10. Kom je hier vaak?
Een disclaimer bij deze laatste slechte openingszin. Het zal je namelijk verbazen hoe vaak deze wordt gebruikt en hoe vaak men er succes mee heeft. Ja, het is de gemakkelijkste manier om het ijs te breken, maar besef je dat degene die je op het oog hebt deze openingszin waarschijnlijk niet voor het eerst (en zeker niet voor het laatst) zal horen. Veel beter is het om met een originelere openingszin te komen zodat je je weet te onderscheiden van de massa.


Hoe moet het dan wel?

We schreven al diverse artikelen over openingszinnen. Voor online gebruik tijdens het chatten bijvoorbeeld of voor tijdens je eerste date. Ben je een fervent Tinderaar? Check dan zeker ook nog even ons artikel over de beste openingszinnen op Tinder. Maar om je nu alvast een beetje op weg te helpen hebben we ook in dit artikel nog een paar originele openingszinnen toegevoegd. Dus mocht je zelf niet zo creatief zijn dan ben je hier wellicht mee geholpen en anders zeker even op bovenstaande linkjes klikken voor nog meer originele openingszinnen!

1. Er zijn duizenden originele openingszinnen, maar vertel mij eens; welke werkt bij jou?
Ideale openingszin. Je draait de rollen namelijk volledig om. Jij wilt graag contact, maar laat de ander aangeven wat hij of zij leuk vindt. Je leert de ander daardoor meteen een beetje beter kennen en hoeft je dus niet druk te maken om dé perfecte originele openingszin.

2. Eigenlijk zou ik een smoesje moeten bedenken, maar ik wil graag kennis met je maken!
Eerlijk, straight to the point en zelfs best nog wel grappig. Je laat merken dat je interesse hebt, maar niet goed weet hoe je het gesprek moet openen. Niets mis mee!

3. Heb jij ook zo’n hekel aan openingszinnen?
Deze is altijd goed. Je laat met deze openingszin wederom merken dat je interesse hebt in de ander en dat hele ‘openingszinnen-gebeuren’ eigenlijk maar onzinnig te vinden. Het gaat om de persoon in kwestie en het vervolg wat er aan de openingszin wordt gegeven. Een goede eerste move om de rest voor elkaar te krijgen dus.


Een goeie ijsbreker is het halve werk

Of een openingszin nu goed of fout is; het breekt in ieder geval altijd het ijs. En is dit niet het geval, dan was het met de beste openingszin van de wereld waarschijnlijk ook niet gelukt. Het gaat om de klik en als er aan beide kanten aantrekkingskracht of interesse is, dan maakt het niet meer zoveel uit wat de opening van het gesprek is geweest. Want uiteindelijk is een openingszin niet meer of minder dan dat. De opening van een gesprek. Het vervolg van dat gesprek zal meer invloed hebben op het verloop van jullie avond dan een saaie opening als “kom je hier vaker?”.

Heb jij zelf nog een perfecte manier om het ijs te breken? Dé perfecte openingszin? Laat het ons dan weten via een reactie onder dit artikel. Wie weet help jij (één van) onze overige lezers wel aan zijn of haar droomman/droomvrouw met jouw ideale openingszin!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies