Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Leuke en effectieve openingszinnen voor vrouwen (aan mannen)

Leuke en effectieve openingszinnen voor vrouwen (aan mannen)

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Dankzij datingsites en datingapps is de openingszin terug van (eigenlijk nooit) weggeweest! Je gebruikt hem echter niet langer meer in de kroeg of in de disco, maar om na een match op Tinder of bij het vinden van een leuk datingprofiel je interesse kenbaar te maken. In dit artikel laten we je zien wat voor openingszinnen het beste werken wanneer je als vrouw een man wilt versieren.


Waarom als vrouw een openingszin gebruiken?

Tot een aantal jaar geleden was het niet meer dan normaal dat de man het initiatief nam wanneer hij een leuke vrouw tegenkwam. De traditionele openingszin is dan ook typisch iets voor de man. En hoe cheesy een bepaalde opmerking ook is, het brengt wel het balletje aan het rollen tijdens een eerste ontmoeting. Maar dankzij de opkomst van online dating en doordat ook vrouwen daarin steeds meer zelf het initiatief nemen zijn goede openingszinnen inmiddels ook best wel handig als je een vrouw bent.


Openingszinnen tijdens het uitgaan

Wanneer je in het uitgaansleven op een leuke man af wilt stappen kun je ook als vrouw natuurlijk wel een goede openingszin gebruiken. De truc is vooral om het zo eenvoudig mogelijk te houden. Een doodgewone “Hoi, alles goed?” kan al voldoende zijn om een man te laten weten dat je hem wel leuk vindt. Het feit dat je hem aanspreekt zegt hem wat dat betreft vaak al genoeg. Als het goed is snapt hij direct dat het nu de bedoeling is dat hij met je gaat staan flirten. Uiteindelijk is dat ook waar het om draait wanneer je iemand in het echt aanspreekt. De openingszin is slechts het eerste kleine stapje, je lichaamstaal, het oogcontact en hoe je op elkaar reageert is daarna veel belangrijker.


Een chat starten op een datingsite

Wanneer je via een datingsite een date of relatie zoekt heb je niet het voordeel van je lichaamstaal, het oogcontact en de andere vrouwelijke wapens die je in kunt zetten in de ‘strijd’ om een leuke single man. Daarmee wordt een goede openingszin om zijn aandacht mee te trekken direct een stuk belangrijker. Het fijne is dat je langer na kunt denken over die eerste opmerking dan in de kroeg of club. Maar hoe weet je wat je hem het beste kunt sturen? Dat doe je door vooral mannen te benaderen waar je echt een klik mee hebt. Bijvoorbeeld omdat ze interesses en voorkeuren noemen die jij met ze gemeen hebt en waar je vervolgens direct op in kunt gaan in je eerste berichtje.

Wanneer iemand aangeeft een bepaalde sport of hobby te hebben is het makkelijk daarop in te haken als je die activiteit zelf ook een warm hart toedraagt. Vraag een golfer bijvoorbeeld naar zijn handicap of informeer bij een fervent wandelaar wat zijn favoriete wandelomgeving is. Mensen praten over het algemeen graag over hun passie, dus de kans op een reactie wordt direct stukken groter dan wanneer je gewoon een algemeen berichtje stuurt. Maar natuurlijk kun je ook op andere aspecten inhaken die je op het datingprofiel aantreft. Succes is niet verzekerd, maar je vergroot wel degelijk je kansen op een veelbelovende respons als je het berichtje direct heel persoonlijk maakt.


Eerste contact via een datingapp

Via een datingapp matchen gaat wat eenvoudiger dan wanneer je dat doet op een datingsite. Je hebt meestal geen uitgebreid profiel om allerlei aanknopingspunten te vinden om een eerste contactpoging op te baseren. Met name op een datingapp zoals Tinder is de eerste klik vaak eentje die op fysieke aantrekkingskracht is gebaseerd, in combinatie met locatie en leeftijd. Dat maakt het wat lastiger om een op maat gemaakt berichtje te typen dat aansluit op wat de single man zelf heeft gezegd. Daardoor zijn de echte ‘klassieke’ openingszinnen ook weer helemaal terug van weggeweest. Dit keer ook voor vrouwen, want het is echt volkomen normaal  om via een datingapp (maar ook via een datingsite) als vrouw het initiatief te nemen voor het contact. Maar welke openingszinnen werken voor vrouwen daarbij het beste?


De beste openingszinnen voor vrouwen

De beste openingszinnen voor vrouwen zijn de berichtjes waar je een antwoord op krijgt, wat de inhoud verder ook maar is. Want zodra er een conversatie op gang komt heb je alle kans om ook een leuke klik te vinden en wie weet zelfs al snel een date af te spreken. Het gaat dus echt om de reactie op jouw eerste toenadering. Hoe speel je in op de psyche van de man zodat hij bijna niet anders kan dan je een reactie sturen? Dat kun je doen op de volgende manieren, waarbij we ook telkens een paar leuke openingszinnen geven:

Manier 1: Geef hem een complimentje

“Ik vind dat je een hele leuke uitstraling hebt. Ik zou je wel willen leren kennen.”
“Hey, je bent wat mij betreft de knapste man op Tinder en dat wilde ik je even laten weten :)”
“Ga je vaak in de sportschool?”

Mannen zijn – uiteraard net als vrouwen – dol op complimentjes. Ze krijgen ze echter wel minder snel dan vrouwen, waardoor de impact van een compliment nog groter wordt. Doe daar dus gerust je voordeel mee. Complimentjes over zijn uiterlijk zijn altijd goed en zullen niet snel als slijmerig worden geïmplementeerd door een man. De meesten zullen zich oprecht gevleid voelen en met interesse jouw eigen profiel gaan bekijken.

Manier 2: Maak hem nieuwsgierig

“Heb je het al gehoord?”
“Zal ik jou wat verklappen?”
“Mag ik je wat vragen?”

De meeste mannen zijn net gewone mensen en dus enorm nieuwsgierig aangelegd. Een berichtje waarmee je die nieuwsgierigheid optimaal prikkelt kan dus tot verrassend goede resultaten leiden. Zorg wel dat je ook een leuke follow-up voor hem klaar hebt staan voor wanneer hij op je raadselachtige berichtje reageert.

Manier 3: Gebruik humor

“Een man met gevoel voor fashion. Weet je zeker dat je op vrouwen valt? ;)”
“Wat zijn volgens jou onze gemeenschappelijke hobby’s?”
“Kom je hier vaker?”
“Ik heb grote voeten.”

Maak al in je eerste berichtje korte metten met de gedachte dat vrouwen geen humor hebben door hem een grappige openingszin te sturen. Niet elke grap zal goed vallen, want ook mannen hebben natuurlijk niet allemaal dezelfde humor. Maar als hij er om kan lachen en je een reactie stuurt weet je dat het met zijn gevoel voor humor wel goed zit. Voeg voor de zekerheid wel een knipoogje of vergelijkbare emoji toe waarmee je duidelijk maakt dat je het niet serieus bedoelt.

Manier 4: Draai de rollen om

“Wat is de meest afgezaagde openingszin die je kent?”
“Zeg als jij nou eens mij gaat versieren, telt dat ook?”
“We zijn een match dus steek maar van wal hoor!”

Je wilt als vrouw heel graag een leuke man laten merken dat je interesse hebt in een chat. Door – eventueel met een gezonde dosis humor erbij – de rollen om te draaien en hem uit te dagen juist jou te versieren maak je het jachtinstinct bij hem los. Het werkt niet bij alle mannen, maar dat geldt natuurlijk voor elke openingszin.

Manier 5: Stuur hem een dilemma

“Dilemma: voor altijd je baard laten groeien, of alleen nog maar mogen hinkelen als je loopt?”
“Dilemma: elke dag een uur de hik, of nooit meer televisie mogen kijken?”
“Dilemma: je moet iedereen die jou een hand geeft meteen op de mond zoenen, of je mag alleen nog maar spruitjes eten.”

Dilemma’s zijn leuk, want ze dwingen je na te denken over situaties waar je normaal gesproken nooit mee te maken zal krijgen. Vrijwel iedereen vindt het grappig om die gekke keuzes tegen elkaar af te wegen, in de wetenschap dat ze er nooit echt mee te maken zullen krijgen. Omdat het zo verleidelijk is om een antwoordje te sturen zijn ze ook een prima manier om een gesprekje te beginnen met een match op Tinder.


Conclusie

Zoals je merkt maakt het niet eens zo heel veel uit wat je stuurt, als je er maar een reactie mee uit weet te lokken. Openingszinnen kunnen (vooral wanneer je er iets te hard je best op doet) al snel een beetje ongemakkelijk voelen, zowel om te sturen als te ontvangen. Hopelijk ben je daarom in staat met onze tips de leuke man waar je mee matcht tot een reactie te verleiden. Mocht het de eerste keer niet meteen lukken, blijf het dan natuurlijk gewoon proberen bij andere mannen en met een andere openingszin!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies