Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De grootste afknappers bij mannen

De grootste afknappers bij mannen

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Vrouwen praten honderduit over mannen en bespreken alles wat ze raar of niet leuk vinden aan het andere geslacht. Andersom is dit natuurlijk niet anders, al praten mannen er misschien net wat minder over. Vrouwen denken wellicht dat mannen niet erg kieskeurig zijn en dat, als een vrouw er maar een beetje leuk uit ziet en lief is, het al snel goed is. Maar natuurlijk is dit onzin. Mannen hebben namelijk genoeg dingen waar ze bij vrouwen op af kunnen knappen. Zowel online als offline. Wil jij goed voorbereid zijn bij je zoektocht naar een leuke man? Lees dan snel verder en voorkom dat die droomman op je afknapt!


Een slimme meid is voorbereid

Wanneer je als vrouw op zoek bent naar een man, dan is het belangrijk om te weten wat mannen precies zoeken in hun droomvrouw. Maar het is misschien wel net zo belangrijk (en waarschijnlijk zelfs belangrijker) om te weten wat mannen juist afknappers vinden bij vrouwen. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.
Tegenwoordig vindt de eerste indruk natuurlijk lang niet altijd in levende lijve plaats. De tijd dat we elkaar voor het eerst ontmoetten in de kroeg, op het werk of bij een buurtfeest ligt bij velen (dankzij online dating) al lang achter ons. Dus zijn er niet alleen lijfelijke afknappers of op karakter, maar ook online afknappers. Alsof het vinden van een partner niet al lastig genoeg was….


Online afknappers

Om je een handje te helpen zodat je kunt voorkomen dat de digitale ontmoeting op een fiasco uitloopt hebben we hieronder de grootste online afknappers voor je op een rijtje gezet. Probeer deze afknappers te ontwijken als je online date.


Foute openingszinnen

We kunnen ons afvragen of deze eigenlijk wel echt alleen online geldt. Bij het uitgaan kan je de plank ook gigantisch misslaan met een “foute” openingszin. Je hebt hierbij echter wel de mogelijkheid om te profiteren van ‘face-to-face contact’. Je kunt bijvoorbeeld veel goed maken met je lichaamstaal. Online wordt dit wat lastiger en zal je eerste indruk dus overtuigend moeten zijn. Een foute openingszin kan je dan direct de das om doen. Hulp nodig bij het openen van een gesprek? Lees dan ons artikel over openingszinnen.


Onzeker zijn in je profieltekst

Wanneer je in je profieltekst laat doorschemeren dat je niet zoveel vertrouwen hebt in jezelf, kan dit een grote afknapper zijn voor een man. Niemand zit immers te wachten op een onzeker eendje. Zet ook nooit in je profieltekst dat de datingsite je laatste ‘redmiddel’ is om aan een leuke man te komen. Dit wekt de schijn dat je alle opties al hebt geprobeerd, maar geen enkele man vast weet te houden of dat je eigen eisen wellicht veel te hoog zijn. Veel beter is het om een leuk, spontaan en zelfverzekerd stukje over jezelf te plaatsen. Zeker weten dat je meer reacties van de mannen zult ontvangen.


Zijn profiel niet lezen

Lees altijd het profiel door van de man waar je een reactie van ontvangen hebt of bij wie je een reactie hebt achtergelaten. Wanneer je aan de praat raakt komt de ander er snel genoeg achter wanneer je dit niet hebt gedaan. Hierdoor kom je ongeïnteresseerd over en geef je de indruk dat het je alleen om het uiterlijk te doen is. Niet echt heel aantrekkelijk voor een man en bovendien mis je essentiële informatie om het gesprek op een leuke manier te openen en/of voort te zetten. Hoe meer informatie je immers van iemand vergaart, hoe makkelijker het is om op specifieke punten in te gaan.


Ongeduldig zijn

Wanneer je aan het chatten slaat met een leuke man, wees dan vooral niet ongeduldig. Het is geen telefoongesprek en je zit niet tegenover elkaar. Dus soms duurt het even voordat je antwoord krijgt. Houd er rekening mee dat iemand niet de hele dag op zijn telefoon kijkt. Er zijn waarschijnlijk nog een miljard andere dingen die zijn aandacht vragen gedurende de dag. Tien berichtjes in vijf minuten? Afknapper. En niet zo’n kleintje ook!


Offline afknappers

Wanneer je je niet schuldig hebt gemaakt aan bovenstaande en jullie hebben al wat leuke gesprekken gevoerd, dan is de kans groot dat jullie elkaar in ‘real life’ gaan ontmoeten. Of jullie hebben elkaar al eens in het echt ontmoet en besluiten jullie op date te gaan om elkaar beter te leren kennen. Kan natuurlijk ook. Om je ook hierop voor te kunnen bereiden hebben we hieronder de grootste offline afknappers voor je verzameld, waarbij je zowel qua uiterlijk als qua innerlijk misschien het een en ander aan jezelf moet bijschaven om ‘m definitief aan de haak te slaan.


Onverzorgd uiterlijk

Het uiterlijk is toch het eerste wat je ziet bij een fysieke ontmoeting en dat uiterlijk belangrijk is voor mannen, dat weten de meeste vrouwen wel. Maar verzorging is net zo belangrijk. Mannen knappen enorm af op onverzorgde vrouwen. Met de juiste make-up, kleding en verzorging kan iedere vrouw er verzorgd uitzien. Dus zorg voor frisgewassen haar, verzorgde nagels en een gladde huid en vooral voor een lekker geurtje. Zeker weten dat je er een complimentje over krijgt bij het begroeten. Als hij die attente droomvent is tenminste natuurlijk.


Barbiepop

Let wel op bij de voorgaande tip: een overdaad aan make- up en nep haar kan tegen je werken. Hoewel er het vooroordeel heerst onder vrouwen dat mannen vooral vallen op het uiterlijk van Barbie, is niets minder waar. Less is more. Natuurlijk zijn er mannen die dit geweldig vinden (anders had ‘Barbie’ haar Michael natuurlijk nooit aan de haak geslagen), maar doorgaans prefereren de meeste mannen toch echt een natural beauty. Dus een leuk make-upje, ja! Dicht geplamuurd gezicht? Hele grote afknapper!


Geen mening hebben

Je hoeft niet altijd en overal maar een mening over te hebben, maar helemaal geen mening is toch wel heel onaantrekkelijk. Dus spreek je uit! Mannen kunnen het heel erg waarderen als jij je mening weet te uiten, zelfs als ze het niet eens zijn met je mening. Dus als hij ergens je mening om vraagt, geef hem die dan in plaats van ‘het maakt mij niet uit’ of ‘wat jij wilt’.


Zeuren

Misschien hadden we deze bovenaan moeten plaatsen. Mannen HATEN gezeur. En dames, laten we even eerlijk zijn: de meesten kunnen er doorgaans wel wat van. Zeuren is niet sexy, dus vooral niet doen! Zeuren roept negativiteit op en negativiteit is in het algemeen een onaantrekkelijke eigenschap. Het maakt daarbij niet uit of je een man of een vrouw bent. Het is simpelweg niet leuk om bij iemand in de buurt te zijn die constant negatief is.


Mannelijk

“One of the guys” zijn hoeft natuurlijk niet altijd slecht te zijn. Tenminste, als je het bij een vriendschap wilt laten. Wanneer je zijn “meisje” wilt worden dan is boeren en scheten laten en grof gebekt zijn niet bepaald aantrekkelijk. Mannen houden van vrouwelijke vrouwen en dan is een vrouw die hetzelfde gedrag vertoont als zijn beste vrienden een echte afknapper.


Kil zijn

Vrouwen onder elkaar promoten nog wel eens het spelletje “hard tot get”. Natuurlijk is er helemaal niets mis mee om een man voor je te laten werken. Dit kan zelfs aantrekkelijk zijn. Maar het wordt een echte afknapper op het moment dat je je als een echte ijskoningin gaat gedragen. Als jij je afstandelijk gedraagt weet hij nooit of je hem leuk vindt of niet. Laat het spelletje dus vooral niet te lang duren, want dan de kans op een relatie gaat dan aan je neus voorbij.


Hoe voorkom je dat een man op je afknapt?

Ten eerste door bovenstaande zaken te vermijden natuurlijk. Maar vooral ook door jezelf te blijven. Het heeft namelijk geen enkele zin om je anders voor te doen dan je bent. Dit is namelijk niet vol te houden en je valt uiteindelijk door de mand.

De afknappers die we hier noemden zijn natuurlijk maar algemeen. Wij zijn allemaal anders en elke man (en ook vrouw) heeft een ander lijstje met wat hij belangrijk vindt en waar hij echt op afknapt. Uiteindelijk draait het allemaal om die ene ware waarbij veel van de essentiële punten op het lijstje samenkomen. Het ontbreken van enkele punten is voor de meeste mannen absoluut geen reden om er niet samen met je voor te gaan, maar een overdaad aan afknappers op het lijstje die hij terugziet in jou, doen hem harder wegrennen dan Usain Bolt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement