Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De grootste afknappers bij vrouwen

De grootste afknappers bij vrouwen

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Een vrouw versieren is zo makkelijk nog niet. Het lijkt soms wel of elke vrouw een compleet boekwerk heeft met regels die je moet volgen voordat ze je ziet staan. Onmogelijk werk om al die dingen te onthouden én soms heb je niet eens door wat je fout deed als je afgewezen wordt.

Niet getreurd, want je hoeft echt niet te voldoen aan de eisenlijst van elke vrouw. Wij draaien het voor je om… het is toch veel makkelijker als je zeker weet wat je NIET moet doen als je een vrouw wil veroveren. Elke vrouw heeft namelijk een hekel aan deze zogenoemde afknappers bij mannen. Check hieronder dus het lijstje met de grootste afknappers bij vrouwen. Dan weet je meteen waaraan het de vorige keer heeft gelegen én zorg jij ervoor dat je volgende keer wel succes hebt bij haar.


#1: onverzorgd uiterlijk

Met stip op nummer één staat een onverzorgd uiterlijk. Een vrouw hecht nou eenmaal veel waarde aan een goed verzorgde man. Grote kans dat ze jou allang in haar hoofd heeft afgeschreven als ze ziet dat je geen tijd hebt genomen voor je uiterlijk. Zet jij een kwartier voordat je weg gaat je wekker? Dan besteed je vast ook niet al te veel tijd aan die haardos bovenop je hoofd. Vrouwen vinden het een enorme afknapper als je verschijnt met een vreselijke out-of-bed look of wanneer je de plakken wax of gel in je haar ziet zitten. Schenk dus wat meer liefde en aandacht aan je kapsel, want een goed gestylde en mooie haarbos is wat vrouwen het liefste bij je zien.

Bij een onverzorgd uiterlijk hoort helaas ook een verkeerde kledingkeuze. Vrouwen vinden het belangrijk dat een man een goed outfit aanheeft. Misschien heb je ergens gelezen dat printjes weer helemaal in zijn en heb je besloten om bovenop je printjes broek een shirt met een printje te dragen. Hallo? Less is more in dit geval. Twijfel je over je outfit, dan is een effen blouse eigenlijk altijd wel een goede keuze. Mannen in een mooie blouse zijn nou eenmaal onweerstaanbaar voor vrouwen. Het gaat er bij vrouwen vooral om dat je kleding matcht bij elkaar en dat je je outfit afstemt op de gelegenheid. Zo moet je bijvoorbeeld oppassen dat je niet je witte sokken aantrekt bij je nette outfit en dat je niet te casual of juist te chic gekleed gaat.

Wanneer je het goede outfit te pakken hebt, moet je natuurlijk wel zorgen dat je kleding er netjes uitziet. Het is een enorme domper als mannen verschijnen in kleding met vlekken of kreukels. Een andere afknapper bij een onverzorgd uiterlijk is als mannen zich niet goed hebben geschoren of als mannen hun baard niet goed hebben getrimt. Als laatste willen we ook nog even melden dat afgebeten nagels en afgetrapte schoenen een absolute no-go is. Check jezelf dus voortaan wat beter in de spiegel en besteed wat meer tijd aan je uiterlijk, dat zullen vrouwen zeker waarderen.


#2: niet lekker ruiken

Niets is zo vervelend als wanneer je een praatje maakt en je alleen maar wordt afgeleid door een onaangename lucht die je neus binnendringt. Wanneer een man niet lekker ruikt is dat een enorme afknapper voor vrouwen. Je gaat op date met een leuke vrouw of gaat een avondje stappen en merkt dat je lievelingsshirt nog in de wasmand ligt. Shit, snel nog even je shirt uit de wasmand plukken, een beetje deo eroverheen spuiten en klaar is Kees… herkenbaar? Vrouwen zijn zeer sensitieve wezens dus die prikken zo door je deo masker heen. Beloof ons dus dat je deze gewoonte ver achter je laat en voortaan een schoon shirt aantrekt.

Er zijn natuurlijk niet voor niets luchtjes in overvloed te koop in de winkel. Een vrouw wil dan ook dat een man lekker naar ‘man’ ruikt én dat hij zichzelf ook trakteert op dat lekkere luchtje bij de Douglas. Vrouwen vinden het een groot pluspunt als een man een lekker luchtje draagt, maar helaas weten sommige mannen hierin nogal door te draaien. Wees voorzichtig dat je als man niet erop los gaat spuiten,want het is een echte afknapper als je omkomt in de aftershave lucht en geen frisse lucht meer binnenkrijgt. Ook moet je voorkomen dat een vrouw je op 50 meter afstand al kan ruiken of dat de walm van je luchtje lang in het trappenhuis blijft hangen. Een lekker luchtje kan een vrouw dus zeker waarderen, maar zorg dat je dit opspuit met mate.

Lekker ruiken geldt tot slot natuurlijk ook voor je mond. Met je mond moet je natuurlijk het eerste praatje maken met die leuke vrouw en als je geluk hebt mag je er ook nog mee zoenen. Een frisse adem is daarom wel zo fijn. Je kunt er als man nog zo leuk uitzien, maar wanneer je je mond opentrekt en door je stinkende adem het bier spontaan doodslaat, dan maak je zeker geen goede indruk. Zorg dus dat je je tanden goed hebt gepoetst, neem een kauwgompje na je rookpauze en denk twee keer na over dat broodje shoarma met knoflooksaus. Namens alle vrouwen kunnen we zeggen dat het aantal knuffels en kusjes exponentieel toeneemt bij elke man die lekker fris uit zijn mond ruikt.


#3: teveel praten over zichzelf

Genoeg gepraat over het uiterlijk, want er zijn ook zeker wat afknappers op te noemen als het gaat om het praatgedrag van mannen. Het teveel praten over zichzelf staat dan ook zeer terecht als afknapper op nummer drie. Misschien ben je weleens afgewezen door een vrouw na jullie eerste date, terwijl je het gevoel had dat er eigenlijk wel een klik was. Dit zou best weleens gelegen kunnen hebben aan de gespreksonderwerpen. Het is een enorme afknapper als mannen niet op kunnen houden met over zichzelf praten. Vrouwen zijn van nature meestal wat betere vragenstellers dan mannen en zullen interesse in je tonen. Dit betekent natuurlijk niet dat je als man een complete samenvatting van je leven moet geven. Een goed en fijn gesprek is een gesprek waarin jullie beiden ongeveer evenveel aan het woord zijn. Verdiep je dus in haar verhaal, luister goed en durf vooral ook door te vragen.

Niet alleen moeten mannen oppassen met hoeveel ze zeggen, maar ook met wat ze zeggen. Met een vrouw heb je het nou eenmaal soms over andere dingen dan met je vrienden. Mannen onder elkaar hebben er soms een handje van om de verhalen wat extra aan te sterken. Er is niets mis met een man die vol zelfvertrouwen in het leven staat, maar het is totaal niet aantrekkelijk als een man te opschepperig overkomt. We hoeven als vrouw echt niet te weten hoeveel je verdient op je werk, dat je de beste bent uit je voetbalteam of dat je stoer vertelt dat je niks hebt gedaan voor je tentamen maar toch een 8 hebt gehaald. Een ander verkeerd gespreksonderwerp is je ex. Het woordje ‘ex’ zegt het namelijk al… dat is iets uit de verleden tijd en niet een onderwerp om het gezellig onder het genot van een drankje over te hebben. Zorg dus dat je niet teveel over jezelf praat en denk na over wat ze wel en niet wil weten van je.


#4: té mannelijk zijn

De vierde grote afknapper is als mannen te mannelijk zijn. Natuurlijk vallen we als vrouwen niet voor niets op de andere sekse, maar een man mag zeker ook wel wat vrouwelijke eigenschappen hebben. Wat je als mannen onder elkaar voor gewoontes hebt moet je zelf weten, maar zorg ervoor dat je sommige oncharmante mannengewoontes niet in het bijzijn van vrouwen laat zien. Geen enkele vrouw vindt het aantrekkelijk als je totaal ongeremd loopt te boeren en te winden. Misschien kunnen jouw vrienden hier hard om lachen, maar er brokkelt bij vrouwen toch echt een stukje af van je leukheidsfactor.

Een andere ergernis is als mannen een vrouw over de vloer hebben en het huis er als een echt mannenhuishouden uitziet. Zeker als je met een vrouw aan het daten bent, is het wel zo netjes als je huis een beetje fatsoenlijk is opgeruimd. Werk dus die achterstallige afwas weg, verschoon je bed en stofzuig de vloer. Uiteraard hoeft niet alles spik en span te zijn, maar een vrouw zit echt niet te wachten op een bank vol met broodkruimels en rondslingerend wasgoed.

Vrouwen kunnen uiteraard net zo genieten van een lekker biertje, een dikke hamburger en misschien wel een voetbalwedstrijd. Veel mannen lijken soms alleen niet door te hebben dat dit niet de standaard moet worden. Het is echt een afknapper als mannen niet inzien dat vrouwen ook af en toe vrouwvriendelijke dingen willen doen en sla willen eten. Bij de vrouw is er namelijk een tijd voor ordinair vreten, maar ook een tijd voor verantwoord eten. Zorg als man daarom dat je ook eens voorstelt om iets te doen wat zij leuk vindt, steek kaarsjes aan op tafel of stem een keer in met een maaltijdsalade als avondeten. Laat af en toe dus die innerlijke vrouw in je naar boven komen, dan zit het helemaal goed.


#5: te hard van stapel lopen

De laatste grote afknapper bij vrouwen is als mannen te hard van stapel lopen. Als je een vrouw wil versieren dan moet je als man weten wat je doet. Het is zeker goed om initiatief te nemen en om op haar af te stappen, maar zorg dat je goed peilt hoe ze erop reageert. Ga dus niet meteen irritant dichtbij staan in de kroeg en haar overal aanraken. Echte mannen beginnen eerst een leuk gesprekje waarin je kunt aftasten of jullie elkaar beiden interessant vinden. Daarnaast kan een vrouw heel erg genieten van een goed flirtspelletje voordat je toehapt. Niets is verleidelijker als een man oogcontact durft te maken van een afstandje of tijdens jullie gesprekje.

Vrouwen staan net als mannen ook open voor een goede zoensessie of sex, maar ze willen wel graag weten met wie ze dit doen. Natuurlijk heb je ook uitzonderingen op de regel, maar de meeste vrouwen vinden het fijn om je eerst beter te leren kennen en een vertrouwd gevoel te hebben. Zo kan een vrouw er nog meer van genieten. Als mannen zich daarentegen aangetrokken voelen tot een vrouw willen ze vooral graag met haar zoenen of naar bed. Zorg er dus voor dat je niet direct te hard van stapel loopt, als je kans wil maken op een volgend afspraakje. Praat in plaats daarvan eens over gevoelige of persoonlijke onderwerpen, zo laat je zien dat je als man nergens voor terugdeinst.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement