• Onafhankelijk vergelijken
  • 212 datingsites & 21 apps
  • 462 dating artikelen

eerste-date

Je voorbereiden op een eerste date: 4 handige tips!

Dating advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Via een datingsite heb je een leuke man of vrouw ontmoet. Jullie hebben avonden lang gechat en nu is het tijd voor de volgende stap: een date. Spannend! Maar dit wil je natuurlijk niet laten merken. Als je niet al te nerveus wilt overkomen, is het slim om je goed voor te bereiden op je eerste date. In dit artikel geven we je 4 tips.

1. Wees uitgerust
Hoe kun je je nu voorbereiden op een eerste date? Zorg er allereerst voor dat je uitgerust en fris op date gaat. Als je je de hele dag hebt moeten haasten voor werk, boodschappen en misschien wel de kinderen zal je niet ontspannen op date gaan. Doe het daarom rustig aan en verwen jezelf bijvoorbeeld eens met een lekker bad. Scrub jezelf, knip je nagels en houd een goede scheersessie. Dit klinkt misschien als een open deur, maar uiterlijke verzorging heeft meer invloed dan je denkt. Als je er goed uitziet zal je je ook beter voelen. Dat straal je uit en ja, ook je date zal dat zien!

2. Ga in stijl
Bedenk voor je op date gaat goed wat voor kleren je aan gaat doen. Kies comfortabele kleding waar je je aantrekkelijk in voelt. Maar: verlies niet uit het oog dat de gekozen kleding vooral bij jóú moet passen. Kleding vertelt namelijk een hoop over je identiteit, en je date zal dat onthouden. Daarnaast zal een outfit die bij je past je zelfverzekerder laten voelen. En zo wil jij natuurlijk graag overkomen op je eerste date!

3. Kies een goede locatie
Wil je je goed voorbereiden op een eerste date? Kies dan een leuke locatie! Een goede locatie is niet voor iedereen hetzelfde. Een leuk café of een gezellig restaurant doet het altijd goed, maar misschien ben bang dat je al gauw uitgepraat raakt. In dat geval kan je ook samen iets gaan doen. Naar de bioscoop bijvoorbeeld, maar je kan ook iets actiefs gaan doen wat goed bij jullie past. Houden jullie van fotografie? Dan zouden jullie het Fotografiemuseum in Amsterdam kunnen proberen! Zijn jullie sportiever aangelegd? Ga dan eens naar een klimwand of ga een avondje salsa dansen.

4. Heb een leuk gesprek
Jullie hebben natuurlijk al via de chat gepraat, maar in real life is het misschien moeilijker om een gesprek gaande te houden. Bereid daarom van tevoren al wat vragen voor die je zou kunnen stellen. Gesprekken over hobby’s en passies zijn altijd goed. Laat zware onderwerpen als voorgaande liefdes en stress op het werk vooral achterwege. Dat komt wellicht later wel. Klets over luchtige dingen, lach veel en geniet vooral van de gezellige avond. Voor je het weet is hij of zij van jou!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die graag gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Je voorbereiden op een eerste date: 4 handige tips!

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement