Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De beste locatie voor een eerste date

De beste locatie voor een eerste date

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Eindelijk heb je (online) een leuk persoon ontmoet en hij of zij heeft ingestemd met een eerste date. Te gek! Je bent een stapje dichterbij een relatie. Om je date tot een succes te maken moet je over een aantal dingen goed nadenken. Bijvoorbeeld over een leuke locatie waar je op date wilt gaan. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op moet letten bij het selecteren van een goede locatie en noemen we een aantal locaties ter inspiratie voor je eerste date.


Wat is het doel van je date?

Het eerste waar je over na moet denken is het doel van de date. Wat wil je bereiken met die eerste date? Met je verovering in bed belanden na de date (en daarna tot nooit meer ziens) of – als het klikt natuurlijk – een tweede date, derde date en wellicht na verloop van tijd een relatie? Afhankelijk van het doel van je date kies je je locatie. Als je slechts een one night stand wilt ga je natuurlijk niet uitgebreid dineren vooraf in een sterrenrestaurant.

We gaan er in dit artikel maar vanuit dat je als doel hebt dat de eerste date uit gaat monden in een relatie. Natuurlijk ligt dat helemaal aan de klik die je met de ander hebt, maar je kan het lot wel een handje helpen door een goede plek voor je eerste date te kiezen.

Hieronder volgen een aantal tips die je helpen bij het selecteren van de locatie voor jullie eerste afspraakje.


Zoek een goed te bereiken locatie

Stel: je gaat elkaar na vele berichtjes over en weer eindelijk ontmoeten, maar jullie wonen een paar uur bij elkaar vandaan. Dan is het misschien niet slim om voor een eerste date een aantal uur op en neer te moeten reizen. Denk dus goed na over de plaats waar je afspreekt. Zoek iets dat ongeveer halverwege ligt voor jullie allebei.

Een origineel idee kan heel goed zijn, maar als dit betekent dat jullie allebei een wereldreis moeten maken is het leuke er waarschijnlijk snel van af. Zeker wanneer jullie elkaar voor het eerst gaan ontmoeten en het nog maar moet blijken of jullie in real life een klik hebben. Het is erg zuur als je na 1 biertje 2 uur moet rijden om weer thuis te komen natuurlijk.


Luidruchtig?

Gaan jullie samen wat drinken op de eerste date? Als jullie elkaar nog niet eerder ontmoet hebben, wil je elkaar natuurlijk beter leren kennen. Dat wordt lastig als je elkaar niet kan verstaan. Het is dus niet handig als je naar elkaar moet gaan schreeuwen om je verstaanbaar te maken. Hetzelfde geldt voor een plaats waar de muziek zo hard staat dat gedachten niet te horen zijn. Een toffe plek is goed, maar dat moet wel samen kunnen gaan met een normaal gesprek. Anders weet je na de date nog niets van elkaar. In ditzelfde plaatje past ook de bios. Natuurlijk is het spannend zo in het donker, maar als je anderhalf tot twee uur niets tegen elkaar kunt zeggen heb je vrij weinig aan je eerste date.


Houd rekening met het weer

Het is heerlijk om midden in de winter samen bij een open haard te gaan zitten. Op deze manier voeg je makkelijk een flinke dosis romantiek toe aan je date. In de lente of zomer is het een beter idee om naar buiten te gaan. Onthoud als man zijnde wel, dat vrouwen het vaak kouder hebben dan de man. Dus ga je daten met een vrouw, zorg er dan voor dat er een terrasverwarmer of binnenruimte in de buurt is waar je naar toe kan. Het te warm of te koud hebben leidt alleen maar af. Ook erg handig als het plots gaat regenen natuurlijk. Je woont tenslotte nog steeds in Nederland-Kikkerland.


Een locatie waarbij je naast elkaar kunt zitten

Als jullie samen wat gaan eten of drinken en tegenover elkaar plaats nemen, kan het gesprek al gauw op een interview gaan lijken. Een locatie waar je lekker naast elkaar kunt zitten is veel informeler waardoor jullie gesprek niet op een kruisverhoor gaat lijken. Wellicht is het ook een goed idee om voor een locatie te kiezen met iets van entertainment zodat je altijd iets hebt om over te praten. Houd hierbij natuurlijk wel tip 2 in je achterhoofd!
Goede eerste date locaties

Goed. Je hebt dus het doel bepaald en onze tips van hierboven in ogenschouw genomen. Tijd voor een aantal suggesties waar je je date mee naar toe kunt nemen als je zelf nog niet tot een briljant idee bent gekomen met bovenstaande tips.


1. Koffiezaak

Dit is één van de meest laagdrempelige locaties die er is, maar dit maakt het niet minder krachtig. Een koffiezaak, terras of een leuk café zijn de betere plekken voor een eerste date. Je bent hier lekker samen en je kunt met elkaar praten. Daarnaast is deze locatie ook niet al te duur als je het bijvoorbeeld houdt bij een kopje koffie of thee met iets lekkers. Bevalt de date? Dan kunnen jullie er een vervolg aan geven door een rondje door de stad te maken of te gaan wandelen in een nabij gelegen park. Bevalt het niet? Dan is de schade slechts een kopje koffie en wat ‘verloren’ tijd.


2. Dierentuin of pretpark

Deze twee locaties zijn ook toppers voor een eerste date. Het gaat erom dat jullie beiden plezier beleven en jullie samen lol hebben. Je hebt meteen onderwerpen genoeg om over te praten. Tevens beleef je de activiteiten met zijn tweeën waardoor de focus wel op elkaar moet liggen. Een leuke plezierige dag maakt de kans op een tweede date aanzienlijk groter. Overigens is dit alleen een aanrader als jullie elkaar – bijvoorbeeld via een online datingsite – al wat vaker hebben gesproken en er op de één of andere manier al een klik is. Je kunt immers niet zomaar ‘vluchten’ als het niet blijkt te klikken met je date zoals bij de hierboven besproken koffiezaak.


3. Naar het strand of een wandeling in het bos

Deze twee opties zijn altijd goed, mits het weer het toelaat tenminste. Je bent op deze manier lekker buiten en hebt alle ruimte om te praten en elkaar zodoende beter te leren kennen. Een gesprek is op deze manier ook eenvoudiger, omdat je niet recht tegenover elkaar aan een tafeltje zit. Hierdoor is de sfeer wat meer ongedwongen en minder ongemakkelijk. Misschien heeft één van jullie (of beiden) wel een hond die je gezellig mee kunt nemen. Altijd een leuke ijsbreker.


Eerste indruk

Iedereen wil natuurlijk een goede eerste indruk maken. De tips in dit artikel kunnen je daar zeker bij helpen. Toch moet je je niet al te druk maken. Het gaat natuurlijk boven alles om de klik die je met elkaar hebt. Als die klik er echt is dan kan het eigenlijk al niet meer mis gaan. Dan maakt die plensbui tijdens je goed geplande picknick of het slechte eten in het door jou zorgvuldig gekozen restaurant, echt niets uit. Wanneer de eerste date uitmondt in vervolgdates en uiteindelijk in een relatie, zijn dit alleen maar leuke herinneringen waar je samen om kunt lachen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement