Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

10 Tips om te tongzoenen

10 Tips om te tongzoenen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je met iemand een leuke date hebt gehad en net als afscheid een zoen hebt uitgewisseld dwalen je gedachten wellicht ook al af naar het moment dat jullie met elkaar zullen gaan tongzoenen. Waar dat het juiste moment voor is wijst zich vaak vanzelf, maar toch kun je er nu al een beetje zenuwachtig van worden.

Want hoe kun je nu het lekkerste tongzoenen en waar moet je allemaal aan denken? In dit artikel geven we je 10 handige en leuke tips voor bij het tongzoenen, die ook handig kunnen zijn als je je een beetje onzeker voelt over je zoenkwaliteiten.


Tip 1: Zorg voor een prettige adem

Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg dus dat je voor jullie eerste tongzoen een heerlijk riekende adem hebt en dat je onlangs te tanden hebt gepoetst. Een stukje spinazie tussen je tanden of gewoon niet zo fris ruiken is namelijk altijd een grote afknapper. Het liefste ruik je natuurlijk naar niets, maar neem in geval van twijfel altijd even aan snoepje dat je adem verfrist. (Als dat kauwgom is, moet je dat natuurlijk wel ven uitspugen voor je begint te zoenen.) En vermijd natuurlijk eten waar je nog tijdenlang van blijft ruiken zoals uien en knoflook want dat kan nog urenlang (als je heel veel hebt gehad zelfs nog dagen) nazingen in je mondgeur. De kans dat de ander dat prettig vindt ruiken is uitermate klein en het valt met een prettig ruikende kauwgom ook niet meer te maskeren.


Tip 2: Zoek een rustige plek op

Niet iedereen houdt ervan om zomaar in het openbaar aan zoiets intiems als tongzoenen te doen. Neem daarom voor jullie eerste innige zoen liever het zekere voor het onzekere en wacht tot jullie je op een discrete plek bevinden. Vooral wanneer je er zelf niet zo moeite mee hebt om in het openbaar te zoenen is het goed om er actief bij stil te staan dat dit misschien niet voor de ander geldt.


Tip 3: Zorg voor een fijne houding

Waarschijnlijk hoop je dat jullie eerste tongzoen heerlijk lang zal duren, gun jezelf daarom die kans ook inderdaad door een houding aan te nemen die jullie langere tijd kunnen volhouden. Ga dus lekker tegen elkaar aan staan, in een innige maar comfortabele omstrengeling waarbij je elkaar ook af en toe aan kunt blijven kijken. Zoek oogcontact en plant dan die eerste zoen op zijn of haar lippen.


Tip 4: Nodig uit, maar dring je tong niet op

Natuurlijk begin je niet van het een op het andere moment met iemand te tongen. Het tongzoenen hoort deel uit te maken van jullie liefdesspel. Als het goed is zijn jullie dus al heerlijk intiem met elkaar aan het knuffelen en zoenen voor je gaat overwegen om ook jullie tongen in dat spel te betrekken. Als je met elkaar zoent met gesloten mond kun je uitnodigen tot meer door zelf je mond wat meer te openen. Doet de ander dat ook, dan weet je dat die ook wel zin heeft in tongzoenen.


Tip 5: Begin rustig en bouw op

Het is niet zo prettig als iemand meteen op topsnelheid begint met rondjes draaien in je mond, doe dat dus ook zelf niet maar bouw in plaats daarvan het tempo en de intensiteit rustig op. Hoe rustiger je begint, hoe meer ruimte je overlaat om de intensiteit en snelheid later nog op te voeren. Als het goed is let je aldoor op elkaar tijdens het zoenen. In het begin heel bewust en na verloop van tijd eigenlijk automatisch. Je voelt de spanning stijgen en de hunkering toenemen


Tip 6: Voel elkaars ritme aan

Lekker tongzoenen is iets dat je samen doet. Tongzoenen is nu eenmaal een spel tussen twee personen waarbij je elkaars ritme aan moet voelen om er beiden heerlijk van te kunnen genieten. Tenzij de ander het compleet verpest is ‘slecht’ zoenen dus helaas ook iets wat je samen doet. Blijkbaar voelen twee mensen elkaar op dat moment gewoon niet goed aan. Een slechte zoen kan daarom wel heel veel zeggen over de chemistry die jullie samen hebben, maar het is flauw om er meteen maar de ander de schuld van te geven (vaak spelen zenuwen ook een rol).


blank

Tip 7: Laat merken dat je het prettig vindt

Als je het zoenen lekker vindt is het altijd goed om dat te laten merken. De kans is groot dat die ook een beetje zenuwachtig is en het fijn zal vinden om positieve bevestiging te krijgen. Je hoeft heus niets te zeggen, maar je houding, een glimlach, innig oogcontact en zachte goedkeurende geluidjes zullen hun uitwerking waarschijnlijk niet missen.


Tip 8: Gebruik je handen

Gebruik je handen, het is misschien een gekke tip als je het hebt over tongzoenen. Maar dat valt wel mee, want met je handen kun je de ander strelen, het hoofd liefkozend vasthouden, lange haren uit het gezicht strijken, enz. Dat maakt allemaal onderdeel uit van jullie romantische omhelzing. Laat dus niet zomaar je handen werkloos langs je lichaam hangen maar gebruik ze om de ander nog meer lief te hebben.


Tip 9: Word niet te wild in je bewegingen

Een van de grootste fouten die veel beginnende tongzoeners maken is dat ze te wild worden in hun bewegingen en daar de ander (of zichzelf) pijn mee doen. Je moet juist in elkaars ritme meebewegen omdat je zo voorkomt dat je plots met je tanden tegen elkaar komt of per ongeluk de tong of de lippen van de ander pijn doet. Maar wees gerust, tenzij je onverhoedse bewegingen maakt is de kans op blessures gelukkig heel klein.


Tip 10: Vind jullie fijnste manier om te tongzoenen

Er is geen een bepaalde manier van tongzoenen die perfect is voor iedereen, of dingen die je altijd leuk en lekker zou moeten vinden. Iedereen is anders en houdt dus ook van andere manieren om te tongzoenen. Dring je eigen manier dus niet op maar vind een manier waar jullie allebei blij van worden. Dat zal zich ook in de loop van de tijd ontwikkelen dus als het eerst nog wat onwennig voelt is dat niet erg, jullie vinden vanzelf de manier waar jullie beiden het meest van genieten.


Bonustip: Wat veel mensen leuk vinden bij het tongzoenen

Zoals gezegd heeft iedereen zijn eigen voorkeuren bij het tongzoenen. Toch zijn er wel enkele dingen te noemen die de meeste mensen leuk en prettig vinden tijdens het tongzoenen:

  • Regelmatige afwisseling houdt het zoenen leuk en spannend. Zo kun je afwisselen in snelheid, intensiteit en bijvoorbeeld ook in wie de dans leidt.
  • Af en toe het hoofd de andere kant op draaien is vooral bij langere zoensessies veel prettiger voor je nek.
  • Ook af en toe weer gewone zoenen geven (dus zonder tong) is een fijn rustmoment, om vervolgens nog meer te genieten van het moment dat jullie tongen elkaar weer raken.
  • Veel mensen vinden het ook fijn om af en toe een korte pauze nemen om elkaar diep in de ogen te kijken en elkaar met een zwoele blik te laten weten dat ze het zoenen heerlijk vinden.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies