Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Je hebt je eerste date gehad. Wat nu?

Je hebt je eerste date gehad. Wat nu?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het eerste spannende moment is achter de rug, je hebt je eerste date gehad. Heel leuk allemaal, maar hoe moet je nou eigenlijk verder? Vond je het een geslaagde date, dan wil je uiteraard graag dat je een tweede date kunt scoren. Maar hoe moet je dit aanpakken, wat moet je sturen naar je date en hoeveel tijd moet hiertussen zitten? Allemaal struggles die je heel wat kopzorgen kunnen bezorgen.

Allereerst is het natuurlijk van belang dat de eerste date geslaagd is voor allebei. Zonder een klik van beide kanten komt er natuurlijk geen vervolgdate. Daarom lees je eerst wat de ingrediënten zijn om een tweede date te krijgen. Vervolgens vertellen we je wat je nou eigenlijk moet doen na je eerste date en hoe je het beste kunt toewerken naar je tweede date.Ben je toe aan de tweede date?

Heb je weleens een date gehad, maar heb je het gevoel dat de ander eigenlijk altijd afhaakt als het aankomt op een tweede date? Dan vraag je jezelf vast af hoe je er nu voor kunt zorgen dat je een tweede date scoort. Wil je graag verder na jullie eerste date, dan moet de date natuurlijk allereerst van beide kanten geslaagd zijn. Een date is pas echt geslaagd als het niet alleen gezellig was, maar als jullie vooral een klik hadden en als er een duidelijk verbinding was tussen jullie.

Wil je een echte klik met je date, dan is het allereerst belangrijk om te letten op de eerste indruk die je maakt. We beslissen namelijk al in minder dan een minuut of we iemand leuk vinden of niet. Uiteraard kan dit beeld natuurlijk wel veranderen tijdens de date, maar een eerste indruk weegt zwaarder dan je denkt. Voor een goede eerste indruk is het belangrijk dat je iemand goed in de ogen aankijkt, dat je een gemeende lach toont en dat je iemand vol zelfvertrouwen aanraakt door een stevige hand of een kus op de wang.

Hoe is je date gegaan?

Wat tevens belangrijk is voor een goede klik, is dat je je kwetsbaar opstelt tijdens jullie date. Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat je al je familie-issues open en bloot op tafel gooit. Het gaat er namelijk vooral om dat jullie niet alleen over koetjes en kalfjes praten, maar dat je ook je emoties laat zien tijdens de date. Dit hoeven geen zweverige praatjes te zijn over hoe jij in het leven staat, want dit is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Je kunt je emotie, mening en gevoelens namelijk heel subtiel verpakken tijdens allerlei onderwerpen. Vertel bijvoorbeeld over een moment tijdens het reizen of de vakantie waarop je je heel gelukkig voelde of thuis voelde. Zeker weten dat de ander kan waarderen dat je zo eerlijk bent en dat de ander zich automatisch ook gevoeliger opstelt. Het delen van meningen en gevoelens is dus heel belangrijk tijdens de date om voor die echte klik te zorgen.

Een laatste tip om een tweede date te krijgen, is om vooral niet teveel bezig te zijn met jullie date in je hoofd. Bedenk je dus niet tijdens de date of het wel gezellig genoeg is en of jouw date je wel leuk vindt. Deze gedachten kun je echt niet gebruiken en leiden je alleen maar af van jullie gesprek. Stap in een date met de gedachten dat je er een leuke avond van wilt maken. Door geen verwachtingen te hebben en door je volledig te focussen op het gesprek, zul je zien dat het veel natuurlijker en gemakkelijker verloopt. Door vooral plezier te willen maken ben je veel meer jezelf en is de date veel meer ontspannen.


Wat moet je doen na jullie date?

Nu je weet hoe je het beste een tweede date kunt scoren, is het natuurlijk van belang wat je nu moet doen. Als je een leuke date hebt gehad, dan wil je uiteraard graag een vervolgdate. Maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken?

Hoe zorg je dat je contact houdt?

Een belangrijke kwestie is natuurlijk hoe je het contact met je date moet aanpakken. Moet je meteen weer contact opnemen, moet je zelf actie ondernemen of moet je wachten tot de ander wat stuurt? Heb je een date gehad dan is het verstandig om allebei even op adem te komen. Jullie hebben allebei even de tijd nodig om de date te laten bezinken en te bedenken wat je er nou eigenlijk van vond. Het is dus verstandig om even rustig aan te doen voordat je weer contact opneemt. Uiteraard is het wel een lief gebaar als je vlak na jullie date nog even een appje stuurt met dat je het een leuke date vond.

Nu is het natuurlijk vraag wie van jullie twee de eerste stap neemt om weer contact op te nemen. Je kunt natuurlijk afwachten tot de ander actie onderneemt, maar waarom zou je zelf geen initiatief nemen als jij enthousiast bent voor een vervolgdate? Het is verstandig om niet meteen de volgende dag een berichtje te sturen, maar je moet daarentegen ook geen week wachten voordat je contact opneemt. Je kunt daarom het beste een paar dagen wachten voordat je je date weer een appje stuurt.
Blijf vervolgens niet te lang praten over van alles en nog wat, maar geef aan dat je een tweede date zeker ziet zitten. Zo draai je er niet omheen en weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn.


Wat ga je doen op een tweede date?

Is jouw date ook enthousiast en vinden jullie elkaar beiden leuk dan staat de tweede date natuurlijk gepland. Zorg ervoor dat de tweede date niet een exacte kopie is van jullie eerste date, maar ga vooral wat anders doen. Hebben jullie tijdens de eerste date een drankje gedaan? Ga dan op date in een totaal andere omgeving en ga bijvoorbeeld een activiteit doen. Het is erg leuk en makkelijk om iets (sportiefs) te ondernemen op de tweede date. Ga bijvoorbeeld ergens picknicken met z’n tweeën, volg een proeverij, ga samen squashen of breng een bezoek aan de dierentuin. Zo leer je elkaar op een makkelijke en ontspannen manier beter kennen. Eigenlijk is een tweede date gewoon een vervolg van waar jullie waren gebleven op jullie eerste date. Heb je nog niet gezoend tijdens de eerste date? Dan is het wel belangrijk om voldoende lichamelijk contact te maken of te zoenen tijdens de tweede date. Zo maak je namelijk duidelijk dat je de ander aantrekkelijk en leuk vindt en dat het niet gaat om een vriendschappelijke relatie. Een voordeel aan een tweede date is, dat je het eigenlijk zo lang kan laten duren als je zelf wilt. Hebben jullie het heel gezellig en heb je geen verdere afspraken, blijf dan vooral lekker hangen.

Merk je dat de klik er nog steeds is en dat jullie je op gemak voelen bij elkaar, dan komt er vanzelf een vervolg. De meeste mensen hebben namelijk het idee dat de spanning na een tweede date weg is en dat het contact veel natuurlijker verloopt. Je zult dus vanzelf merken dat het steeds makkelijker is om iets af te spreken en dat jullie beiden initiatief zullen nemen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies