Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De beste datingsite voor afspraakjes

De beste datingsite voor afspraakjes

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het is makkelijk om via een datingsite met iemand in contact te komen. Je kunt via de chat praten en meer over elkaar ontdekken. Na dagenlang chatten ben je eigenlijk wel toe aan een echte conversatie. Via welke datingsite heb je de grootste kans om daadwerkelijk een afspraakje te regelen? In dit artikel vergelijken we verschillende datingsites.

Voordat je met iemand afspreekt, is het belangrijk een vertrouwd gevoel bij hem/haar te hebben. Wanneer jullie een half jaar alleen maar gechat hebben, en je date geen telefonisch contact wilt, kan het zijn dat je match zich anders voordoet dan de werkelijkheid. Het is misschien een idee om te chatten via Facetime of Skype, zodat jullie elkaar kunnen zien. Dan weet je in elk geval zeker dat het daadwerkelijk degene van die leuke profielfoto is.


LexaBezoek Lexa 

Wanneer jij wilt bepalen hoe ver je match van je af woont, is Lexa ideaal. Lexa heeft namelijk de unieke functie om te bepalen hoe ver je match maximaal van je af mag wonen. Dus als je je afspraakje om ergens te eten niet 100 kilometer verderop wilt, kun je dit bij Lexa aangeven. Door de collage-functie kun je in een oogopslag al een goed beeld krijgen van een persoon. De datingsite, die vooral gericht is op jongere mensen, geeft zelfs een aantal tips voor een eerste date. Er worden bijvoorbeeld tips gegeven over wat je beter wel en niet kan zeggen tijdens je afspraakje. Er wordt niet alleen ingegaan op het moment van de date zelf, maar ook de voorbereidingen.

Het is niet altijd zo dat je meteen een match vindt via online dating. Lexa richt zich bijvoorbeeld ook op mensen die moeilijker een match vinden dan gedacht. Er worden bijvoorbeeld blind dates georganiseerd die het gemakkelijker en laagdrempeliger maken om andere mensen te ontmoeten. Door alle tips die gegeven worden voor afspraakjes, is Lexa zeer geschikt om een succesvolle date te regelen.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship 

Parship is een erg bekende datingsite op de Nederlandse markt. Deze gratis datingsite is namelijk geschikt voor iedereen. Er wordt geen onderscheid gemaakt in gewicht, opleiding of seksuele voorkeur.

Parship bied je de mogelijkheid in heel Nederland op zoek te gaan naar jouw perfecte match. De date hoeft dan ook niet per se in je geboortedorp of stad te wonen. Parship geeft je een veilig gevoel, omdat de site beschikt over het Keurmerk Veilig Daten. Deze stichting controleert of datingsites voldoen aan de toelatingseisen en of zij zich aan de regels houden. Door de toetredingsregels is de kans om er tijdens je afspraakje achter te komen dat je date 20 jaar ouder is dan hij of zij zich voordoet, een stuk kleiner.

Durf je nog niet alleen met je match af te spreken of heb je je match nog niet gevonden? Parship organiseert ook diverse evenementen, wandelingen, speeddates en workshops. Door deze mogelijkheid hebben jullie alsnog een afspraakje, zonder zelf actie te ondernemen. Alles wordt namelijk geregeld! Je kunt er ook voor kiezen om zelf iets te organiseren. Misschien een etentje, of een wandeling door het park. Wil je extra goed voorbereid zijn op je afspraakje? Dan kun je op de website van Parship tientallen tips vinden voor een geslaagd afspraakje.

Bezoek Parship

50liefdeBezoek 50liefde 

In tegenstelling tot vele andere datingsites, richt 50liefde zich niet alleen op relaties. Je kunt hier namelijk ook terecht om een nieuwe vriendschap te ontwikkelen. Wanneer er toch verlangens naar een afspraakje opkomen is 50liefde hiervoor hét hulpmiddel. Deze datingsite richt ze op de 50+ers die opzoek zijn naar de liefde of gewoon een vriendschap.

Veel 50 plussers zijn eenzaam of de behoefte hebben om nieuwe mensen te ontmoeten. In je latere levensjaren ben je vaak wat minder op de hoogte van de trends en heb je misschien geen idee wat je aan moet trekken naar je eerste afspraakje. Hiervoor worden door 50liefde ook tips gegeven. Het positieve aan afspraakjes met 50liefde is dat het doel van je afspraakje niet hoeft te zijn om verliefd te worden. Het kan zijn dat je een ontzettend gezellig afspraakje hebt, maar de liefde niet voelt. Hierdoor kun je nieuwe vriendschappen ontwikkelen waardoor je toch een warm gevoel van binnen krijgt.

Bezoek 50liefde

EliteDatingBezoek EliteDating 

Ben jij echt op zoek naar een afspraakje met iemand die het vinden van een serieuze relatie als doel heeft? Bij Elitedating ligt de focus op serieuze relaties op niveau. Ben je een boekenwurm, wijndrinker of geniet jij van een etentje? Door de persoonlijkheidstest aan het begin van je inschrijving, word je gematcht aan iemand met dezelfde interesses. Hierdoor is het ook makkelijker om te kiezen waar jullie je eerste afspraakje gaan houden. Bij Elitedating wordt minder ingegaan op tips voor afspraakjes dan bij concurrenten als Relatieplanet en Lexa.

Bezoek EliteDating

Tips voor eerste afspraakjes

Eerste afspraakjes zijn vaak het spannendst. Je weet niet wat je kunt verwachten. Vaak heb je last van zenuwen, waardoor je minder goed kunt nadenken over bepaalde dingen. Een aantal tips ter ondersteuning en geruststelling zijn altijd handig. Lees ze rustig door.

  • Wees jezelf. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste, want hij/zij moet je leuk vinden om hoe je echt bent.
  • Voelt het goed? Laat het je match weten.
  • Stel je date vragen.
  • Praat niet teveel over jezelf.
  • Doe de ochtend van de spannende dag aan yoga! Yoga zorgt ervoor dat je rustig wordt en tot jezelf komt.
  • Draai er niet omheen als het niet goed voelt, maar laat ook dit meteen weten.
  • Laat je telefoon thuis! Waarom niet? Steeds vaker zitten we op onze telefoon, waardoor je je omgeving vergeet en fijne momenten vaak niet bewust meemaakt.  Zorg wel dat jullie een duidelijke tijd en plek hebben afgesproken, zodat jullie elkaar niet mislopen. Grote kans dat hij/zij jouw actie om je telefoon thuis te laten waardeert.

Wat zorgt ervoor dat een datingsite geschikt is voor afspraakjes?

De manier waarop een datingsite je matches selecteert is onder ander iets wat meespeelt tijdens een afspraakje. Als je veel overeenkomsten hebt met je match d.m.v bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest, is de kans op ‘awkward stiltes’ een stuk kleiner.

Elke datingsite heeft andere specificaties en doelgroepen. Daarom zal het ook verschillen per persoon welke datingsite het beste bij jou aansluit en welke datingsite jij geschikt vindt voor een afspraakje. Een datingsite als 50liefde, die zich vooral op 50+ publiek richt, zal hier ook meer informatie en tips voor hebben.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement