Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Leuke cadeaus om te geven op de eerste date

Leuke cadeaus om te geven op de eerste date

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je hebt er lang naar uitgekeken en het is eindelijke zo ver: de eerste date. Je zit er al de hele week over na te denken. Hoe kan je indruk maken? Wat zijn de do’s en de don’ts. Moet je ook iets meenemen? Een kleinigheidje misschien? Of gewoon een lief gebaar? Hieronder benoemen we een aantal cadeautips voor de eerste date.

Het is belangrijk om eerst te beseffen in welk ‘stadium’ jullie samen zijn. Chatten jullie al een half jaar via Tinder en durven jullie nu pas de tweede stap te nemen? Of spreken jullie elkaar nog maar een week en gaan de gesprekken over koetjes en kalfjes? In het laatste geval ken je elkaar waarschijnlijk nog niet zo goed. Om op de eerste date dan met een boek aan te komen, en er vervolgens blijkt dat hij/zij lezen verschrikkelijk vindt, is nooit een goed idee.Is een cadeau op de eerste date wel nodig?

De meningen over cadeaus op de eerste date verschillen nogal per mens. Sommigen willen het liefst wegrennen wanneer ze hun eerste date met een cadeau aan zien komen. Anderen zijn meteen verliefd. Het ligt denken wij ook aan de relatie die je met je eerste date hebt. Wanneer je elkaar nog niet zo goed kent, kan je misschien beter niet met een presentje aankomen. Misschien hebben jullie het zelfs wel besproken op Whatsapp of Tinder. Dan weet je al hoe je date hierover denkt.

Zijn jullie allebei ontzettend romantische types? Dan is de kans groot dat een kleinigheidje op de eerste date het wel goed doet. Is je date eigenlijk totaal niet van het daten, maar maakt hij/zij voor jou een uitzondering? Hoogstwaarschijnlijk zit hij/zij niet op een cadeau te wachten voor de eerste date. Dan schrik je je date misschien wel af. Misschien is een dinertje betalen in dit geval een idee.

Voordat je overweegt om iets te kopen voor je date, moet je deze persoon een beetje inschatten. Zit hij/zij wel te wachten op een cadeau? Wat past er bij je date? Hieronder bespreken we een paar voorbeelden van cadeaus. Wie weet zit het juiste presentje voor jullie date ertussen.


1. Een klassieker; de welbekende roos

Dit cadeau is een voorbeeld voor de iets minder originele man/vrouw. De roos wordt onder andere geassocieerd met Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Zij droeg volgens gelovigen altijd rozen om haar hoofd, nek en voeten. Liefdevol is de roos zeker. Er zijn 100 verschillende rozen, maar de rode roos staat het meest bekend voor de liefde.

Wil jij toch een kleinigheidje meenemen, maar niet te ingewikkeld? De roos is altijd geschikt op een eerste date. Helemaal wanneer jij en je date nog niet heel bekend met elkaar zijn, zit je met de rode roos altijd goed. Wanneer jullie elkaar al iets langer kennen, is een bos van haar favoriete bloemen misschien een idee.

Tip: Geef een gouden roos

Deze gouden roos is wel een heel bijzonder “eerste date” cadeau en laat absoluut een leuke indruk achter. Het is een echte roos gedipt in 24 karaats goud en is eeuwig houdbaar. Een superleuk kleinigheidje in een spannende verpakking.

Bekijk dit product op Megagadgets.nl »


2. Een doos bonbons

blank

De doos bonbons is zeker bestemd voor de eerste date. Welke vrouw wordt immers niet gelukkig van chocolade? Het is misschien een minder origineel cadeau dan een boek of een fles wijn, maar je weet in elk geval zeker dat je goed zit.

Bekijk leuke bonbon doosjes op Bol.com »


3. Een fles wijn

blank

Een fles wijn is best een persoonlijk cadeau. Houdt je date van zoete witte wijn, of wordt hij/zij blijer van rode wijn? Wanneer je dit cadeau geeft, moet je elkaar wel iets langer kennen, of er subtiel achter komen van wat voor wijn je date houdt. Misschien een idee om je lievelingswijn te geven, kunnen jullie er meteen ontdekken of jullie deze liefde voor wijn delen.

Bekijk wijn aanbiedingen op Drankdozijn.nl »


4. Trakteer op een leuk dinertje

Voor als je al die cadeaus een beetje te ver vindt gaan, kan je hem/haar natuurlijk altijd mee uit eten nemen. Dit is een ontzettend lief gebaar en wordt vast en zeker gewaardeerd. Want, wie kan er nu niet genieten van een heerlijk diner? Zorg wel dat het een goed restaurant is, en bedenk een aantal interessante gespreksonderwerpen, zodat er geen awkward stiltes plaatsvinden.


5. Geef je favoriete boek of film

Zijn jullie allebei boekenwurmen? Kunnen jullie je helemaal inleven in een verhaal? Dan is dit het ultieme cadeau voor jullie eerste date! Hiermee zorg je ervoor dat jullie elkaar misschien nog wel beter leren kennen. Je hebt vast wel een boek dat je zo erg aan het denken heeft gezet, en waar je zelfs nu nog wel eens over nadenkt.

Je vraagt je wellicht af hoe je date over het boek denkt en dus kan het een goed idee zijn om dit boek cadeau te geven. Je wilt natuurlijk wel een complete review van hem/haar horen, dus dit is meteen hét excuus voor een tweede date ;).


6. Eerste date cadeaus voor mannen

Natuurlijk is er een verschil in mannen en vrouwen. Wat vinden mannen leuk om te krijgen op een eerste date? Het verschilt natuurlijk per type man. Als je al langer contact hebt, kan je er proberen achter te komen met wat voor type man jij op date gaat. Wanneer je mannelijke date een wijnliefhebber is, is het een leuk en origineel idee om een fles wijn te kopen.

Mannen vinden een bosje bloemen vaak afgezaagd, terwijl vrouwen vaak gelukkig van een bloemetje worden. Als je er al achter bent dat je date een voetbalkenner is, is het misschien een leuk idee tickets te kopen voor een voetbalwedstrijd om vervolgens hier met de tweede date naartoe te gaan..


7. Eerste date cadeaus voor vrouwen

Over het algemeen komen mannen sneller aan met een cadeau op de eerste date dan vrouwen. Is je vrouwelijke date gek van chocolade? Met de doos bonbons maak je haar vast en zeker gelukkig. Sommige mannen zijn ook bang dat ze vrouwen afschrikken met cadeaus. Deze mannen kunnen bijvoorbeeld trakteren op een dinertje. Met een dinertje zit je altijd veilig en schrik je je date niet af.


Een cadeau geven op de eerste date blijft moeilijk. Niet alleen de beslissing of je een cadeau moet geven, maar ook wat het beste bij jou date past. Denk eerst goed na of je date wel zit te wachten op een cadeau. Als dit wel het geval is, en je zeker weet dat een cadeau jullie dat goed zal doen, probeer dan één van de onderstaande cadeautips.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies