• Onafhankelijk vergelijken
  • 213 datingsites & 21 apps
  • 468 dating artikelen

afspreken-online-dating

Wanneer afspreken bij dating op het internet?

Dating advies  Laatst bijgewerkt: 17 september 2019

Met online daten kun je eenvoudig voor langere tijd vanuit je luie stoel contact leggen met andere mensen. Maar laten we eerlijk zijn: ooit komt er een dag dat je je date in het echt gaat ontmoeten! Wanneer dat is? Dat is voor iedereen verschillend, maar binnen drie weken na het eerste contact blijkt goed te werken. Meer uitleg hierover vind je in dit artikel!


Iemand in het echt zien: wat voegt het toe?

Ook al weet je op papier alles van iemand, zijn of haar persoonlijkheid ken je daardoor niet. Je weet bijvoorbeeld wat z’n favoriete films zijn, wat hij graag doet op reis en dat hij ‘van humor houdt’. Ok, maar wat voor soort humor dan precies? Want je kunt er wel vanuit gaan dat iedereen humor hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. Terwijl dat juist zo belangrijk is voor het ontstaan van een klik. In het echte leven zal je er veel makkelijker achter komen dat hij van leedvermaak houdt of juist van woordgrapjes.

Nog een ander voorbeeld: misschien val je op intelligente mannen en word je wild als je een academicus aan de haak hebt geslagen. Maar wat als na maanden online daten blijkt dat hij zo geobsedeerd is door het veranderen van de chemische substanties in kokende soep dat hij drukker is met het observeren van soep dan dat hij tijd heeft voor jou? Juist, de balans hiertussen wil je zo snel mogelijk duidelijk hebben.


Het moment kiezen

Er klaar voor zijn om elkaar te ontmoeten ligt voor iedereen anders. Wel is er een algemeen advies van één tot drie weken om elkaar te ontmoeten. Dit is lang genoeg om elkaar eerst globaal te leren kennen via het internet. Anderzijds is het kort genoeg om nog niet op elkaar uitgekeken te raken voordat je elkaar al eens in het echt hebt gezien. Ook is deze periode bevorderlijk voor jullie eerste date. Je hebt namelijk genoeg gespreksstof om het ergens over te hebben, terwijl aan de andere kant nog niet alles is verteld. Je kunt elkaar dus nieuwe dingen vertellen onder het genot van een wijntje. En dat werkt veel beter.


Leer elkaar online beter kennen

Heb je zelf een leuke man of vrouw ontmoet online maar heb je nog niet zo’n behoefte om elkaar al face to face te zien? Leer elkaar dan online iets beter kennen. Zo ga je toch een nieuwe stap in en laat je zien dat je wel meer van jezelf wilt laten zien. Wissel bijvoorbeeld je Facebookprofiel uit, zodat jullie meer inzicht krijgen in elkaars leven. Daarnaast kun je vragen naar meer foto’s en kun je aanbieden zelf ook meer foto’s op te sturen. Op deze manier stellen jullie je toch allebei open voor een nieuwe stap én kunnen jullie een beter beeld over elkaar vormen.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie geschreven door Jp
26 januari 2017

Verdacht

Via lexa na 2 avonden een 06 gekregen.
Nu contact via WhatsApp elke dag,ze heeft Facebook met vrienden van de stad waar ze woont en etc.Ook meerenders van buitenland,ze is zelf ook buitenlands.Zal hier nog een adertje onder het gras liggen.Doen ze jaren om een profiel op te zetten voor een kale kip te plukken?mvgr jp

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Wanneer afspreken bij dating op het internet?

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement