Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

6x Dit moet je weten over het Tinder Paspoort

6x Dit moet je weten over het Tinder Paspoort

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tinder Paspoort is een functie die normaal gesproken alleen beschikbaar is voor betalende leden van de dating app. Het is een extra optie voor Tinder Plus en Tinder Gold leden waarmee ze de locatie kunnen wijzigen waar ze op zoek willen naar leuke singles.

Vanwege de ingrijpende maatregelen die er momenteel worden getroffen vanwege de Corona-crisis heeft Tinder deze betaalde mogelijkheid tijdelijk beschikbaar gemaakt voor alle leden, dus ook iedereen die gratis member is. Hier lees je wat Tinder Paspoort is, hoe ook jij als gratis Tinder lid van deze functie gebruik kunt maken en waar je dan allemaal op moet letten.


De 3 beste alternatieven voor Tinder

lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek


1. Wat is Tinder Paspoort?

Normaal gesproken kun je met Tinder alleen swipen tussen de verschillende singles in je eigen regio. De dating app zoekt namelijk alleen de profielen uit die zich in je eigen omgeving bevinden. Dat app kijkt daarvoor naar het GPS-signaal van je telefoon. Zo kan het heel betrouwbaar bepalen waar jij je bevindt en vervolgens alleen de mensen selecteren die in je buurt zitten. Dat heeft als voordeel dat je vrijwel altijd ook echt makkelijk met iemand kunt daten waar je in de app een match mee hebt.

Het nadeel is dus echter wel dat je via Tinder niet zo makkelijk singles aan de andere kant van het land of bijvoorbeeld in het buitenland kunt leren kennen. Met Tinder Paspoort kan dat wel, omdat je met die optie zelf in kunt stellen in welke regio je op zoek wilt. Je GPS-locatie wordt dan genegeerd en je kunt alsnog matchen met een vrijgezel in een andere regio. Dat kan handig zijn wanneer je weet dat je over een tijdje in een bepaalde plaats zult verblijven, bijvoorbeeld omdat je daar op vakantie gaat. Je kunt dan namelijk nu alvast op zoek naar een leuke date.

blank


2. Paspoort tijdelijk gratis voor alle leden

Vanwege de Corona crisis wordt mensen in Nederland momenteel met klem aangeraden om zo min mogelijk naar buiten te gaan en minimaal 1,5 meter afstand te bewaren tot anderen. Er wordt zoveel mogelijk thuisgewerkt en horecagelegenheden zijn gesloten. Dat zijn heel verstandige maatregelen, maar die maken het wel steeds lastiger om als single een leuke date te vinden.

Al helemaal wanneer je graag op een andere plek naar een leuke vrijgezel op zoek wilt. Dat is de reden dat Tinder de Paspoort functie op dit moment gratis aanbiedt aan alle leden. Voorheen was de optie alleen beschikbaar voor betalende leden die een Tinder Plus of Tinder Gold abonnement af hadden gesloten. Zo kunnen mensen volgens Tinder blijven daten in een tijd waarin ze zoveel mogelijk afstand tot anderen moeten bewaren.


3. Waarom kan het Tinder Paspoort handig zijn voor jou?

Wanneer je momenteel overwegend thuis zit, bijvoorbeeld omdat je universiteit is gesloten of  vanuit huis moet werken, wordt je wereldje meteen een stuk kleiner. Wie weet zoek je normaliter wel veel liever naar singles in de buurt van je werk en niet in je woonplaats. Dan kan het heel vervelend zijn dat dit op dit moment niet mogelijk is.

In dat geval kun je nu dus zonder extra kosten Tinder Paspoort gebruiken om toch op de locatie te swipen waar je dat het liefste doet. Zo kun je wellicht wel meteen op een date als de restaurants en kroegen weer open gaan. En als je ‘vast’ zit in een dunbevolkt gebied kun je zo ook gewoon weer eens wat leuke nieuwe profielen checken. Dat helpt op zijn minst om de onvermijdelijke verveling wat te verdrijven.


4. Hoe gebruik je Tinder Paspoort?

Je hoeft als gratis lid niets te doen om Paspoort voor jouw account te activeren want je kunt er inmiddels gewoon meteen gebruik van maken. Hoe doe je dat?

  1. Start uiteraard eerst de Tinder app op.
  2. Ga dan naar de Instellingen
  3. Ga naar “Vegen in” (bij een Android telefoon) of “Locatie” (bij iPhones) en tik hier op “Een nieuwe locatie toevoegen”.
  4. Nu kun je de locatie wijzigen. Selecteer eenvoudigweg welke plaats je de komende tijd op zoek wilt naar een leuke match.

Ben je uitgekeken? Dan kun je de locatie ook weer herstellen door dezelfde stappen te doorlopen.


5. Hoe lang blijft Tinder Paspoort gratis?

Omdat de strenge maatregelen rondom Corona hopelijk tijdelijk van aard zijn is ook de gratis beschikbaarheid van Tinder Paspoort niet onbeperkt. De dating app heeft voorlopig bepaald dat Tinder Paspoort tot en met 30 april 2020 gratis te gebruiken zal zijn. Wanneer de maatregelen om het virus te bestrijden langer gaan duren dan nu gehoopt zou het heel goed kunnen dat ook Tinder Paspoort langer gratis te gebruiken blijft, maar dat is nu nog niet te zeggen.


6. Waar moet je op letten bij Tinder Paspoort?

Waar moet je op letten wanneer je nog nooit van Tinder Paspoort gebruik hebt gemaakt?

  • Ten eerste is het ook met Tinder Paspoort helaas niet mogelijk om tegelijkertijd op verschillende plaatsen profielen te swipen. Met het instellen van een andere locatie verdwijnen de profielen uit de matchlijst die zich geografisch bij je in de buurt bevinden. Die vrijgezellen kun je gelukkig makkelijk weer terugvinden door wederom de locatie te wijzigen.
  • Het is echter wel goed om niet continu je locatie te veranderen want je verdwijnt dan ook weer uit de swipelijst van andere leden. Door teveel te wisselen van locatie is er het risico dat je allerlei matches misloopt omdat je andere singles te weinig tijd geeft om je terug te liken.
  • Te vaak wisselen van locatie kan dus nadelig zijn voor je resultaat. Maar let op dat Tinder je account ook eerder zou kunnen markeren als ongewenst. Je zou geblokkeerd kunnen worden omdat Tinder denkt dat je niet serieus aan het daten bent. Gedeblokkeerd worden is vervolgens een vervelende toestand. Zoek dus alleen plaatsen uit om in te gaan daten waar je ook echt naartoe wilt als de Corona-crisis zo meteen weer voorbij is.
  • Zelfs wanneer je zelf geen interesse hebt om buiten je eigen regio te daten kun je de komende tijd eerder profielen tegenkomen die dat wel doen. Hou er dus rekening mee dat je waarschijnlijk vaker zult matchen met iemand die verder weg blijkt te wonen dan je dacht.

icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement