Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Tinder datingsite op je PC of laptop

Tinder datingsite op je PC of laptop

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tinder is nog steeds een van de grootste dating apps van dit moment. Vele singles vonden er al hun partner en inmiddels zijn ook de eerste Tinderhuwelijken voltrokken en de eerste Tinderbabies geboren. De app werkt dan ook ontzettend prettig en biedt een goede oplossing voor veel singles. Er is echter een groot nadeel aan deze dating app: je kunt hem alleen op smartphone of tablet gebruiken. Mocht je liever op je gemak Tinder willen gebruiken op je computer of laptop, dan kan dat eigenlijk niet. Wel zijn er een aantal trucs waarmee je de Tinder app alsnog aan de praat kunt krijgen op je computer. Hieronder behandelen we er een aantal.


Het gebruik van de diensten die we onderaan deze pagina benoemen is geheel op eigen risico. Zoals je kunt lezen zijn deze opties niet legaal en is er een groot beveiligingsrisico verbonden aan het gebruik van Tinder op je computer of laptop.

Alternatieve dating apps of datingsites gebruiken

Ons advies is daarom om gebruik te maken van dating apps die wel de mogelijkheid bieden om de dienst via je computer of internet te gebruiken. Onderstaand geven we je enkele suggesties van sites die erg gebruiksvriendelijk zijn, goede service bieden en grote kans bieden op het vinden van een serieuze relatie of een scharrel.


PepperBezoek Pepper 

Pepper is een datingsite voor een voornamelijk jongere doelgroep (onder de 30). De website werkt erg prettig en kent ontzettend veel leden in heel Nederland. Mocht je er voor kiezen toch op je smartphone te willen daten, dan kun je door de gebruiksvriendelijke app gemakkelijk mobiel daten. Inschrijven is gratis en binnen no-time gepiept. Sowieso de moeite waard om te proberen.

Bezoek Pepper

ParshipBezoek Parship 

Parship biedt over het algemeen een online dating oplossing voor iets serieuzere singles. Op Parship zitten de meeste singles met de intentie om er een serieuze relatie te vinden. Ook deze website loopt voorop in gebruiksvriendelijkheid. Je hebt de optie om met een proefaccount te kijken of deze datingsite wat voor je is, alvorens je tot de aanschaf van een abonnement over gaat.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa 

Deze datingsite is er voor singles die gemakkelijk snel in contact willen komen met veel singles. Net als bij Tinder kun je middels het matchspel gemakkelijk veel nieuwe mensen ontmoeten. Als je beide een match bent kun je gaan chatten en elkaar beter leren kennen. De website is supermakkelijk in gebruik en ook de app scoort een dikke voldoende.

Bezoek Lexa

Gebruik van een Android emulator

Een van de eerste mogelijkheden om Tinder te kunnen draaien op je computer of laptop is door het gebruiken van een Android emulator. Door gebruik te maken van een Android emulator simuleer je een Androidtelefoon op je computer. Het installeren hiervan vergt nogal wat moeite, en als je het voor elkaar krijgt heb je standaard geen toegang tot de Google Play Store.

Dit maakt het hele proces een stuk moeilijker dan het installeren van de App via je mobiele telefoon. Veel goede emulators zijn daarnaast niet gratis te gebruiken of bieden alleen een gratis proefperiode.

De beste Android emulators voor Windows of Mac zijn Bluestacks (betalen per maand), AmiduOS (eenmalig bedrag) of Andy (gratis). Deze applicaties zijn allemaal op hun eigen manier te installeren. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan de officiële sites van deze emulators.

blank

Het installeren van Tinder gaat vervolgens via een .apk bestand welke je kunt downloaden op verschillende plaatsen op internet. Het nadeel hiervan is dat criminelen deze apk bestanden kunnen bewerken en hiermee jou data buit kunnen maken. Ook is er het risico dat je alleen een verouderde versie van de apk kunt vinden die bijvoorbeeld niet werkt met jouw versie van Android.

Gebruiksvriendelijkheid
Als je de app eenmaal geinstalleerd hebt laat de gebruiksvriendelijkheid hiervan flink te wensen over. Omdat de app is ontworpen voor een touchscreen device, zijn er verschillende functies die niet lekker zullen werken. Swipen met de muis werkt nou eenmaal een stuk onhandiger dan met je duim. Een voordeel is wel dat je kunt typen met een toetsenbord. Hiermee kun je efficiënter contact onderhouden met verschillende matches.

Veiligheid
Zoals eerder al aangegeven, is deze manier van Tinder gebruiken niet helemaal veilig. Je zult de Tinder software altijd via een derde partij moeten downloaden aangezien toegang tot de Play store meestal niet inbegrepen is. Wees dus extra op je hoede als je Tinder op deze manier gaat gebruiken.


Gebruik maken van web applicaties

Verschillende ontwikkelaars hebben een poging gewaagd om een webversie van Tinder te ontwikkelen. Deze internetapplicaties zijn te gebruiken vanuit je webbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox of Microsoft Edge). Via een onofficiële manier wordt er connectie gemaakt met een Tinder applicatie die via een emulator op de server van de webapplicatie staat. Dit gebeurd met een aantal slimme omwegen die niet toegestaan zijn volgens Tinder.

Een voorbeeld hiervan is tindr.online. Doordat de app speciaal ontwikkeld is om op je computer te gebruiken is deze optie een stuk gebruiksvriendelijker dan het gebruik van een emulator. Het veiligheidsrisico is echter ook een stuk groter. Doordat de koppeling met Tinder namelijk gemaakt wordt via een omweg, is het voor de ontwikkelaars van de app onwijs makkelijk om jouw data te onderscheppen. Op deze manier heeft een ontwikkelaar dus niet alleen toegang tot jouw Facebook account, maar ook al je matches en kan hij alles wat je communiceert via de app gemakkelijk uitlezen.

blank

Daarnaast is het voor Tinder eenvoudig om dergelijke methodes tegen te gaan en kan het dus zomaar zijn dat de website het van het een op het andere moment niet meer (goed) werkt.

Hoewel deze oplossing voor de luie Tinderaar misschien aantrekkelijk klinkt, raden we het gebruik van dergelijke web applicaties onwijs af. Niemand zit erop te wachten dat zijn gevoelige data op straat komt te liggen, helemaal niet als het op online dating aankomt.


Welke mogelijkheden biedt Tinder zelf?

Tinder geeft zelf aan dat je de app alleen op een legale manier kunt gebruiken als je de apps legitiem via de Apple App Store of Google Play Store downloadt. Ook geeft Tinder aan dat je de app alleen mag gebruiken in samenwerking met een legitiem Facebook profiel. Neppe profielen worden geweigerd van de app. De makers van Tinder zijn zelf ook niet van plan om een webversie of desktop app te ontwikkelen. Ze geven aan dat de mobiele apps voor de meeste gebruikers de juiste oplossing bieden.


Tinder datingsite

blank

Omdat Tinder dus feitelijk alleen een datingapp biedt en eigenlijk geen website is wordt het je een stuk moeilijker gemaakt om Tinder via een datingsite te benaderen. Een functie die Tinder onlangs echter heeft gelanceerd is Tinder online. Deze ‘beperktere’ online versie van Tinder kun je zien als Tinder datingsite. Op deze manier kun je via de website van Tinder inloggen op je account en gebruik maken van de app. Deze functie is helaas nog niet in alle landen beschikbaar en biedt niet alle functies die de app heeft. Je kunt het zelf proberen door naar Tinder.com te surfen.


Kies je er dus voor om Tinder op je computer te gebruiken, dan zijn er verschillende opties, maar ze zijn allemaal niet heel erg top. Waar de ene oplossing gemakkelijk in gebruik is maar moeilijk te installeren, zijn andere tools makkelijker te gebruiken maar een stuk onveiliger.

De beste optie is om je in te schrijven op een datingsite, als je echt graag op je computer wilt daten.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement