Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

6 Tinder ervaringen van gebruikers

6 Tinder ervaringen van gebruikers

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tinder is zonder twijfel de meest gebruikte dating app van Nederland. Dat zorgt ervoor dat je waarschijnlijk wel mensen kent die Tinder gebruiken, hebben gebruikt of die een relatie of scharrel hebben overgehouden aan Tinder. Toch kan het lastig zijn om hier je eigen mening omheen te vormen. Daarnaast zijn de meningen over deze app behoorlijk gevarieerd. De één vind het een geweldige app om gemakkelijk contact te leggen, de ander hekelt het gebrek aan diepgang bij het matchen en in conversaties. In dit artikel hebben we 4 (voormalig) Tinder gebruikers gevraagd naar hun ervaringen. Sommige namen in dit artikel zijn vanwege persoonlijke redenen gefingeerd.

We stelden onder andere de onderstaande vragen:

  • Wanneer gebruikte je Tinder?
  • Wat was je verwachting bij het installeren van de app? Klopte deze verwachtingen?
  • Heb je een of meerdere dates gehad via Tinder?
  • Hoe zou je jouw Tinder ervaring beoordelen?

3x alternatieven die beter zijn dan tinder

lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek


blank‘Hij was alles wat ik niet had verwacht tegen te komen op Tinder’ – Sofie (25 jaar)

Toen ik net twee maanden uit een 2 jarige slechte relatie was (een van de vele slechte relaties die ik heb gehad) koos ik ervoor om Tinder eens een poging te geven. Ik besefte me dat ik door te lage eisen te stellen in een partner, ik voorheen bijna altijd de verkeerde mannen aantrok. Dit wilde ik dit keer anders doen.

Ik koos ervoor om extreem kieskeurig te zijn op Tinder. Daarnaast was ik niet op zoek naar iets serieus, maar vond ik het een leuke manier om tijd te doden. Ook had ik van collega’s een aantal grappige verhalen gehoord over het gebruik van dating apps, wat ervoor zorgde dat ik nieuwsgieriger werd. Aangezien mijn date-geschiedenis nogal belachelijk is bedacht ik me dat ik weinig te verliezen had.

Uiteindelijk ontmoette ik na een week op Tinder te hebben gezeten mijn huidige vriend. Ik vond hem ontzettend knap en we appten veel in de eerste twee weken nadat ik hem was tegengekomen. Hij maakte mij aan het lachen en ik kon goede, intelligente en diepe gesprekken met hem voeren. Hij was alles wat ik niet had verwacht tegen te komen op Tinder. Toen we elkaar ontmoetten voelde het direct goed. Later kwamen we erachter dat we Tinder de week nadat we elkaar tegenkwamen op de app allebei hadden verwijderd. Het is de beste relatie die ik tot nu toe heb gehad en die ik nooit had gevonden zonder Tinder. Onwijs tevreden over mijn ervaring dus.


blankEigenlijk gebruik ik Tinder vooral om mezelf een goed gevoel te geven als ik een match krijg. – Sander (22 jaar)

Tinder is leuk tijdverdrijf, maar echt serieus ben ik er niet mee bezig. Daarnaast stuur ik nooit zelf een eerste berichtje. Ik heb namelijk eens de Tinder app van een knappe meid gezien en sindsdien weet ik dat het weinig zin heeft om te concurreren met 1000 andere gasten. Het is wel zo dat dat eigenlijk alle meiden die mij als eerst een bericht sturen ontzettend saai zijn en na een aantal berichten eigenlijk mijn smaak niet zijn.

Eigenlijk gebruik ik Tinder meer om een beetje meiden te bekijken en mezelf een goed gevoel te geven als ik een match krijg.


blank‘Profielfoto’s met karpers en ontblote bovenlichamen krijgen direct al een swipe naar rechts’ – Linda (22 jaar)

Ik heb eigenlijk voornamelijk positieve ervaringen met Tinder. Ik heb het de afgelopen 2 jaar af en aan gebruikt. Soms een aantal maand heel actief, dan gerust een half jaar weer niet. Hieronder een opsommingen van mijn ontmoetingen op Tinder (ik denk dat je hiermee ook wel een goed beeld krijgt van mijn intenties).

  • Ik had veel liefdesverdriet van een jongen die het met me uit had gemaakt. Een beetje in een emo-bui opende ik Tinder rond 1 uur s’nachts en een jongen bood me aan om bij hem langs te komen en bij hem te slapen. Ik vond hem erg leuk en we hadden een hele goede klik. Hij had alleen geen interesse in mij dus het bleef bij die ene avond.
  • Leuke jongen waar ik nog een tijdje contact mee heb gehad en op de eerste date sex mee had. Ik voelde niet echt een klik en het was niet alsof de vonk oversloeg.
  • Honderden profielfoto’s met karpers en ontblote bovenlichamen die direct al een swipe naar rechts kregen
  • Een hele rits aan kansloze jongens die met verkeerde versierpogingen en slechte openingszinnen hun kruit al verschoten bij het eerste contact.
  • De leuke gast waar je nooit iets van hoort; ontzettend irritant. Doordat je zo ontzettend veel mensen tegenkomt via de app is de verplichting weg om moeite te gaan steken in elk gesprek. Dat zorgt ervoor dat je soms een hele hoopvolle match hebt, maar nooit een berichtje terug krijgt of een saai gesprek hebt.
  • Afgelopen week een jongen ontmoet waar ik ontzettend leuke chemie mee heb. We hebben echt een leuke klik en ik heb het idee dat de vonk al is overgeslagen. Deze week hebben we een date geplant staan en ik heb er onwijs zin in.

‘Ik kreeg geen enkele reactie’ – Jan Paul (30 jaar)

Ik heb de app een keer geïnstalleerd. Een uurtje door alle profielen heengebladerd. Ik denk dat ik 75 van de 100 vrouwen naar links heb geswiped. Een paar dagen later bedacht ik me dat ik geen enkele reactie had gehad. Ik realiseerde me dat ik met mijn voorkomen niet veel succes zou hebben op dit soort apps. Sindsdien niet meer geprobeerd.


‘Een hele leuke manier om met mensen in contact te komen’ – Josefien (22 jaar)

Ik heb er ongeveer 4 maanden opgezeten en ik denk dat mijn ervaring wel wat anders was dan anderen. Ik heb denk ik zo’n 50 mensen gesproken via Tinder. Met de een had ik langere gesprekken dan met de ander.

Uiteindelijk hoor je veel over slechte verhalen van mensen die worden lastig gevallen, maar van de 50 gesprekken heb ik maar 2 of 3 mensen ontmoet die vervelend waren. De meesten waren aardig maar uiteindelijk waren er bepaalde karakter eigenschappen die niet overeenkomen of er was gewoon geen klik. Wel vond ik het echt een hele leuke manier om met mensen in contact te komen. Daardoor voelde ik me meer gewaardeerd en betrokken bij de maatschappij. Zeker omdat ik in een moeilijke periode zat waarbij ik veel eenzaam was en net mijn vader had verloren.

Een serieuze relatie vond ik uiteindelijk niet via de app, maar het was wel een leuke tijd. Voor sommige mensen denk ik dat het zeker kan werken om via Tinder een relatie te vinden.


blank‘Het hele systeem voelt erg onnatuurlijk. Ik heb de app na een aantal weken verwijderd.’ – Myrthe (27 jaar)

Waarom installeerde je Tinder?

Ik was net verhuist naar een nieuwe stad waar ik nog weinig mensen kende. Ik had nog nooit Tinder aangemaakt en zag het als een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast was ik ook gewoon heel nieuwsgierig.

Wat waren je verwachtingen?

Ik wist eigenlijk niet echt wat ik kon verwachten. Ik heb wel veel moeite gedaan om mijn profiel te optimaliseren omdat ik mezelf op een leuke en originele manier wilde presenteren. Ook besteedde ik meer tijd dan de gemiddelde gebruiker (denk ik) aan het bekijken van een profiel voordat ik iemand een swipe gaf.

Hoe was jouw ervaring?

Ik denk wel okay. Ik had een paar dates die eigenlijk wel prima gingen: prima gesprekken, weinig ongemakkelijkheid en geen last van intimidatie, stalkers of andere creeps. Over het algemeen was iedereen aardig als ik een gesprek met ze had (soms wel vreemde berichten, maar hier antwoordde ik niet op). ‘Waarom dan toch de app verwijderen?’ zou je waarschijnlijk zeggen. Heel simpel. Ik vond het hele systeem erg onnatuurlijk. De manier van matchen op basis van uiterlijk en binnen een aantal seconden of minuten een oordeel over iemand vellen beviel me gewoon niet. Ik denk dat het voor veel anderen een goede manier is om (vrijblijvende) contacten op te doen, maar voor mij werkte het toch niet helemaal.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement