Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

6 nieuwste datingsites in Nederland 2024

6 nieuwste datingsites in Nederland 2024

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2024

Lid worden van een nieuwe datingsite kan allerlei voordelen hebben, zoals het ontvangen van hoge kortingen op een betaald lidmaatschap en het feit dat je vooral in contact komt met andere nieuwe leden, die net als jij zelf nog heel enthousiast en fanatiek aan het daten zijn.

Daarom geven we je in dit artikel een actueel overzicht van de nieuwste datingsites die dit jaar zijn gestart, of dit jaar zo’n grote groei hebben doorgemaakt dat ze interessanter zijn dan ooit tevoren. Zo kun je altijd aansluiten bij enthousiaste singles die heel gemotiveerd naar een leuke date of relatie zoeken!


De nieuwste datingsites dit jaar

Welke nieuwe datingsites zagen er dit jaar allemaal het levenslicht, en welke sites die al iets langer bestonden raakten onlangs sterk in trek bij Nederlandse singles? Dat zie je in onderstaand overzicht van de 5 nieuwste datingsites in Nederland.


MetJouBezoek MetJou

MetJou is een algemene datingsite, waar singles van allerlei leeftijden en uit alle rangen en standen van de bevolking op zoek kunnen naar een leuke date. Het gaat hier vrijwel altijd om het vinden van romantische dates en serieuze relaties. De site is eenvoudig in zijn opzet dus hier vind je (nog) niet allerlei toeters en bellen waar je wel van kunt profiteren bij de bekendere datingplatforms zoals Lexa en Relatieplanet. Maar omdat de site nog jong is kan dat nog veranderen en het is vooral prettig dat je hier zoveel actieve leden vindt die ook pas net op zoek zijn gegaan naar een nieuwe relatie.

Bezoek MetJou

LexaBezoek Lexa

Lexa is een datingsite die al langer bestaat, maar is dit jaar opnieuw populair is geworden. Dit komt mede door de lancering van hun gebruiksvriendelijke Lexa app en een aantal innovatieve functies, zoals videodating. Al met al is het gebruik van Lexa zeer gestroomlijnd en is het een van de fijnste datingsites om nieuwe mensen te leren kennen.

Bezoek Lexa

NovaMoraBezoek NovaMora

Datingsite NovaMora is speciaal bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een spannende flirt of affaire. Het draait hier niet zozeer om een romantische ontmoeting maar veel meer om de pure passie. Je kunt discreet lid worden en er meteen anoniem op los flirten met andere leden. Je kunt de site gebruiken als je single bent maar ook wanneer je al een relatie hebt, want dankzij het zeer discrete karakter van NovaMora is je privacy gegarandeerd en kun je in het geniep zo ver gaan als je zelf prettig vindt met je nieuwe spannende contacten.

Bezoek NovaMora

InternationalCupidBezoek InternationalCupid

Het is tegenwoordig populairder dan ooit om een nieuwe partner in het buitenland te zoeken. Met name voor Nederlandse mannen die zijn uitgekeken op single vrouwen in Nederland zelf is dit heel interessant. Veel buitenlandse dames die in hun eigen land op een dood spoor zitten vanwege economische achteruitgang of het gebrek aan perspectief kiezen namelijk voor een betrouwbare westerse man om een relatie mee op te bouwen. Dat maakt International Cupid dit jaar interessanter dan ooit tevoren voor wie wel met een dergelijke buitenlandse vrouw in contact wil komen. International Cupid is geheel naar het Nederlands vertaald en biedt zelfs een vertaalfunctie voor privéberichtjes aan, zodat je altijd goed met je matches kunt communiceren. Let er wel op dat het merendeel van de vrouwen op deze datingsite geen genoegen neemt met een vrijblijvende flirt maar het liefst zo snel mogelijk in het huwelijksbootje stapt.

Bezoek InternationalCupid

Single.nl

Single.nl is een overzichtelijke datingsite die prettig is in het gebruik en in zijn nog jonge bestaan daarom ook al in heel wat verschillende media aan bod is gekomen. Dat komt ook doordat deze frisse site in eerste instantie overkomt als een algemene datingsite, maar in de praktijk juist voor meer vrijblijvende en ontspannen contacten tussen gelijkgestemde singles is bedoeld. Dat betekent niet automatisch dat je hier alleen terechtkunt voor onenightstands en vergelijkbare ontmoetingen, maar je zou Single.nl daar eventueel wel voor kunnen gebruiken. Relaxed flirten en chatten is echter de basis van elk contact, waarna je bij een leuke klik samen bepaalt hoe ver je nog met elkaar wilt gaan. Het online contact kan dus ook gewoon uitmonden in een serieuze relatie.

Let op: je kunt in principe alleen lid worden van Single.nl als je 25 jaar of ouder bent.


NieuweRelatie

NieuweRelatie.nl is een Nederlandse datingsite voor serieuze vijftigplussers die de laatste tijd steeds populairder wordt. De site bestaat weliswaar al even en werd ook niet dit jaar opgericht, maar het zou zomaar kunnen dat je – zelfs als single vijftigplusser – er nog niet zoveel over had gehoord. Wellicht lees je hier zelfs wel voor het eerst over dit datingplatform. Maar juist daardoor is de site zo interessant, want steeds meer vrijgezellen van 50 jaar en ouder ontdekken deze site als een betrouwbaar en serieus platform voor het vinden van een nieuwe relatie. Met speciale functies die oudere singles prettig vinden zoals een handige Fotomuur waar je niet alleen foto's van jezelf maar ook van je favoriete bezigheden kunt delen, en de nieuwste inzichten op matchgebied, kun je al snel op perfect passende contacten rekenen.


Lid worden van een nieuwe datingsite

Lid worden van een nieuwe datingsite lijkt op het eerste oog geen al te gelukkige keus. Want waarom zou je jezelf aanmelden op een datingsite waar nog niet zoveel andere mensen zijn ingeschreven als op grote datingplatforms die al vele jaren bestaan? In de praktijk ligt dat wat anders, want een goot voordeel van jonge datingsites is dat iedereen die er lid is geworden dat vrijwel zeker heel kort geleden heeft gedaan. Dat maakt de kans meteen een stuk groter dat profielen waar jij op reageert zelf ook nog enthousiast zijn over het daten en wellicht ook op dat moment nog op zoek zijn naar een date of relatie. Je vindt er dus wellicht wat minder leden dan op grotere sites, maar die leden zijn vrijwel altijd heel actief op zoek.

Introductiekortingen en speciale acties

Een ander groot voordeel is dat een nieuwe datingsite er vaak veel aan is gelegen om in korte tijd het ledenbestand te laten groeien. Dat betekent dat je veel kans maakt op het vinden van leuke acties en tijdelijke kortingen. Sommige datingapps en datingsites maken een volledig lidmaatschap zelfs helemaal gratis voor een bepaald aantal leden dat zich als eerste inschrijft. Maar ook hoge kortingen op een premium lidmaatschap gedurende een beperkte periode zijn geen uitzondering. Wie namelijk veel tijd en geld heeft geïnvesteerd in het opzetten van een een nieuwe site kan het niet hebben dat er niemand lid wordt. Profiteer gerust van deze vaak heel lucratieve aanbiedingen. Eventuele kinderziektes van de site moet je dan maar even voor lief nemen, want die worden meestal vanzelf opgelost.

Nieuwe en moderne functies

Een groot voordeel van overwegend nieuwe datingsites gebruiken is dat je vaak profiteert van de nieuwste functies en ontwikkelingen op datinggebied. Zo zijn alle nieuwste datingsites ook zonder eigen datingapp perfect te gebruiken via je mobiele telefoon omdat de schermen zichzelf automatisch aanpassen aan je smartphone of tablet. Daarnaast worden er vaak allerlei nieuwe inzichten over efficiënt matchen en daten in de sites gestopt waar je merkbaar voordeel van hebt. Maar ook het zeer handige swipedating wordt tegenwoordig in de nieuwste datingsites verwerkt zodat je nog makkelijker en sneller kunt matchen.

Conclusie

Welke van de nieuwe datingsites in dit artikel je ook kiest, je kunt er vrij zeker van zijn dat je er een grote hoeveelheid singles aantreft die ook nog niet zo lang lid zijn en nog heel enthousiast zijn over het daten via die site. Natuurlijk hoop je daar in korte tijd een geweldige partner te vinden en nog lang en gelukkig met elkaar samen te leven. Maar mocht je die perfecte persoon toch niet zo snel vinden als je hoopte, onthoud dan dat het altijd slim is om over een tijdje weer over te stappen op een nieuwe, jonge datingsite. Ook daar kun je dan vaak weer van een leuke introductiekorting genieten en vind je weer allerlei nieuwe singles die pas lid zijn geworden en heel actief aan het daten zijn.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies