Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Alternatief daten: de beste datingsites voor jou

Alternatief daten: de beste datingsites voor jou

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

In de hedendaagse maatschappij wordt nogal eens in hokjes gedacht. Als alternatieveling kun je dan op een reguliere datingsite nog wel eens tegen nare reacties aanlopen.

Speciaal voor jou als alto, punker, rocker, gothic, nerd, geek en nog meer van dit soort hokjesbegrippen hebben we de beste datingsites op een rijtje gezet zodat je gemakkelijker gelijkgestemden vindt en misschien zelfs wel een ontzettend leuke partner. Ontdek de datingsites en lees snel verder!


De beste alternatieve datingsites

Op doorsnee datingsites tref je allerlei soorten mensen. Toch val je als alternatieveling een beetje buiten de boot op ‘gewone datingsites’. Oordelen mensen niet over je uiterlijk, dan oordelen ze wel over je vrijetijdsbesteding. Kortzichtig, maar het is nu eenmaal hoe het is. Om er voor te zorgen dat je met een gerust hart online kunt gaan daten hebben we hieronder de beste ‘alternatieve’ datingsites voor je verzameld.


MetJouBezoek MetJou

MetJou is een snel groeiende datingsite. In totaal kent het netwerk van MetJou meer dan 2 miljoen leden en zo zul je zeker wel iemand vinden op MetJou die jou en je alternatieve levenswijze waardeert. Extra leuk aan MetJou is de fotozapper waarmee je foto's voorgeschoteld krijgt van andere leden en direct aan kunt geven of de persoon iets voor je is of niet. Het contact leggen zelf is dankzij de chatfunctie erg eenvoudig. Een leuke date is dan ook zo gemaakt via MetJou.nl.

Bezoek MetJou

LexaBezoek Lexa

Lexa mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Al jaren geldt Lexa.nl als één van de grootste datingsites van Nederland met tienduizenden leden uit alle leeftijdsgroepen. De kans dat je hier gelijkgestemden vindt is dan ook behoorlijk groot. Dankzij LexaMessenger is contact leggen zo gebeurd en omdat Lexa zoveel leden heeft is er altijd wel iemand online om een leuk gesprek mee te beginnen.

Bezoek Lexa

PepperBezoek Pepper

Pepper onderscheidt zich van de rest door de wijze waarop de website werkt. In het kader van 'een afbeelding zegt meer dan duizend woorden' vertelt de fotocollage direct wie je bent en wat mensen van je kunnen verwachten. Ideaal natuurlijk als jij een echte geek, nerd of gothic bent. Het maken van de fotocollage op zich is al erg leuk om te doen, moet je nagaan hoe tof het is wanneer je er leuke reacties op krijgt van leuke mannen of vrouwen.

Bezoek Pepper

Badoo

Badoo is een grote website met een fors ledenaantal. De meeste mensen schrijven zich hier in om nieuwe vriendschappen te verkrijgen, maar ook een nieuwe liefde vinden is erg goed mogelijk op Badoo. Door het grote ledenaantal leg je makkelijk contact met de overige leden en zul je hier zeker ook alternatieve mensen vinden om vriendschappen mee te sluiten of wie weet wel op date mee te gaan.


Waar kun je alternatief daten?

Als je op een alternatieve manier wil daten kan dat op verschillende manieren. Hierbij een aantal tips:

1. Via een datingsite

Vaak is het zo dat je gemakkelijker vindt wat je zoekt als je gerichter gaat zoeken. Op de sites die je hierboven ziet zul je absoluut mensen vinden met dezelfde interesses als jij, maar soms kan zo’n zoektocht even duren. Je kunt er dan voor kiezen om veel gerichter te zoeken, al ligt bij de alternatieven die we je bieden niet altijd de focus op daten. Toch is het ook goed mogelijk om via de genoemde alternatieven online een leuke partner tegen het lijf te lopen.

2. Facebook dating

Misschien wel het beste alternatief op de hierboven genoemde datingsites is Facebook. Op Facebook vind je tal van (besloten) groepen speciaal voor nerds, geeks, alto’s, gothic’s etcetera etcetera. Meld je aan bij de diverse groepen en ga in gesprek. Facebook is qua contact leggen erg laagdrempelig. Je kunt die leuke meid of jongen dan ook gewoon zo aanspreken als je dat wilt. Wie weet wat er verder uit groeit.

3. Forums

Een ander alternatief op online datingsites zijn de uiteenlopende fora die je zult vinden voor alternatievelingen zoals jij. Voor iedere doelgroep zijn er meerdere forums te vinden. Of je nu in het weekend graag in een toverbos een elf of dwerg speelt of dat je een die-hard rocker bent die elektrische gitaren helemaal geweldig vindt; Google het en je zult zien dat er een levendig forum over bestaat waar mensen samen komen en jouw interesses dagelijks bespreken.

4. Evenementen

Extra leuk aan de fora zijn de evenementen die zij vaak voor hun gebruikers organiseren. Niet alle forums doen dit, maar op veel forums worden de gebruikers na verloop van tijd ‘vrienden’ en vinden het dan leuk om elkaar ook eens in het echte leven te ontmoeten. Als single kun je op zo’n dag kennismaken met de mensen die achter de avatar en gebruikersnaam zitten. Ideaal natuurlijk als jij als single alternatieveling op zoek bent naar een leuke partner. Je ontmoet je ‘online vrienden’ én kunt op deze manier zomaar die leuke man of vrouw tegenkomen waar je al die tijd al op zoek naar bent!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies