Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Beste Hindoestaanse datingsites van Nederland

Beste Hindoestaanse datingsites van Nederland

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben jij Hindoestaans of ben je juist op zoek naar Hindoestaanse mannen of vrouwen? Dan is dit artikel voor jou bedoeld! We bespreken in onderstaand artikel de beste Hindoestaanse datingsites van Nederland en geven je handige tips voor bij het daten met een Hindoestaanse man of vrouw.


Hindoestanen in Nederland

De cijfers over het aantal Hindoestanen in Nederland blijken nogal uiteen te lopen, maar volgens de Hindoe Raad Nederland wonen er in Nederland ongeveer 215.000 Hindoes. Hiervan zijn circa 160.000 Hindoes van Surinaamse afkomst. Een flink aantal. Wanneer je op zoek bent naar een leuke man of vrouw van Hindoestaanse afkomst kun je dus je hart ophalen.

Beste Hindoestaanse datingsites in Nederland

Traditiegetrouw zoeken veel Hindoestanen hun heil bij elkaar, al komen gemengde koppels steeds meer voor. Je hoeft dan ook niet zelf Hindoestaans te zijn om je in te schrijven op onderstaande datingwebsites, maar hebt waarschijnlijk wel een streepje voor bij de Hindoestaanse leden als dit wel het geval is. Ontdek en oordeel zelf welke datingsite het beste is om Hindoestaanse mannen en vrouwen te ontmoeten.


LexaBezoek Lexa 

Lexa.nl richt zich niet specifiek op Hindoes, maar is met het grootste ledenbestand van Nederland absoluut dé eerste plek waar je zou moeten zoeken naar Hindoestaanse mensen. Tussen de miljoenen leden zijn voldoende leuke mannen en vrouwen te vinden van Hindoestaanse afkomst. Niet zo gek dat we Lexa dan ook op de eerste plaats hebben gezet in ons rijtje met beste Hindoestaanse datingsites van Nederland.

Bezoek Lexa

Relatieplanet

In navolging van Lexa mag Relatieplanet.nl natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje. Relatieplanet behoort net als Lexa tot één van de grootste datingsites van Nederland. Ook hier zul je tussen de tienduizenden leden van diverse leeftijden zat Hindoestanen tegen komen die net als jij op zoek zijn naar een leuke date, nieuwe vriendschappen en/of relaties. En heb je dan een leuke Hindoestaanse man of vrouw voorbij zien komen? Dan is contact middels de Relatieplanet Messenger zo gelegd!


Radha

Radha.nl is, in tegenstelling tot bovengenoemde datingsites, wél specifiek gericht op mensen van Hindoestaanse afkomst en op mannen en vrouwen die een Hindoestaanse partner zoeken. Je hoeft dan ook niet per se zelf een Hindoe te zijn om je in te schrijven op Radha.nl. Het inschrijven zelf is gratis en alle profielen worden handmatig gekeurd. De mensen op Radha.nl zijn dan ook ‘echte mensen’, al dan niet van Hindoestaanse afkomst. Wanneer je serieus op zoek bent naar Hindoestanen is Radha dan ook dé place to be.


blank

Daten met een Hindoestaan(se)

Zoals gezegd trekken Hindoestanen onderling vaak naar elkaar toe. Zijn jij en je nieuwe vlam allebei van Hindoestaanse afkomst? Dan kun je dit stuk tekst eigenlijk overslaan, want vaak weten jullie wel hoe het is om een Hindoestaan(se) te daten. Voor de niet-Hindoestaanse man of vrouw die zijn of haar oog heeft laten vallen op een Hindoestaan(se) hebben we een aantal praktische tips voor je verzameld die je helpen om van jullie date een succes te maken. Let wel op: dit zijn algemene tips. Ieder mens is anders en niet iedere tip zal dan ook even goed opgaan bij jouw nieuwe vlam.

Cultuur is vaak nog erg belangrijk

Hindoestanen hechten van huis uit veel waarde aan hun cultuur. Wanneer je een Hindoestaan(se) date zul je dan ook begrip en respect moeten hebben voor de verschillen in cultuur. Soms maakt dit een relatie met een Hindoestaan(se) moeilijk, vooral wanneer hij of zij zelf nog zeer traditioneel is.
Hindoestaanse mannen of vrouwen die erg Westers zijn opgevoed, een Westerse studie hebben gevolgd en/of in een groot (Westers) bedrijf werken hechten doorgaans minder waarde aan tradities en cultuur.

Familie en vrienden op de eerste plek

Vanuit die traditiegetrouwe gedachte zijn familie en vrienden heilig. Vooral bij vriendengroepen die volledig uit Hindoestanen bestaan, kom je hier als niet-Hindoestaanse man of vrouw maar moeilijk tussen. Lig jij niet goed in de vriendengroep van je date? Dan kun je de vervolgdates wel op je buik schrijven.

Voor je nieuwe schoonfamilie geldt dit hetzelfde. Er zijn voldoende verhalen te vinden waarbij hele families uiteen zijn gevallen door de keuzes van zoon- of dochterlief. Vaak kiest een Hindoestaanse man of vrouw dan ook voor de familie als er een keuze gemaakt zal moeten worden. Doet hij of zij dit niet en kiest hij voor jou? Dan zul je moeten leren leven met een band met je schoonfamilie die verre van ideaal is, mits er überhaupt sprake is van een band.

Dans alsof je leven er vanaf hangt

Hindoestanen zijn gek op feestjes en zijn dan eigenlijk altijd wel op de dansvloer te vinden. Mannen en vrouwen die maar met moeite de voetjes van de vloer krijgen, maken dan ook geen goede beurt bij de Hindoestaanse man of vrouw. Heb jij wel de moves in huis om je date van de dansvloer te blazen? Dan is een leuk (Hindoestaans) feest waar flink gedanst kan worden een perfecte eerste date.
Uiteraard is een Hindoestaans feest ook een goede plek om Hindoestaanse mannen en vrouwen te ontmoeten, mocht je geen leuke Hindoestaan(se) zijn tegengekomen op één van de datingsites.

Indruk maken

Let dan wel op dat het vooral voor de mannen erg moeilijk is om indruk te maken op een Hindoestaanse, zeker wanneer ze met een vriendinnengroepje is waarbij het merendeel ook van Hindoestaanse afkomst is. Je kunt haar dan het beste aanspreken wanneer ze even niet in de buurt van haar vriendinnen is. Bij een Hindoestaanse met vooral Nederlandse vriendinnen om haar heen zul je dit ‘probleem’ veel minder snel hebben. Zeker iets om rekening mee te houden als je niet graag een blauwtje loopt.

Tips

Ben jij zelf Hindoestaan(se) en/of heb je ervaring met het daten met iemand van Hindoestaanse afkomst en mis je na het lezen van dit artikel nog een super-belangrijke tip die de overige lezers goed van pas kan komen tijdens het daten van een Hindoestaanse man of vrouw?

Laat het ons dan weten via een reactie onderaan deze pagina!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement