Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe ontmoet je mooie mensen voor een relatie?

Hoe ontmoet je mooie mensen voor een relatie?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als liefhebbend mens op weg naar een relatie zoek je iemand die de snaar raakt. Iemand die jouw hart sneller doet kloppen, je ogen streelt en je liefde geeft. Een gelijkgestemde, een mooi mens. Grote kans dat je zo iemand ontmoet in de wereld van online dating. In dit artikel zetten we een aantal startpunten op een rijtje, zodat je jouw zoektocht kunt beginnen.

Daten voor mooie mensen

Laten we voorop stellen: mooi is relatief. Wat jij geweldig vindt aan die ene mooie man of vrouw, hoeft voor een ander niet als mooi te worden ervaren. Richt je je voornamelijk op het innerlijk of juist het uiterlijk. Voordat we iets dieper ingaan op wat een mooi mens inhoudt, hebben we eerst de beste websites om mooie mensen te ontmoeten voor je op een rijtje gezet. Op al deze website heb je de mogelijkheid om te bladeren door profielen op de website. Op deze manier kun je op een laagdrempelige manier veel singles ontmoeten. Zeker weten dat je hier veel nieuwe contacten op gaat doen.


ParshipBezoek Parship 

Parship is één van de grootste datingsites die Nederland rijk is. Wanneer je op zoek bent naar een relatie met een mooi mens, zou je dit platform in overweging kunnen nemen. Parship koppelt leden namelijk op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest. Het kost weliswaar wat tijd om deze in te vullen, maar als dat eenmaal gebeurd is heb je grote kans dat jij iemand vindt die ècht bij je past. Zo’n test als basis maakt de ervaring ook wat serieuzer, zodat je minder flierefluiters op je pad tegenkomt. Er wordt genoeg ruimte geboden voor foto’s en interessepunten, zodat jij mogelijk op korte termijn de basis legt voor een relatie met een in jouw ogen mooi mens.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper 

Steeds meer mensen die op zoek zijn naar een relatie melden zich aan op Pepper, één van de populairste datingsites op dit moment. En niet zonder reden. Pepper maakt namelijk gebruik van een uniek concept: op het profiel kan men een fotocollage maken, die inzicht geeft in het leven en de interesses. Zo krijg je in een paar oogopslagen al een goede eerste indruk van een persoon. Op basis van je interesses en voorkeuren wordt je gematched aan andere leden en wanneer je iemand gevonden hebt die je aanspreekt kun je dat eenvoudig aan diegene laten weten. Aan mooie mensen geen gebrek, dus schroom niet om je aan te melden op Pepper om je zoektocht te starten.

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa 

Lexa is een zwaargewicht op het gebied van online dating en heeft een ontzettend grote database. Hoe groter de database, hoe groter de kans dat jij een mooi mens ontmoet waarmee je een relatie zou kunnen beginnen. Lexa maakt gebruik van een flinke vragenlijst en toon zeker je inzet om deze naar volledigheid in te vullen, dan verhoog je de kans op reacties aanzienlijk. Overigens is dat ook een pluspuntje voor jezelf, aangezien je je beste beentje voorzet om iemand te vinden waarmee je jouw liefde kunt delen. Lexa biedt niet alleen de mogelijkheid om foto’s te delen, ook kun je uitgebreid zoeken op jouw interesses, wensen en voorkeuren. Na aanmelding op Lexa kan een mooie persoon zich sneller aandienen dan je denkt.

Bezoek Lexa

Wat is een mooi mens?

Iedereen heeft zijn eigen idee over wat mooi is en wat niet. Gelukkig maar, want als we allemaal op dezelfde kenmerken en eigenschappen zouden vallen, hadden we een groot probleem. Er zijn mensen die het begrip onlosmakelijk verbinden met uiterlijk. Er wordt gesproken over die mooie ogen, die mooie haren, dat mooie lichaam. Een mens kan er echter goed uitzien, maar qua karakter een verschrikkelijk persoon zijn.

Een mooi mens is dus niet per definitie iemand die knap is en daarmee veel bekijks trekt. Toch kan een knap iemand met een lelijk karakter mooi zijn in de ogen van een ander mens. Dat heeft met smaak en voorkeur te maken. Toch kiezen weinig mensen uiteindelijk alleen voor wat het oog wil en gaat het gelukkig meer om een kloppend totaalplaatje. Een relatie beginnen met iemand die intern weinig goeds te bieden heeft, leidt vaak tot niets anders dan de emotionele pijnbank.

Kenmerken en acties
De acties van een persoon kunnen veel betekenen. Als iemand zich inzet voor zwakkeren in de samenleving, wordt er bijvoorbeeld snel gesproken over een mooi mens. Vrijwilligerswerk, ontwikkelingshulp zijn voorbeelden van gebieden waar je makkelijk in contact kan komen met mensen die een goed, nobel innerlijk hebben.

Wat betekent mooi voor jou?

Om te bepalen wie die mooie mens voor jou is, zul je alvorens je zoektocht goed na moeten denken over datgene wat je zoekt. Je zult jezelf de vraag moeten stellen wat jij mooi vindt in een ander. Zo kan jij bijvoorbeeld ontzettend creatief zijn en zoek je een mens die jouw eigenschap aanvult. Misschien ben je wel verzot op koken en wil je iemand naast je die die passie met jou deelt.

Hoewel je in gedachten vaak al weet waar jouw ideale partner aan moet voldoen, kan het geen kwaad een aantal eigenschappen op papier te zetten. Zo breng je duidelijk in kaart waarnaar je op zoek bent en kun je makkelijker keuzes maken. Ben je er echter nog niet achter wat jij mooi vindt in een ander mens, wees dan niet bang om de zoektocht alsnog via online dating te beginnen. Gaandeweg het avontuur zijn er genoeg momenten die dat helder kunnen maken.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement