Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Single.nl datingsite review

Single.nl
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Single.nl is een datingsite voor alle vrijgezellen van 25 jaar en ouder die niet al te serieus willen daten, maar vooral leuke nieuwe mensen willen leren kennen voor een vriendschap of een vrijblijvend afspraakje.

De slogan van Single.nl is “Stay Single, Love Life” en daarmee wordt wel duidelijk dat dit niet een datingsite is voor mensen die uitdrukkelijk een duurzame relatie willen vinden. Ben je echter op zoek naar een leuke chat, een flirt of wellicht zelfs een friend-with-benefits? Dan zou Single.nl helemaal geknipt voor je kunnen zijn.

Waarom kies je voor Single.nl?
 • Grote verscheidenheid aan vrijgezellen
 • Veel matches in korte tijd met Speedmatch

Functies Single.nl

Single.nl is geen datingsite die grossiert in uiteenlopende baanbrekende functies. Je kunt er een eigen profiel aanmaken, zoeken in de bestaande leden of jezelf laten matchen met behulp van de Speedmatch functie.

Wanneer je gratis lid bent zijn de mogelijkheden heel beperkt. Je kunt dan namelijk geen profielen bekijken, het zoekformulier niet gebruiken en ook geen berichtjes lezen en versturen.

Zoeken

Aan de linkerkant van het scherm heb je te allen tijde een eenvoudige zoekfunctie tot je beschikking. Daar kun je zoeken op geslacht en leeftijd, met de optionele eis om alleen de online leden te tonen en/of die met een foto op hun profiel. Onder de knop Zoeken in de menubalk vind je een uitgebreidere zoekmachine, waarin je de  eigenschappen van de profielen die je wilt tonen heel precies aan kunt geven.

Maar als je al weet wie je zoekt kun je ook alleen maar een gebruikersnaam invullen. Als gratis lid is het wel mogelijk het zoekformulier in te vullen, maar ben je niet in staat daadwerkelijk de zoekactie uit te voeren en leden te tonen.

Speedmatch

Op de pagina Mijn matches vind je de Speedmatch functie van Single.nl. Daar kun je op een snelle manier matchen met andere singles die aan je wensen en eisen voldoen. Behalve de leeftijd en het geslacht kun je echter niet zoveel matchcriteria aangeven, waardoor je altijd een vrij brede variatie aan mogelijke matches ontvangt. Ook hier heb je als gratis member al snel weer het probleem dat je het profiel zelf niet kunt bekijken. Alleen het overzicht met alle matches is zichtbaar. Je kunt dus ook geen interesse tonen of een berichtje versturen naar een match die je wel wat lijkt.

blank


Membership

Zoals inmiddels wel duidelijk is kun je met een gratis account bar weinig op Single.nl. Wanneer je de site of de singles die erop staan er wel interessant uit vindt zien kun je een Full Membership afsluiten. Daar krijg je de volgende functies mee tot je beschikking:

 • Profielen zoeken en bekijken
 • Foto’s bekijken, uploaden en er reacties op geven
 • Chatberichten lezen en versturen
 • Virtuele cadeaus versturen

Inschrijven

Wanneer je Single.nl uit wilt proberen kun je een gratis account aanmaken. Dat doe je door op de knop Registreren te klikken die je rechtsboven in het scherm ziet, of door het formulier op de homepage in te vullen. De eerste stap voor het aanmaken van een account is het invullen van een e-mailadres, het verzinnen van een leuke gebruikersnaam en het selecteren van zowel je eigen geslacht als dat van de singles waarmee je in contact wilt komen. Wanneer je vervolgens op Doorgaan klikt wordt je gebruikersnaam gereserveerd en kun je alvast je datingprofiel in gaan vullen.

Nu geef je bijvoorbeeld je echte naam op en waar je woont, maar ook allerlei persoonlijke informatie zoals haarkleur, oogkleur en postuur. Ook kun je hier alvast laten merken wat het doel is van je bezoek: gezelligheid, dating, vriendschap of van alles wat. Let erop dat elk veld ingevuld moet worden en dat je het formulier ook alleen op kunt slaan als je alvast een foto op je profiel plaatst. Na het opslaan van alle gegevens moet je het wachtwoord nog even bevestigen, waarna je een e-mail ontvangt waarmee je jouw nieuwe Single.nl account kunt bevestigen.

Wat ons wel opviel: in het inschrijfformulier zitten wat eigenaardige benamingen. Zo wordt de gewenste leeftijd van de mensen waarmee je in contact wilt komen de “Match verjaardag” genoemd waarna je een minimale en maximale leeftijd kunt selecteren. Ook worden hoofdletters en kleine letters nogal eens door elkaar gebruik. Het geheel doet zo wat slordig aan.

blank


Doelgroep

De doelgroep van Single.nl zijn alle single mannen en vrouwen in Nederland van 25 jaar en ouder die vrijgezel willen blijven maar wel van het leven (en dus ook van andere mensen) willen genieten. Deze singles worden door de site Bewuste Singles genoemd. Deze mensen kunnen de site gebruiken om nieuwe en soms heel spannende vriendschappen te sluiten. Pas wanneer je echt alle informatie goed gaat bestuderen kom je er langzaam aan achter dat er een erotische ondertoon in zit. Zo lezen we op de Over Ons pagina bijvoorbeeld dat je op Single.nl terechtkunt voor iets dat tussen een onenightstand en een gewone relatie in zit. Dat betekent dus dat je hier vooral op zoek kunt naar een relatievorm die in de volksmond ook wel friends-with-benefits wordt genoemd, oftewel een ‘vriendschap met een plusje’.


Veiligheid

Single.nl beveiligt de verbinding met de website met een SSL-certificaat van Let’s Encrypt. Dat is een gratis technologie die garandeert dat alleen Single.nl kan zien welke gegevens je uitwisselt met de site (bijvoorbeeld bij het versturen van een berichtje) maar geeft geen zekerheid over de betrouwbaarheid van de organisatie zelf. Single.nl is daarnaast niet aangesloten bij erkende keurmerken of waarborgen zoals Thuiswinkel Waarborg of Keurmerk Veilig Daten.

Het privacybeleid is kort en overzichtelijk maar geeft niet precies aan welke informatie nu precies waarvoor wordt gebruikt. Daar staat tegenover dat profielen dagelijks worden bekeken en dat ze dan worden gecheckt op de richtlijnen en gedragsregels van de site. Profielen van mensen die valse informatie delen of niet oprecht lijken in hun intenties worden handmatig van de site verwijderd.

Op het Single.nl blog worden ook enkele handige tips gegeven over hoe je zelf kunt zorgen dat je veilig online kunt daten en zonder risico in het echt af kunt spreken.


Bekendheid

Single.nl is niet een datingsite die heel bekend is bij het grote publiek. Alhoewel de site een aansprekende domeinnaam heeft wordt er weinig reclame gemaakt. Op radio en televisie zul je bijvoorbeeld niet zo snel een spotje zien of horen van deze datingsite. Single.nl vertrouwt meer op mond-op-mondreclame om zo een gestage stroom nieuwe leden geïnteresseerd te krijgen. Het is dus ook absoluut geen massale toestand op deze site, waardoor je als lid gelukkig ook niet snel buiten de boot zult vallen.


Contact

Single.nl is een Besloten Vennootschap (BV) die gevestigd is in Haaksbergen. De medewerkers van de site zijn eenvoudig te bereiken met het contactformulier op de site of door een e-mail te sturen. Je berichtjes worden vrijwel altijd binnen 24 uur beantwoord, dus je hoeft niet lang met je vragen te blijven zitten. Er is zelfs een telefoonnummer waarmee je contact op kunt nemen bij heel dringende kwesties. Hieronder vind je alle actuele gegevens.

Adres
Single.nl BV
Kolenbranderweg 30
7482 SE Haaksbergen
KVK: 53013441

Telefoonnummer: 06-33844039
E-mail: team@single.nl


Kosten

Om van alle opties van Single.nl gebruik te kunnen maken is het nodig een Full Membership aan te schaffen. Dit lidmaatschap betaal je ineens voor een periode van 1, 3, 6 of 12 maanden, waarbij de prijzen per maand dalen bij een langer abonnement.

Dit zijn de actuele prijzen:

 • Een Full Membership van 1 maand kost € 25,-
 • Een Full Membership van 3 maanden kost € 45,-
 • Een Full Membership van 6 maanden kost € 45,- (*)
 • Een Full Membership van 12 maanden kost € 105,-

* = Momenteel loopt er een introductiekorting waarbij je 6 maanden oneperkt kunt daten wanneer je een abonnement voor 3 maanden afsluit. Het is bij ons niet bekend hoe lang deze korting geldig zal blijven.


Opzeggen

Het opzeggen van je lidmaatschap bij Single.nl kun je eenvoudig zelf doen. Na het inloggen klik je rechtsboven in beeld op je profielnaam. Daar verschijnt een menu waarin je kiest voor Profiel bewerken. Onderaan de pagina zie je je eigen profielfoto met daaronder een knop Profiel verwijderen. Na het geven van een eenvoudige bevestiging zul je direct worden uitgelogd en wordt het profiel definitief verwijderd.


Onze ervaringen met Single.nl

Pluspunten:
 • Grote verscheidenheid aan vrijgezellen
 • Veel matches in korte tijd met Speedmatch
Minpunten:
 • De site doet wat gedateerd aan
 • Geen profielen bekijken als gratis lid
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies