Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

EliteMeetsBeauty datingsite review

EliteMeetsBeauty
Probeer EliteMeetsBeauty gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Elite Meets Beauty omschrijft zichzelf als ’s werelds nummer 1 website voor elite dating. Dit platform brengt mooie, hoogopgeleide en succesvolle singles met elkaar in contact, met als doel om diepgaande connecties en serieuze relaties op te bouwen. Aan de hand van de zoekfunctie met uitgebreide filters kun je volledig zelf op zoek gaan naar interessante profielen die voldoen aan je wensen en voorkeuren.

Je kunt volledig gratis een profiel aanmaken op Elite Meets Beauty. Nadat je het registratieproces doorlopen hebt, heb je een standaardaccount en kun je alvast kennis maken met de werkwijze van deze site. Wil je graag toegang tot alle functionaliteiten van Elite Meets Beauty? Dan kun je voor een klein bedrag upgraden naar een premium account, waarmee je kunt genieten van verschillende voordelen.


Inschrijfproces

Als je surft naar de website van Elite Meets Beauty, kom je terecht op een drukke maar toch overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. Op de startpagina krijg je meteen meer informatie over de werkwijze van dit datingplatform. Daarnaast zie je hier ook een live overzicht van het aantal leden.

blank

Heb je al een profiel op deze datingsite? Dan kun je eenvoudig inloggen met je e-mail en je wachtwoord via de knop Inloggen rechtsboven. Als je je nog niet eerder geregistreerd hebt, zul je uiteraard eerst het registratieproces moeten doorlopen voor je gebruik kunt maken van de website. Dit proces duurt slechts enkele minuten. 

Registreren

Je registreren doe je via het kader links in beeld. Hier vul je eerst je eigen geslacht in, gevolgd door het geslacht van degene waarnaar je op zoek bent. Je kunt slechts één optie aanduiden. Vervolgens geef je nog een e-mailadres op en duid je aan of je in de toekomst graag exclusieve mails van Elite Meets Beauty wilt ontvangen. Daarna klik je onderaan op de gele button Probeer ons gratis en anoniem.

Nadat je deze stappen doorlopen hebt, zal er een nieuw venster openen waar je je profiel kunt aanmaken. Hier kun je nu je voornaam, je geboortedatum en je locatie opgeven. Ook kies je hier een wachtwoord. Vervolgens klik je onderaan op de knop Account aanmaken. Door hierop te klikken ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van de website.

blank

In een volgend scherm kun je vervolgens een profielfoto uploaden. Volgens Elite Meets Beauty maken personen die hun profiel vervolledigen 12 keer meer kans op een match. Je kunt hier dan ook meteen meerdere foto’s aan je profiel toevoegen. Als je klaar bent, klik je onderaan op Doorgaan.

blank

Vervolgens kun je in een volgende stap nog meer over jezelf vertellen. Zo kun je aanduiden welke relatie je zoekt (iets opwindend, een relatie voor de korte termijn, een relatie voor de lange termijn,…), kun je jezelf omschrijven aan de hand van een persoonlijk tekstje en kun je een aantal uiterlijke kenmerken, zoals lengte, gewicht en lichaamstype, toevoegen aan je profiel.

Heb je je persoonlijke gegevens ingevuld? Dan klik je onderaan op Klaar. Je account is nu aangemaakt en je zult meteen op de startpagina van de datingsite terechtkomen. In beeld zul je nu eerst de melding krijgen om je e-mailadres te verifiëren. Hiervoor ga je naar je inbox en klik je op de bevestigingslink in de mail van Elite Meets Beauty. Hierna is je profiel bevestigd en kun je aan de slag.

Profiel vervolledigen

Voor je de datingsite echt gaat verkennen en op zoek gaat naar leuke profielen, kan het nuttig zijn om eerst je profiel te vervolledigen. Je hebt tijdens het inschrijfproces reeds heel wat persoonlijke gegevens ingevuld, maar je kunt nog extra informatie over jezelf aan je profiel toevoegen.

Je profiel bewerken doe je door op je profielfoto rechtsboven te klikken en vervolgens Wijzig mijn profiel te selecteren. Hier zul je vervolgens heel wat nieuwe velden zien die je nog niet eerder ingevuld hebt. Zo kun je hier nog meer uiterlijke kenmerken aanvullen, maar ook meer informatie delen over je achtergrond en je levensstijl, zoals je opleiding en/of je beroep, je vermogen en je relatiestatus. Ook kun je je hobby’s en je interesses invullen. Tot slot kun je zelf een persoonlijk tekstje schrijven over jezelf en je zoektocht op dit platform.

blank

Heb je alle gewenste informatie aangevuld? Dan klik je onderaan op de gele button Sla op. Je profiel is nu volledig.


Functies

Nu je je profiel in orde gebracht hebt, is het tijd voor het echte werk: het verkennen van de datingsite en zoeken naar interessante en leuke profielen.

Elite Meets Beauty heeft slechts een beperkt aantal functionaliteiten. Hierdoor is de site erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Alle functies kun je gebruiken via de aanklikbare buttons bovenaan de website. We leggen alle functies hieronder uitgebreid uit:

Zoeken

De zoekfunctie is uiteraard de belangrijkste functie van de site; hiermee kun je immers op zoek gaan naar andere gebruikers en zo misschien wel je ideale match vinden. Als je bovenaan op de knop Zoeken klikt, krijg je meteen een overzicht met profielen van andere leden van de site te zien. Je kunt dit overzicht vervolgens zelf verder specificeren door je eigen zoekfilters in te stellen. Zo kun je de locatie wijzigen, de minimale en maximale leeftijd instellen, enkel zoeken op leden met een profielfoto en zoeken tussen alle leden, nieuwe leden of online leden.

blank

Wil je je zoektocht nog verder verfijnen? Dan kun je via de knop Meer criteria nog specifiekere zoekfilters instellen, zoals lengte, persoonlijkheid, interesses, … Sommige van deze geavanceerde filters zijn echter enkel beschikbaar voor leden met een premium lidmaatschap.

blank

Zie je in het overzicht vervolgens een leuk profiel? Dan kun je klikken op de profielfoto om meer over de gebruiker in kwestie te weten te komen. Op zijn of haar profiel vind je niet enkel persoonlijke informatie terug, maar kun je ook een aantal acties uitvoeren. Zo kun je de gebruiker in kwestie toevoegen aan je lijstje met favorieten of meteen een persoonlijk bericht sturen. Via het icoontje van het cadeautje kun je ook geschenken versturen aan de hand van credits. Deze functie is echter enkel beschikbaar met een premium account.

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om aan de hand van de privésleutels toegang te vragen tot privéfoto’s van andere gebruikers. Via de knop Verzoek privésleutel kun je eenvoudig een verzoek voor hun privésleutel versturen. Als jij privéfoto’s uploadt, kunnen andere gebruikers ook toegang vragen tot jouw privésleutel.

blank

Berichten

Via de knop Berichten kun je je postvak raadplegen. Als gratis lid zijn je mogelijkheden echter beperkt. Zo kun je wel berichten ontvangen, maar kun je zelf niet reageren of nieuwe berichten versturen. Als lid met een premium account kun je bovendien ook filters instellen zodat je enkel gecontacteerd kunt worden door mensen waar jij in geïnteresseerd bent en die ook geïnteresseerd zijn in jou.

blank

De buttons Vind-ik-leuk en Bezoekers zijn enkel beschikbaar voor leden met een premium abonnement. Als je wilt weten wie je profiel recent bezocht heeft en/of je aan zijn/haar favorieten heeft toegevoegd, zul je je account dus moeten upgraden.

Profiel

Zoals eerder gezegd kun je onder je profielfoto je profiel bewerken of aanvullen. Je kunt hier ook je privacyinstellingen wijzigen, je e-mailadres en je wachtwoord bewerken en je lidmaatschap beheren.

Daarnaast kun je je account hier ook verifiëren via sms of via foto. Op deze manier laat je andere gebruikers weten dat je echt bent. Hierdoor krijg je meer bezoekers en uiteindelijk misschien wel meer berichten.


Doelgroep

Elite Meets Beauty is een platform waar succesvolle, mooie en hoogopgeleide mannen en vrouwen met elkaar in contact kunnen komen. Deze datingsite richt zich vooral op elite gebruikers die op zoek zijn naar echte connecties. Opleiding speelt een belangrijke rol op deze site; zo heeft meer dan 85% van de leden een hogere opleiding genoten.

Hoewel Elite Meets Beauty tot enkele maanden geleden bekend was als sugardating platform, vermeldt de site nu specifiek dat ze geen enkele vorm van sugardating tolereren.


Beveiliging/veiligheid

Op de website kun je lezen dat de bescherming van je gegevens de absolute topprioriteit is bij Elite Meets Beauty. Zo gaan ze steeds na of alle leden effectief zijn wie ze beweren te zijn. Op die manier kunnen ze nepprofielen verwijderen. Ook account die op zoek zijn naar sugardating worden niet getolereerd. Als deze account opgemerkt worden, zullen ze meteen gedeactiveerd worden. Daarnaast zorgt de SSL-versleuteling ervoor dat je gegevens niet onderschept kunnen worden door derden.

Tot slot heb je zelf ook toegang tot enkele instellingen om je account te beveiligen. Zo heb je enkele anonimiteitsfilters en kun je de blijf onzichtbaar-functie gebruiken om alleen gezien te worden door mensen wiens profiel je al leuk vond.


Bekendheid

Elite Meets Beauty was tot enkele maanden geleden bekend onder de naam RichMeetsBeautiful en was een van de populairste platforms voor sugardating.

Aangezien Elite Meets Beauty dus nog een vrij nieuwe speler op de datingmarkt is, is de datingsite momenteel nog niet heel erg bekend.


Contact/klantenservice

Via de helppagina op de site kun je een lijst met veelgestelde vragen per categorie (algemeen, mijn account, betalingen, …) raadplegen. Deze lijst is erg uitgebreid, dus de kans dat je hiertussen een antwoord op je vraag vindt, is groot. Heb je toch nog een andere vraag of opmerking? Dan kun je ook een mail sturen door het contactformulier op de website in te vullen.

Je kunt Elite Meets Beauty ook telefonisch bereiken via het nummer +356 2278 0001. De telefonische helpfunctie is echter enkel in het Engels beschikbaar.

Adres:

Nextlove Limited
The Hub Workspace
Triq San Andrija
San Gwann SGN 1612
Malta


App

Naast een website beschikt Elite Meets Beauty ook over een app. Deze app kun je gratis downloaden in de Apple Store en de Google Play Store en is op dezelfde manier opgebouwd als de website. Je kunt je zowel registreren via de app als gebruik maken van alle functionaliteiten die je ook op de website hebt.


Kosten

Gratis aanmelden

Wil je graag nieuwe contacten leggen via Elite Meets Beauty? Dan kun je je volledig gratis inschrijven op deze datingsite.

Nadat je je ingeschreven hebt, heb je een gratis standaardaccount waarmee je alvast kennis kunt maken met de site en enkele functionaliteiten. Zo kun je je profiel vervolledigen, gebruik maken van de zoekfunctie om je ideale match te vinden, (beperkt) profielen van andere gebruikers bekijken en leden toevoegen aan je favorieten.

Wil je echter ook gebruik kunnen maken van alle andere functies en mogelijkheden die Elite Meets Beauty aanbiedt? Dan kun je best upgraden naar een premium lidmaatschap.

Premium account

Met een premium account heb je verschillende voordelen. Zo heb je toegang tot geavanceerde zoekfilters om nog specifieker te kunnen zoeken naar je ideale match, kun je een verlanglijst maken zodat anderen je een geschenk kunnen geven, berichten versturen en bekijken wie je profiel bezocht heeft. Daarnaast heb je meer privacyopties en kun je filters instellen op je inbox.

blank

Je hebt de keuzen tussen een 1, 3 of 6 maanden premium lidmaatschapspakket:

  • 1 maand: € 19,95
  • 3 maanden: € 44,85
  • 6 maanden: € 79, 95

Het gekozen lidmaatschap zal automatisch opnieuw verlengd worden voor dezelfde duur en dezelfde prijs. Zorg er dus voor dat je je lidmaatschap tijdig stopzet om een ongewenste automatische verlenging te vermijden.

Je kunt je lidmaatschap op verschillende manieren betalen, afhankelijk van je locatie.


Uitschrijven

Neem je een pauze van Elite Meets Beauty? Je kunt je profiel dan op niet zichtbaar instellen bij zoekopdrachten. Je profiel blijft wel zichtbaar voor gebruikers waarmee je reeds contact hebt en wordt niet dus niet (tijdelijk) verwijderd.

Deactiveren

Daarnaast kun je je account ook deactiveren. Je profiel zal dan tijdelijk verwijderd worden, waardoor je geen gebruik meer kunt maken van je account. Je profiel wordt echter niet permanent verwijderd, waardoor je op een later tijdstip gewoon opnieuw kunt inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord.

Verwijderen

Wil je je account op Elite Meets Beauty daarentegen volledig opzeggen en wens je niet meer terug te keren? Dan kun je je account tot slot ook verwijderen. Hou er wel rekening mee dat je deze actie niet ongedaan kunt maken. Na het verwijderen van je profiel zul je geen toegang meer hebben tot je account en je communicatie met andere leden. Als je in de toekomst toch opnieuw gebruik wilt maken van de datingsite zul je dus een volledig nieuw profiel moeten aanmaken.

Bovenstaande opties zijn allemaal terug te vinden onder Instellingen.


Onze ervaringen met EliteMeetsBeauty

Pluspunten:
  • Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website
  • Wereldwijd actief
  • Veel privacyopties
Minpunten:
  • Beperkte mogelijkheden met gratis account
  • Veel leden op zoek naar sugardating
Probeer EliteMeetsBeauty gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies