Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Alleenstaande-Moeders datingsite review

Alleenstaande-Moeders
Probeer Alleenstaande-Moeders gratis

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023

Het online daten wordt soms lastiger als er kinderen in het spel zijn. Je weet nooit zeker of een nieuwe partner daarop zit te wachten. Alleenstaande-Moeders is de website voor vrouwen die kinderen hebben en op zoek zijn naar een leuke man. Gelukkig maakt Alleenstaande Moeders een einde aan deze onzekerheid: hier weet je zeker dat iedereen jouw kinderen accepteert.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, staat de datingsite Alleenstaande Moeders ook open voor alleenstaande vaders. Het traditionele gezin bestaat uit een moeder en een vader, maar Alleenstaande Moeders staat ook open voor biseksuele of homoseksuele leden. Dus dat vinden wij heel positief. Verder zijn de functionaliteiten van de website vergelijkbaar met andere datingsites. Het is heel jammer dat je met een gratis account weinig functionaliteiten hebt, want in principe is Alleenstaande Moeders een prima weg om jouw partner te vinden.

Waarom kies je voor Alleenstaande-Moeders?
 • Mogelijkheid tot een speed date
 • Modus die je anoniem laat rondbladeren
 • Partner die jouw kinderen accepteert
 • In Nederland en in België
Schrijf je gratis in bij Alleenstaande-Moeders

Inloggen en inschrijven

Je kunt je gratis en vrijblijvend inschrijven op Alleenstaande Moeders. Naar eigen zeggen duurt het inschrijfproces slechts 5 minuten en dat kunnen wij bevestigen. Nadat je jouw e-mailadres, nickname, wachtwoord, geboortedatum en geslacht/geaardheid hebt ingevuld krijg je een activeringsmail. Zodra je het account hebt geactiveerd, kan jouw zoektocht naar alleenstaande vaders en moeders beginnen. Helaas komt het soms voor dat de activeringsmail in de spambox belandt, waardoor je ten onrechte denkt dat de mail niet is aangekomen. Dat is wel een beetje een valse start voor online daten, maar laat je hierdoor niet ontmoedigen. De website is veilig en geen spam, daar komen we later op terug.

blank


Functies

Alleenstaande-Moeders biedt veel funcites. Zo is er een modus waarbij mensen niet kunnen zien dat je online bent. Zo kun je op alle gemak door de profielen bladeren zonder dat je daarbij meteen berichtjes van mensen krijgt die zien dat je het profiel hebt bezocht. Ook is er de mogelijkheid tot een speed date. Hierbij krijg je foto’s van leden te zien en je kunt dan meteen aangeven of je dit lid leuk vindt of niet. Bij de profielpagina’s van de leden kun je ook aangeven of je deze leuk vindt en je kunt er ook een flirt naar toe gaan sturen of een bericht gaan schrijven.

Alleenstaande Moeders is vooral onderscheidend omdat het zich richt op een bepaalde doelgroep. Qua functionaliteiten zijn er verder weinig bijzonderheden. De belangrijkste functies zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Profiel

Als je voor het eerst inlogt met je gebruikersnaam en wachtwoord, is je profiel nog helemaal leeg. Alleenstaande Moeders geeft geen suggesties of tips over hoe je jouw profiel aan kunt vullen. Gelukkig kun je het zelf ook heel eenvoudig uitvogelen. Welke gegevens kun je allemaal invullen?

 • Basisgegevens: dit zijn de gegevens die je tijdens het inschrijfproces hebt ingevuld
 • Uiterlijk: afkomst, postuur, lengte, gewicht, haarkleur, haarlengte, kleur ogen, tattoos, piercings en kleding
 • Lifestyle: woonsituatie, religie, kinderen, huisdieren, rookgedrag, drinkgedrag, opleiding, beroepssector, inkomen
 • Over mijzelf: eigen omschrijving over persoonlijkheid, karakter of iets anders dat je belangrijk vindt om te vermelden
 • Positieve eigenschappen: eigenschappen waar je trots op bent
 • Negatieve eigenschappen: eigenschappen waar je minder blij mee bent
 • Toekomstplannen: omschrijving van jouw toekomstbeeld
  Ideale partner: omschrijving van jouw ideale partner

Bovengenoemde onderdelen zijn niet verplicht, maar een completer profiel scoort beter dan een leeg profiel. De onderdelen zijn vrij standaard en komen op bijna iedere datingsite terug. Behalve de negatieve eigenschappen, die worden op andere site bijna nooit zo expliciet benoemd. Toch is het wel een goede toevoeging, want ieder persoon heeft zijn eigen plus- en minpunten. Het is jammer dat de laatste 5 onderdelen van je profiel een omschrijving moet zijn. Soms kan het namelijk lastig zijn om dat soort levensvisies zelf onder woorden te brengen.

Berichtenfunctie

Uiteraard is het op Alleenstaande Moeders mogelijk om berichten te versturen en te ontvangen. Dit is een beetje te vergelijken als een mailbox, niet echt als een chat. Je ziet je inkomende berichten, verzonden berichten en hebt de mogelijkheid om deze te verwijderen. Eventueel kun je jouw interesse eerst kenbaar maken door iemand leuk te vinden of door op iemands profiel te bekijken. Met een full membership kun je tevens ook gebruik maken van de (webcam)chatfunctie.

Zoeken naar een match

Op Alleenstaande Moeders ontvang je geen matchingsvoorstellen. Wel is er een uitgebreide mogelijkheid om zelf op zoek te gaan. De meeste datingsites werken met standaard zoekcriteria. Dat kan op Alleenstaande Moeders ook. Hierbij selecteer je op geslacht, leeftijd, afstand en nog drie criteria naar jouw eigen keuze. Daarnaast zijn er nog een paar originele manieren om te zoeken naar een match. Namelijk: populaire leden (meest bekeken), laatste inschrijvingen (meest recente leden), laatst ingelogd (meest actieve leden) en vandaag jarig. Een felicitatie is wellicht een veel leukere binnenkomer dan een standaardbericht (al ben je waarschijnlijk niet de enige…).

Speeddaten

De laatste functie die we graag willen belichten is ‘Speed Date’. Voor deze functie is het verplicht om een foto te uploaden. Op basis van iemands foto kun je bepalen of je hem of haar leuk vindt, ja of nee. Als die ander jou op het eerste gezicht ook leuk vindt, dan is er een match. Wat dat betreft is deze functie vergelijkbaar met Tinder. Gelukkig zijn de profielen op Alleenstaande Moeders vaak wel een stuk uitgebreider, dus kun je al gauw meer te weten komen over je match.


Privacy en veiligheid

Toen wij ons voor het eerst aanmeldden bij deze site, kwam de activeringsmail in de spambox. Dit gaf niet echt een veilig gevoel. Na nader onderzoek bleek dat de website wel degelijk veilig is. Alleenstaande Moeders heeft zelfs een veiligheidscertificaat, namelijk van Comodo. Dat betekent dat je via een veilige SSL-beveiligde verbinding date. Daarnaast worden alle profielen dagelijks handmatig gecontroleerd, ook op de lange termijn. Dus er is nauwelijks ruimte voor nepprofielen. Ook foto’s worden handmatig gecontroleerd, dus er zullen nooit aanstootgevende of nepfoto’s online staan. Tot slot geeft Alleenstaande Moeders nog tips om potentieel frauduleuze gebruikers te ontmaskeren en te rapporteren.


Wat kost daten via Alleenstaande Moeders?

Inschrijven op Alleenstaande Moeders is gratis. Er staat echter direct na het inloggen ‘Word member’, terwijl je denkt: “Ik heb me toch net ingeschreven als member?”. Hiermee wordt echter gedoeld op het betaalde lidmaatschap. Zonder een betaald account kom je niet ver. Hieronder lichten we het full membership uit, die kan worden aangevuld met een exclusive membership (dus je kunt niet alleen een exclusive membership afsluiten zonder dat je een full membership hebt):

 • Full membership: Versturen en lezen van berichten, toegang tot de chatfunctie, jouw profielbezoekers bekijken, zien wie betaald/gratis lid is, onbeperkt alle profielen bekijken, profielfoto’s bekijken
 • Exclusive membership: contact opnemen met niet-betalende leden, profiel verschijnt sneller in de zoekresultaten, leesbevestiging van berichten, mogelijkheid om profielen anoniem te bekijken, bekijken of en door wie je geblokkeerd bent

Het is onduidelijk of met een betaald lidmaatschap de advertenties ook verdwijnen. De advertenties op Alleenstaande Moeders zijn subtiel, maar daarom niet minder vervelend. Voor je het weet klik je per ongeluk op een advertentie om Jehovagetuige te worden. Het klikken kan geen kwaad, maar leidt natuurlijk wel af van het online daten.

Kosten full membership en exclusive membership

Een lidmaatschap van 1 maand kost €24,95, 3 maanden €19,95/maand, 6 maanden €14,95/maand. Exclusive membership kost daarbovenop nog €14,95/maand. Al met al vinden wij dit een prijzig lidmaatschap. Hoe langer je lid blijft, hoe goedkoper het wordt. Volgens Alleenstaande Moeders vinden leden na gemiddeld 4 maanden een partner, dus wat dat betreft zit je met een abonnement van een half jaar goed. Vaak kun je een korting krijgen. Tijdens het schrijven van deze review kregen wij ongeveer 25% korting.

Full Membership tarieven:

 • 1 maand € 24,95
 • 3 maanden € 19,95 per maand
 • 6 maanden € 14,95 per maand

Addertje onder het gras

Onderaan de pagina staat een tekstblok met een klein lettertype, waar je gemakkelijk overheen leest. In de laatste zin van het tekstblok staat echter dat je het vinkje uit moet zetten als je géén automatische verlenging van je abonnement wilt. Dus let bij het aanmelden voor het betaalde lidmaatschap goed op en lees alles zorgvuldig!


Onze ervaringen met Alleenstaande-Moeders

Pluspunten:
 • Mogelijkheid tot een speed date
 • Modus die je anoniem laat rondbladeren
 • Partner die jouw kinderen accepteert
 • In Nederland en in België
Minpunten:
 • Reclame op de website
 • Slechte prijs-kwaliteitverhouding
 • Irrelevante advertenties
Probeer Alleenstaande-Moeders gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies