Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

ThaiCupid datingsite review

ThaiCupid
Probeer ThaiCupid gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je wel interesse hebt in een vrouw die afkomstig is uit Thailand krijg je op ThaiCupid de kans om zo’n leuke Thaise dame te ontmoeten. Veel Thaise vrouwen zijn namelijk op zoek naar een westerse man. Nederlandse mannen zijn er populair, omdat ons land wereldwijd bekend staat als een plek met veel toekomstperspectief.

Het voornaamste doel van de single Thaise vrouwen op deze datingsite is dan ook een man uit een stabiel westers land leren kennen, met hem te trouwen en mettertijd te emigreren. Wanneer jij daar ook wel de positieve kanten van inziet en jezelf ook aangetrokken voelt tot Thaise vrouwen dan zou ThaiCupid dus wel eens de ideale datingsite voor jou kunnen zijn.

Waarom kies je voor ThaiCupid?
 • Veilig een Thaise vrouwen ontmoeten
 • Automatische vertaalfunctie
Schrijf je gratis in bij ThaiCupid

ThaiCupid in het kort

ThaiCupid is een datingplatform met een heel specifiek doel. Bij deze datingsite (met bijbehorende dating app) is het namelijk de bedoeling om Thaise vrouwen te koppelen aan westerse mannen. De Thaise vrouwen verkeren niet zelden in een relatief uitzichtloze situatie en hebben de wens om met een man uit Europa of Amerika een nieuw leven op te bouwen.

Dat gebeurt niet alleen in Thailand, maar in nog veel meer landen in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. ThaiCupid richt zich echter uitsluitend op Thailand. Nederlandse mannen zijn er vrijwel altijd populair, omdat Thaise dames Nederland zien als een prima land met goede vooruitzichten op een rooskleurige toekomst.


Functies van ThaiCupid

blank

Wat kun je doen wanneer je een gratis profiel hebt aangemaakt op ThaiCupid? Dan staan de volgende functies tot je beschikking:

 • Een of meer foto’s uploaden naar je profiel.
 • Partnervoorstellen bekijken.
 • Een flirt sturen naar iemand die je leuk lijkt.
 • Contact zoeken met premium leden.

Extra functies met een Gouden lidmaatschap

Wanneer je een betaald lidmaatschap afsluit kun je meteen veel meer op ThaiCupid:

 • Gratis en premium leden een berichtje sturen.
 • Met leden chatten via de Messenger.
 • Je ontvangen berichten openen.
 • De site gebruiken zonder advertenties te zien.
 • Verbergen dat je online bent en ongezien profielen bekijken.

Extra functies met een Platina lidmaatschap

Naast het Gouden Lidmaatschap is er ook een Platinum membership. Daarmee kun je alles wat je ook met Goud kunt, plus het volgende:

 • Je eigen profiel in de spotlight zetten.
 • Meer invoervelden op je profiel invullen.
 • Uitgebreider partnervoorstellen met elkaar vergelijken.
 • Persoonlijke berichten van en naar het Thai vertalen.

Inschrijven

blank

Voor je een eigen account aanmaakt op ThaiCupid is het handig om de taal van de site op het Nederlands in te stellen. Dat doe je gewoon op de homepage door bovenaan het scherm aan de rechterkant op de actieve taal te klikken en op Nederlands te klikken.

Klik nu bovenaan het scherm op de knop Bekijk onze singles nu. Dan laadt er een inschrijfformulier waarbij je uit twee verschillende methodes kunt kiezen om jezelf aan te melden. Je kunt kiezen uit aanmelden met Facebook en het aanmaken van een nieuw account bij ThaiCupid zelf.

Aanmelden met Facebook

Voor deze optie klik je op de knop Volg ons op Facebook. In tegenstelling tot wat dit doet vermoeden biedt dit niet alleen de mogelijkheid om ThaiCupid op Facebook te liken of te volgen, maar kun je er direct je ThaiCupid account mee koppelen en deels laten invullen. Klik op de knop om akkoord te gaan dat Facebook die basisgegevens zoals foto en naam met ThaiCupid deelt. Je komt dan meteen weer terug op de datingsite waar je verder kunt gaan met het aanvullen van je profiel.

Een nieuw account aanmaken

Om een nieuw account kun je gewoon meteen beginnen met het invoeren van je gegevens. Typ je voornaam en kies zowel je eigen geslacht als dat van de singles die je wilt leren kennen. Selecteer ook meteen je leeftijd, typ je e-mailadres en vul een wachtwoord in. Nu kun je het account reserveren door op de knop Bekijk onze singles nu te klikken. Na het activeren via e-mail kun je meteen beginnen met je profiel verder aanvullen.

Je profiel verder aanvullen

blank

Ook al ben je als westerse man al heel snel in trek bij single vrouwen uit Thailand, toch doe je jezelf een groot plezier door je eigen profiel zo uitgebreid mogelijk te maken. Upload dus gerust enkele foto’s, voer in wat jouw belangrijkste kenmerken zijn en vooral wat je zoekt in je toekomstige partner. Uiteindelijk is het voor jou ook van belang dat de Thaise dames op je gaan reageren waarmee jij verwacht ook echt een goede toekomst op te kunnen bouwen. Je kunt je profiel altijd verder in- en aanvullen door rechtsboven in het scherm op je eigen profielfoto te klikken en dan voor Profiel Bewerken te kiezen.


Profielen zoeken en matchen

blank

De eerste stap van het daten is natuurlijk om leuke singles te ontdekken. Wacht niet af tot die naar je toe komen maar ga zelf actief matchen en zoeken. Hieronder lees je hoe!

Matches

Wanneer je op de knop Matches drukt in de menubalk bovenaan het scherm krijg je meteen een schier oneindige lijst met profielen te zien. Al deze profielen zijn volgens de site om een of andere reden interessant voor jou. Hoe meer informatie je op je eigen profiel invult, hoe nauwkeuriger de partnervoorstellen worden. Het is daarom slim om je eigen profiel zoveel mogelijk te vullen wanneer je optimaal van de matchfunctie gebruik wilt maken. Bij elk profiel staat al heel wat handige informatie, maar je kunt ook klikken op een profiel dat je wel interessant lijkt voor nog meer gegevens (en foto’s).

Zoeken

Het startscherm van de site (waar je binnenkomt na het inloggen) bevat al een eenvoudig zoekformulier waar je gegevens als geslacht, leeftijd en locatie in kunt voeren om meteen profielen te tonen die aan je wensen voldoen. Door op de knop Zoeken in het menu te klikken kun je ook heel uitgebreid invullen wat voor single je zoekt. Hier selecteer je bijvoorbeeld ook uiterlijke kenmerken, levensstijl, interesses en voorkeuren. Wanneer je tevreden bent met een bepaalde zoekopdracht kun je die ook meteen opslaan.

Bekijk hier ook de aanvullende tabbladen eens, want er zitten interessante opties bij. Bijvoorbeeld CupidTag, waar je snel kunt zoeken naar leden die een bepaald trefwoord op hun profiel hebben gezet zoals Calm, Humor, Plezier en Gelukkig. Daar kun je ook weer enkele andere wensen bij meenemen op het gebied van geslacht en leeftijd.

Contact leggen

Contact leggen met andere singles kan op verschillende manieren. De beste daarvan is echter wel om gewoon maar meteen een berichtje te sturen. Het kost weinig tijd en is gewoon het meest effectief om snel leuke contacten op te doen. Als man heb je op deze datingsite namelijk toch wel een beetje een bevoorrechte positie, omdat er meer vrouwelijke leden zijn dan mannen. Wat ons betreft verspil je dus het beste geen tijd aan een vrijblijvende flirt, want je hoeft niet bepaald naar aandacht te gaan hengelen hier. Leg direct een contact met een persoonlijk berichtje en durf daarin ook gewoon direct hele concrete vragen te stellen.


Doelgroep van ThaiCupid

blank

De doelgroep van ThaiCupid bestaat uit overwegend westerse mannen die een relatie zoeken met een Thaise vrouw, waarmee ook die dames uit Thailand dus tot de doelgroep behoren. De focus ligt op het tot stand brengen van serieuze relaties en de meeste mensen zoeken ook heel direct een huwelijkspartner. Zoek je single vrouwen in andere landen dan Thailand, dan kun je beter voor een van de partnersites kiezen voor landen zoals Japan, Vietnam en de Filipijnen.


ThaiCupid beveiliging en privacy

Je maakt bij deze datingsite altijd automatisch gebruik van een beveiligde verbinding zodat er geen pottenkijkers zijn die kunnen zien wat je allemaal doet. Daarnaast is er een uitgebreide privacyverklaring online gezet waarin wordt aangegeven dat ThaiCupid voldoet aan de Europese privacywetgeving. Helaas wordt er niet heel actief toezicht gehouden op de profielen en dat betekent dat je dus zelf extra alert moet zijn.

Aangezien je heel ver weg zit en geen tijd wilt verdoen aan iemand die serieus is doe je er goed aan om zeker niet te snel te willen. Voor je het weet reis je af naar Thailand om kennis te maken met iemand die helemaal niet bestaat, of die wil proberen zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. Maak dus nooit zomaar geld over, want een serieuze huwelijkskandidaat zal dat ook in Thailand nooit van je verlangen.


Bekendheid

ThaiCupid is een heel bekende internationale datingsite. Voor een datingsite die wereldwijd actief is maar zich daarbij wel op slechts een enkel land richt (in dit geval Thailand) kunnen we zelfs wel stellen dat de site opvallend populair is. Met name het aantal profielen van Thaise vrouwen is indrukwekkend groot want op vrijwel elk willekeurig moment zijn er enkele duizenden leden online. Het is nu eenmaal zo dat veel Thaise vrouwen wel interesse hebben in een serieuze relatie met een westerse man. Maar dat niet alleen, als mannen uit landen als de Verenigde Staten, Canada en West-Europa over de grens gaan kijken voor een huwelijkspartner komen ze al snel uit bij Thaise dames.

Is er een datingapp beschikbaar?

ThaiCupid heeft een eigen dating app ontwikkeld waarbij je vrijwel dezelfde functies tot je beschikking krijgt als bij de website zelf. De app is momenteel wel alleen beschikbaar voor leden die een Android telefoon gebruiken en dus niet wanneer je een iPhone hebt. Het is niet bekend of (en zo ja wanneer) de app weer beschikbaar zal komen voor het iOS besturingssysteem.


Klantenservice

Hoe kun je het beste contact opnemen met ThaiCupid wanneer je een vraag hebt of tegen een probleem aanloopt? Je leest het hieronder.

Adresgegevens:

ThaiCupid maakt deel uit van een netwerk internationale datingsites dat vanuit Australië wordt beheerd door het bedrijf Cupid Media:

Cupid Media Pty Ltd
PO Box 9304
Gold Coast MC QLD 9726
Australia

Telefoon: +61 7 3062 4546 (tussen 8.30 en 17.30 Australische tijd)

E-mail: Team@ThaiCupid.com

Helpdesk en klantenservice

Contact opnemen met de helpdesk en klantenservice is voor zowel gratis als betalende leden altijd mogelijk en ook op verschillende manieren. Er is bijvoorbeeld een telefoonnummer beschikbaar (dat hierboven staat vermeld) maar aangezien je dan naar Australië moet bellen kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Beter stuur je dan een e-mail naar het ook hierboven geplaatste e-mailadres, of verstuur je jouw opmerking, vraag of probleem via het contactformulier. Klik in de footer op Contact en vervolgens op de knop Andere zaken. Via dit formulier contact opnemen geeft ook volgens ThaiCupid zelf het snelste resultaat.


Prijs van een betaald abonnement

blank

Wat zijn de kosten van een betaald abonnement? Die informatie hebben we hieronder voor je verzameld. Het is daarbij goed om te weten dat je uit twee verschillende betaalde lidmaatschappen kunt kiezen: het eerste is Goud en het tweede (iets uitgebreidere en dus ook wat duurdere) betaalde abonnement is Platina.

Prijzen Goud

Wanneer je wel interesse hebt in een Gouden abonnement kun je hieronder alvast vinden wat de huidige prijzen van dit lidmaatschap:

 • Het Gouden lidmaatschap van 1 maand kost € 30,98
 • Het Gouden lidmaatschap van 3 maanden kost € 61,98 (€ 20,66 p/m)
 • Het Gouden lidmaatschap van 12 maanden kost € 123,98 (€ 10,33 p/m)

Prijzen Platina

Wil je liever gebruik maken van het iets uitgebreidere Platina lidmaatschap? Daarvan zijn de prijzen als volgt:

 • Het Platina lidmaatschap van 1 maand kost € 35,98
 • Het Platina lidmaatschap van 3 maanden kost € 71,99 (€ 24,00 p/m)
 • Het Platina lidmaatschap van 12 maanden kost € 143,99 (€ 12,00 p/m)

Er zijn meerdere betaalmogelijkheden, waaronder iDeal en creditcard (onder meer VISA, MasterCard en American Express). Wanneer je graag zo discreet mogelijk een betaald abonnement af wilt sluiten kun je ook met de anonieme PaySafeCard betalen.


ThaiCupid opzeggen

Wil je jouw lidmaatschap op deze datingsite opzeggen? Log dan eerst in op je account en ga dan via het menu naar je profielinstellingen. Nu zie je als het goed is een knop staan getiteld Profiel uitschakelen. Klik hier op Zet lidmaatschap stop. Vervolgens kun je eerst melden waarom je jezelf graag uit wilt schrijven en tot slot je beslissing bevestigen door op de verzendknop te klikken. Je wordt dan meteen definitief uitgeschreven.


Onze ervaringen met ThaiCupid

Pluspunten:
 • Veilig een Thaise vrouwen ontmoeten
 • Automatische vertaalfunctie
Minpunten:
 • Gedateerd ontwerp
Probeer ThaiCupid gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies