Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

LatinAmericanCupid datingsite review

LatinAmericanCupid
Probeer LatinAmericanCupid gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je in een westers land woont en wel interesse hebt in een serieuze relatie met iemand uit Latijns-Amerika, dan kan LatinAmericanCupid daar goed bij van pas komen. Deze datingsite met bijbehorende dating app voor Android telefoons richt zich namelijk uitsluitend op Latijns-Amerikaanse singles. Het merendeel daarvan is vrouw en op zoek naar een westerse man, om een fijne toekomst met hem op te bouwen. In deze review laten we je zien hoe LatinAmericanCupid werkt en hoe je er zelf optimaal van gebruik kunt maken.


LatinAmericanCupid in het kort

blank

LatinAmericanCupid is een van de vele internationale datingsites die worden beheerd door Cupid Media. Die organisatie heeft zich helemaal toegelegd op het koppelen van singles uit verschillende landen. De jarenlange van expertise Cupid uit zich in allerlei handige opties, zoals het automatisch vertalen van persoonlijke berichtjes. Maar de sites zelf zijn ook in allerlei verschillende talen beschikbaar (waaronder natuurlijk het Nederlands) zodat iedereen die dat wil er terecht kan. De site heeft een aparte app voor Android en je kunt er zowel automatisch matchen als handmatig zoeken.


Functies van LatinAmericanCupid

Direct na het aanmelden van je gratis profiel kun je bij LatinAmericanCupid de volgende dingen doen:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • Zoveel foto’s uploaden als je wilt.
 • Persoonlijke partnervoorstellen inzien.
 • Flirtberichten sturen naar mensen die je interessant lijken.
 • Berichten uitwisselen met leden met een betaald lidmaatschap.

Extra functies met een Gouden lidmaatschap

Met een gratis lidmaatschap kun je de site al goed leren kennen, maar pas echt interessant wordt het bij een Gouden lidmaatschap. Daarmee krijg je namelijk de volgende aanvullende mogelijkheden tot je beschikking:

 • Al je ontvangen berichten lezen.
 • Ook gratis leden een berichtje sturen.
 • Live chatten via de messenger op de site of in de app
 • Zonder advertenties van de site gebruik maken.
 • Incognito andere profielen bekijken.

Extra functies met een Platina lidmaatschap

Bij het Platina lidmaatschap profiteer je van alle aanvullende functies en mogelijkheden die het Gouden lidmaatschap biedt, plus de volgende extra’s:

 • Je kunt je profiel extra onder de aandacht brengen.
 • Het is mogelijk je eigen profiel uit te breiden met meer informatie.
 • Je kunt voortaan partnervoorstellen beter vergelijken.
 • Heel handig is dat je ook automatisch berichtjes kunt vertalen die je verstuurt en ontvangt.

Inschrijven op LatinAmericanCupid

blank

Hoe kun je jezelf aanmelden bij LatinAmericanCupid, zodat je ook op zoek kunt naar een leuke single man of vrouw in Latijns-Amerika? Je leest er hier alles over!

Voor de verschillende mogelijkheden is de eerste stap hetzelfde. Klik namelijk eerst maar op de knop Bekijk onze singles nu. Zie je dit alleen nog in het Engels staan? Selecteer dan desgewenst eerst ook even Nederlands als taal met het menu rechts bovenaan de pagina.

Aanmelden met Facebook

Een heel snelle en makkelijke manier om lid te worden is door jezelf aan te melden met een bestaand Facebook-account. Klik daarvoor op de blauwe Facebook-knop. Je moet vanwege privacywetgeving dan eerst akkoord gaan met zowel de algemene voorwaarden als het privacybeleid van LatinAmericanCupid, waarna je doorgestuurd wordt naar Facebook om in te loggen of direct akkoord te gaan met het koppelen van de datingsite aan Facebook. Zodra je dat hebt gedaan ben je alweer terug op de site en kun je verder met je profiel invullen.

Een nieuw account aanmaken

De andere manier om lid te worden en je eigen profiel toe te voegen is door een nieuw account aan te maken bij LatinAmericanCupid zelf. Wanneer je daarvan gebruik wilt maken vul je eerst het formulier in. Typ je voornaam, je eigen geslacht en dat van de singles die je zoekt, je leeftijd, een e-mailadres en een wachtwoord. Vink ook het vakje aan dat je akkoord gaat met de privacyverklaring en de algemene voorwaarden en klik dan op de Bekijk onze singles nu.

Je profiel verder invullen

blank

Je bent nu weer terug op de site en kunt als het goed is ook al een grote lijst met allemaal profielen bekijken. Wacht echter nog even met profielen zoeken, bekijken en benaderen, want het is best wel belangrijk om je profiel eerst verder te vullen. Bijvoorbeeld met een leuke foto en allerlei wensen en interesses.

blank

Dat is belangrijk om een eerste selectie te maken zodat je niet overspoeld wordt met reacties en zodat je ook echt een goede match kunt vinden. Klik dus op de knop met je profielfoto en kies in het menu dat verschijnt voor Profiel Bewerken. Ga de verschillende tabbladen af (beginnend bij Foto’s) om waar je dat zelf wenselijk vindt informatie toe te voegen. Neem daar gerust een half uurtje de tijd voor.


Profielen zoeken en matchen

blank

Nu je een leuk en aantrekkelijk profiel hebt opgesteld kun je met een gerust gevoel beginnen te daten. Hoe je dat kunt doen lees je hier.

Matches

De knop Matches neemt een prominente plek in het menu in. Klik er dus maar eens op. In dit deel van de site vind je profielen van singles die volgens LatinAmericanCupid goed bij je passen. Bijvoorbeeld omdat ze naar iemand op zoek zijn die overeenkomt met jouw profiel, of omdat je zelf bepaalde voorkeuren in hebt gevuld waar ze aan voldoen. Hiervoor wordt gekeken naar alles dat je eerder hebt ingevuld bij het tabblad Match van je profielinstellingen. Vind je dus dat de matches die je ontvangt niet specifiek genoeg zijn, pas daar dan je gegevens aan. Je kunt in dit scherm je matches meteen bekijken. Als je een bepaalde single wel leuk vindt kun je het profiel liken door op de knop met het hartje te klikken. Als die man of vrouw jou ook liket heb je een zogenaamde wederzijdse treffer, die je in het gelijknamige tabblad van Matches terugvindt.

Zoeken

blank

Naast automatisch matchen kun je ook handmatig zoeken naar profielen. En hoe overweldigend het aantal matches dat je krijgt ook is, het is zeker aan te raden om ook zelf eens op zoek te gaan naar geschikte singles. Klik op Zoeken om meteen heel veel zoekopties in te kunnen stellen. Let wel op dat sommige populaire zoektermen zijn geblokkeerd zolang je geen premium lidmaatschap hebt aangeschaft. De zoekmachine is echter ook met een gratis profiel zo uitgebreid dat het handig kan zijn een bepaalde zoekactie op te slaan. Dat kan door daar onderaan de pagina een naam voor in te vullen en op te slaan. Dan kun je hem op een later moment nogmaals zonder moeite snel uitvoeren.

Contact leggen

Er zijn meerdere manieren om contact te leggen met profielen die je wel interessant lijken. De eerste daarvan hebben we al genoemd bij het matchen, want je kunt een profiel liken met het hartje. Naast die knop vind je een knop met een spraakballon waar je op kunt klikken om een chat te starten. Dan zal de instant messenger worden geopend waarin je meteen een berichtje kunt typen en versturen.

Goed om te weten is dat je met een Platina lidmaatschap zowel berichtjes die je verstuurt als ontvangt kunt laten vertalen door de site, zodat communicatie nooit een probleem zal zijn.

Wanneer je een reactie ontvangt zal die in het Berichten scherm naar boven komen. Maar je kunt een profiel ook eerst alleen aan je favorieten toevoegen door op de knop met de ster te klikken. Tot slot is het ook mogelijk om een profiel dat je niet vertrouwt (of waar je al onheus door bent bejegend) te melden en/of te blokkeren.


Doelgroep van LatinAmericanCupid

De doelgroep van LatinAmericanCupid bestaat uit overwegend westerse mannen en vrouwen die afkomstig zijn uit Latijns-Amerika. Het doel daarbij is om op afstand een duurzame relatie tot stand te brengen, waarbij het normaal gesproken de intentie van beiden is om een huwelijk aan te gaan. De meeste vrouwelijke leden komen ook daadwerkelijk uit Centraal en Zuid-Amerika. De mannen die op zoek zijn naar een Latijns-Amerikaanse vrouw zijn veelal uit Amerika, Canada en West-Europese landen afkomstig.


LatinAmericanCupid beveiliging en privacy

LatinAmericanCupid wijst je heel regelmatig op de gevaren van internetdating. Je vindt bijvoorbeeld overal verspreid informatie over hoe je veilig kunt blijven daten. Dat is natuurlijk heel handig, maar het laat ook zien dat de kans hier groter is dan gemiddeld om mensen tegen het lijf te lopen die niet het beste met je voor hebben. Ofwel doordat ze niet zo serieus aan het daten zijn, ofwel doordat ze actief pogen om nietsvermoedende singles op te lichten. Vertrouw andere profielen dus niet te snel maar neem echt de tijd om iemand te leren kennen.


Bekendheid van LatinAmericanCupid

LatinAmericanCupid maakt deel uit van het grootste en populairste international datingnetwerk ter wereld. Sowieso is de site heel populair, want op elk willekeurig moment zijn er wel enkele duizenden singles online. Niet zo gek, want wie een serieuze relatie zoekt met iemand uit een ander land of van een ver weg gelegen continent komt al heel snel uit bij een van deze datingsites. Voor wie op zoek wil naar een single uit Latijns-Amerika is LatinAmericanCupid dus een logische keuze.


Is er een dating app beschikbaar?

LatinAmericanCupid heeft een eigen dating app beschikbaar, maar die is wel alleen ontwikkeld voor gebruik op Android telefoons. Wanneer je een iPhone hebt val je dus buiten de boot. Het is op dit moment niet bekend of er een iPhone app voor LatinAmericanCupid in ontwikkeling is. De Android app werkt wel prima. Je kunt alles doen wat ook op de datingsite kan, zoals bijvoorbeeld chatten via de messenger. Als je alleen mobiel wilt daten heb je de site niet eens nodig, want je kunt ook gewoon een profiel via de dating app aanmaken.


Contact met LatinAmericanCupid

Hoe kun je contact leggen met LatinAmericanCupid wanneer je een vraag hebt of als er een probleem optreedt? Dat lees je hieronder.

Adresgegevens:

LatinAmericanCupid wordt beheerd door Cupid Media, een bedrijf dat deze datingsite – tezamen met nog veel meer internationale datingsites – vanuit Australië exploiteert. Dit zijn de actuele adres- en contactgegevens:

Cupid Media Pty Ltd
PO Box 9304
Gold Coast MC QLD 9726
Australia

Telefoon: +61 7 4847 6777 (tussen 9.00 en 16.00 Australische tijd)

E-mail: Team@LatinAmericanCupid.com

Helpdesk en klantenservice

Wanneer je met een vraag zit kun je het beste eerste in de reeds beschikbare veelgestelde vragen en antwoorden zoeken. Dat doe je door rechtsboven in het scherm te klikken op de knop met het tandwiel en dan voor de optie Help te kiezen. Er opent dan links onderaan het scherm een dialoogvenster waar je een zoekterm kunt typen om meteen alle hulpartikelen te tonen waar die term in voorkomt. Heb je daar geen geluk mee, dan kun je ook telefonisch of per e-mail contact opnemen. De details daarvan vind je hierboven bij de adresgegevens.


Prijs van een betaald abonnement

blank

Hieronder hebben we de prijzen van de twee beschikbare betaalde abonnementen voor je samengevat, zodat je meteen weet hoeveel een lidmaatschap op deze site zou gaan kosten.

Prijzen Goud

Wanneer je een Goud lidmaatschap afneemt heb je de keuze uit abonnementen met drie verschillende looptijden. Hoe langer de duur van een abonnement hoe voordeliger dat per maand is, zoals je hier kunt zien:

 • Het Gouden lidmaatschap van 1 maand kost € 30,98
 • Het Gouden lidmaatschap van 3 maanden kost € 61,98 (€ 20,66 p/m)
 • Het Gouden lidmaatschap van 12 maanden kost € 123,98 (€ 10,33 p/m)

Prijzen Platina

De looptijden van de Platina abonnementen zijn identiek aan die van het lidmaatschap Goud. Zoals we elders in dit artikel hebben besproken krijg je daar meer functionaliteiten voor, zodat de prijs ook iets hoger is:

 • Het Platina lidmaatschap van 1 maand kost € 35,98
 • Het Platina lidmaatschap van 3 maanden kost € 71,99 (€ 24,00 p/m)
 • Het Platina lidmaatschap van 12 maanden kost € 143,99 (€ 12,00 p/m)

Betalen van je lidmaatschap kan op velerlei manieren, waaronder creditcards en het altijd veilige en betrouwbare iDeal.


LatinAmericanCupid opzeggen

Wil je jouw account bij LatinAmericanCupid opzeggen? Ga dan via de knop met het tandwiel naar de pagina Profielinstellingen. Daar staat onderaan de mogelijkheid om je profiel uit te schakelen. Klik op de link en volg de eenvoudige stappen om je account binnen een minuut of twee zelfstandig te verwijderen.


Onze ervaringen met LatinAmericanCupid

Pluspunten:
 • Veel Latijns-Amerikaanse singles
 • Uitgebreide profielen
 • Automatische vertaalfunctie
Minpunten:
 • Geen app voor iOS
Probeer LatinAmericanCupid gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies