Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Mint dating app review

Mint
Bekijk de beste gratis dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Mint is een leuke, gratis datingapp voor jong en oud. Je kunt eenvoudig op zoek naar leeftijdsgenoten bij jou in de buurt. Heeft iemand mooie foto’s of geweldige interesses? Schroom niet en stuur een berichtje!

Eigenlijk kun je Mint een beetje vergelijken met Tinder. Bij Tinder moet je echter wachten tot iemand jou heeft ‘geliked’. Bij Mint hoeft dat niet! Iedereen die binnen jouw criteria valt kun je een berichtje sturen. Het is niet gezegd dat je een berichtje terug krijgt, maar niet geschoten is altijd mis. Mint is heel simpel en 100% gratis. Hoewel Mint een paar in-app aankopen aanbiedt, is de app ook compleet zonder deze aan te schaffen.

Waarom kies je voor Mint?
 • Veel gratis mogelijkheden
 • Mint koppelen aan spotify

Hoe schrijf je je in op Mint?

Je kunt je uitsluitend inschrijven voor Mint door de app te downloaden. Nadat je de app gratis hebt geïnstalleerd kun je je aanmelden. Dat moet door middel van je facebookaccount. Mensen zonder facebook kunnen zich helaas nog niet aanmelden voor Mint. Aan de ene kant is dat een nadeel, aan de andere kant verkleint dit de kans op nepaccounts. Je hoeft je account niet meer te verifiëren en kunt direct op zoek naar potentiële dates.

Voordat je potentiële matches te zien krijg moet je eerst een foto uploaden. Dat kan via Facebook, Instagram of via de fotobibliotheek van je telefoon. Voor zover wij weten worden de foto’s niet gecontroleerd. Daarnaast moet je jouw locatievoorzieningen aan zetten, aangezien Mint gebaseerd is op wie er bij jou in de buurt is.


Jouw profiel op Mint

Los van je foto ben je niet verplicht om informatie op je profiel te zetten. Je maakt natuurlijk meer kans op een match als je dat wel doet. Wat kun je allemaal invullen?

 • Korte biografie (“Schrijf iets over jezelf…”)
 • Werk
 • Opleiding
 • Extra foto’s (je kan Mint bijvoorbeeld koppelen aan je Instagramaccount)
 • Favoriete nummers (je kan Mint koppelen aan je Spotify)
 • Leeftijd en afstand verbergen (alleen Premium members)

Deze informatie kun je ook via Facebook laten importeren. Dan moet je er wel voor zorgen dat de informatie op jouw Facebookaccount up-to-date is.


blank

Doelgroep van Mint

Mint is een app voor iedereen die op zoek is naar een flirt of een serieuze date bij hem of haar in de buurt. Er wordt geen informatie gegeven over een specifieke doelgroep. Wel worden er veel stockfoto’s gebruikt van jonge mensen, wat suggereert dat Mint een jong publiek aantrekt. Dat is ook niet zo gek, want jonge mensen gebruiken over het algemeen sneller een datingapp in plaats van een datingsite.


Bekendheid van Mint

Mint is van oorsprong een Letse datingapp. We hebben geen idee of de app groot is in Letland, maar in Nederland is de app nog relatief onbekend. Hoewel het wel op nummer #27 staat van Lifestyle apps in de Apple store. Het is echter lastig om in te schatten hoeveel Nederlanders gebruik maken van deze datingapp.


Gratis functies en mogelijkheden

Omdat Mint een app is zijn de functies en mogelijkheden vrij mager in vergelijking met datingsites. Het overzicht aan matches kun je filteren op leeftijd, geslacht en afstand. Bekijk potentiële matches op twee manieren. 1) Via een overzicht met alle online leden en 2) door te scrollen tussen mensen bij jou in de buurt. Vervolgens kun je mensen bewonderen (door een hartje te geven) of direct een chatgesprek beginnen. Natuurlijk kun je ook eerst hun profiel bestuderen. Ten slotte zijn er nog twee tabbladen: een met chats en een met bewonderaars. Hier zie je tevens wie jij hebt bewonderd (‘favorieten’).

Premium mogelijkheden van Mint

Bovenstaande functionaliteiten zijn te alle tijden gratis. Zonder vervelende advertenties of pop-ups dat je iets moet kopen. Dat maakt Mint wel een hele leuke app om te gebruiken. Verder biedt Mint in-app aankopen, die je kunt activeren via Mint Premium:

 • Anonieme modus. Hiermee wordt jouw profiel alleen zichtbaar aan degene die je als favoriet hebt toegevoegd. Dat komt je privacy ten goede.
 • Leeftijd niet weergeven. Werkt je leeftijd niet in je voordeel? Dan kun je er met deze functie voor kiezen om deze onzichtbaar te maken.
 • Locatie niet weergeven. Geen zin om kenbaar te maken dat je 3 km verderop zit? Schakel je locatie uit voor andere leden.
 • Onbeperkt chatten. Chatten is gratis, maar tot op zekere hoogte. Echte babbelboxen doen er dus goed aan om een premium chatfunctie aan te schaffen.

Kosten Mint

Voor bovenstaande functies betaal je €0.87 per week voor 12 maanden (€45 per jaar), €2 per week voor 3 maanden (€24 voor 3 maanden) of €3 per week (€12 voor 1 maand). Het is niet duidelijk of je dit bedrag per functie moet betalen of voor het hele pakket aan functies. Zoals je ziet zijn de bedragen redelijk klein. Toch kan dit behoorlijk aantikken als je alles bij elkaar op telt.

Houd er rekening mee dat je de premiumfunctie zelf moet uitzetten. Dat doe je door in in je Itunes of Google Play profiel het ‘abonnement’ stop te zetten. Op die manier voorkom je automatische verlening.

blank


Beveiliging & privacy

Mint zal nooit zonder jouw toestemming berichten op je Facebook tijdlijn plaatsen. Zij zullen jouw informatie nooit met onbekende derden delen. Alle persoonlijke gegevens worden behandeld conform de bepalingen en voorwaarden in het Mint privacybeleid. Als je hier meer over wilt weten verwijzen we je graag door naar: http://www.mint.me/privacy. Dezelfde informatie kun je ook in de app vinden. Helaas is de informatie in het Engels, dat vinden wij echt een nadeel.

Verder vinden wij dat Mint niet echt veel moeite heeft gedaan om een veilige online date-omgeving te creëren. Er is geen enkele vorm van verificatie. Iedereen met een Facebookprofiel kan zich aanmelden. Daarnaast is het met een gratis profiel niet mogelijk om je eigen profiel af te schermen.


Klantenservice van Mint

Mint is een vrij onpersoonlijke datingapp, dat blijkt ook uit de karige klantenservice. In de app wordt het niet duidelijk waar en hoe je de klantenservice kunt bereiken. Wij hebben het uitgezocht:

 • Per e-mail: help@mint.me. Wij gaan ervanuit dat alle correspondentie in het Engels moet plaatsvinden.
 • Per app: klik op feedback, daarna wordt er een concept e-mail aangemaakt voor help@mint.me. Hierin wordt jouw gebruikersinfo vermeld, zodat Mint precies weet met welke gebruiker ze te maken hebben.

Verder hebben wij geen telefoonnummer of bezoekadres kunnen ontdekken.


Hoe moet je Mint opzeggen?

Wij hopen natuurlijk dat je Mint met veel plezier gebruikt. Heb je de ware liefde al gevonden of gebruik je een andere datingsite? Het is heel eenvoudig om Mint op te zeggen. Hiervoor ga je naar de app en klik je op ‘Instellingen’. Onderaan het menu kun je klikken op ‘Afmelden’ of ‘Account verwijderen’.


Download de Mint app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel gratis mogelijkheden
 • Mint koppelen aan spotify
Minpunten:
 • Sommige dingen in het Engels
 • Premium lidmaatschap is prijzig
Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies