Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Pickable dating app review

Pickable
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De Pickable dating app is een app waarin de vrouwen het volledig voor het zeggen hebben tijdens het online daten. Mannen kunnen zich namelijk alleen maar beschikbaar stellen voor vrouwelijke leden en vervolgens slechts afwachten of een single vrouw contact met ze op zal nemen.

Dat betekent dat je als vrouw helemaal anoniem en discreet kunt daten en precies bepaalt met welke man je wel contact wilt hebben. Daarmee is Pickable vergelijkbaar met de populaire app Bumble. In deze review lees je onder meer waarom Pickable nog veel verder gaat in zijn eigen aanpak en of de app voor zowel mannen als vrouwen een goede keus is.

Waarom kies je voor Pickable?
  • Vrouwen bepalen wat er gebeurt
  • Zeer eenvoudige werking

blank blank blank

Inschrijfproces

Wanneer je Pickable wilt gebruiken kan dat niet door in te loggen met externe diensten zoals Facebook of Google. Het is dus altijd noodzakelijk om een nieuw Pickable account aan te maken. Hier lees je hoe je jezelf inschrijft en daarna je eigen profiel vormgeeft.

Een eigen Pickable account aanmaken

Nadat je in de app store op je telefoon de app Pickable hebt opgezocht en geïnstalleerd kun je de app starten. Dat doe je met het nieuwe icoon dat op het startscherm van je telefoon is geplaatst. Tik nadat de app is geladen eenvoudigweg op de knop Invoeren om aan te geven dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacybeleid, maar ook met het feit dat Pickable enkele van je persoonlijke gegevens verzamelt om zijn datingservice te verlenen.


Profielgegevens invoeren

In een aantal stappen wordt er nu alvast wat informatie van je gevraagd. Ten eerste is dat je eigen geslacht. Vervolgens moet je je telefoonnummer invullen, waarna er meteen een verificatiecode wordt verstuurd. Als het goed is hoef je daar niets mee te doen, maar soms moet je die code nog even handmatig invullen. Daarna vul je je leeftijd en je lengte in, geef je toestemming om je locatie te gebruiken en upload je tot slot een foto van jezelf. Dit moet een gezichtsfoto zijn, alle andere foto’s worden geweigerd.

blank blank blank


Slow dating app

Pickable is een zogenaamde slow dating app. In een slow dating app is het de vrouw die bepaalt in hoeverre er contact tot stand komt, dit in tegenstelling tot de meeste andere datingapps waarin zowel de man als de vrouw het eerste contact kunnen leggen. Bij Pickable ben je als man alleen zichtbaar voor vrouwen wanneer je jezelf op ‘pickable’ zet. Vrouwen zijn nooit zichtbaar voor de man, die dus ook niet zelf kan bladeren door profielen (laat staan dat hij profielen kan liken).

Hiermee gaat Pickable dus nog een behoorlijk stapje verder dan de vergelijkbare slow dating app Bumble. Daar kunnen zowel mannen als vrouwen liken, maar kan bij een match alleen de vrouw het eerste berichtje sturen.


De app gebruiken

Hoe gebruik je de app? Dat verschilt tussen mannen en vrouwen. Mannen kunnen zich namelijk alleen als pickable presenteren maar zelf niet in profielen van vrouwen bladeren. Vrouwen kunnen dat juist wel, want die kiezen zelf welke man ze leuk genoeg vinden om een berichtje aan te sturen.

Wanneer je als man op je profiel instelt dat je pickable bent krijg je een timer in beeld waaraan je kunt zien hoe lang je nog zichtbaar bent voor online vrouwen. Je blijft nu 24 uur lang zichtbaar voor vrouwelijke leden, waarna je profiel automatisch weer wordt verborgen. Zo zien vrouwen alleen mannen langskomen die nog recent actief zijn geweest.

Wanneer je als man pickable bent verschijnt er een handig overzicht waaraan je kunt zien welke plek je inneemt in je eigen regio, hoeveel vrouwen er op dat moment in je omgeving op zoek zijn en hoeveel views en chatverzoeken je hebt gehad.

Als man is het nu vooral afwachten en af en toe checken of je een chatverzoek hebt gekregen. Als dat het geval is kun je meteen antwoorden op het berichtje door rechtsboven op de knop met de spraakballon te tikken. Daar vind je alle conversaties en kun je meteen een berichtje typen.

Vrouwen krijgen meer opties tot hun beschikking. Als vrouw kun je namelijk meteen swipen door de profielen van mannen die zich in jouw omgeving hebben aangemeld en die op dat moment pickable zijn.

blank blank blank


Profiel en instellingen

Om je profiel te bewerken tik je eerst op je eigen profielfoto linksboven in het scherm en op het volgende scherm op het potloodje naast je foto. Nu kun je je belangrijkste profieleigenschappen aanpassen, zoals je leeftijd en lengte als je die verkeerd had ingevuld. Ook kun je nu een eigen profieltekst schrijven. Hou die wel zo kort en pakkend mogelijk. Meer kun je zelf niet op je profiel invullen dus wanneer je iets over je kwijt wilt zoals wat voor relatie je zoekt of wat je hobby’s en andere interesses zijn moet je die zo beknopt mogelijk in je profieltekst verwerken.


Gratis of betaald abonnement

Het gebruik van Pickable is voor een groot deel gratis maar wanneer je serieus met singles in contact wilt kunnen komen is een betaald abonnement wel heel handig. Je krijgt daarmee namelijk onbeperkte chatverzoeken, wordt altijd bovenaan de lijst met singles geplaatst, krijgt een leesbevestiging als een chatverzoek is geopend en zult geen advertenties meer te zien krijgen.

De huidige abonnementsprijzen van Pickable zijn als volgt:

  • Een lidmaatschap van 1 week kost 9,99
  • Een lidmaatschap van 1 maand kost 29,99
  • Een lidmaatschap van 1 jaar kost 99,99

blank blank blank


Conclusie

Bij Pickable hebben vrouwen het dus vrijwel volledig voor het zeggen. Als je het als man niet erg vindt dat je alleen maar af kunt wachten kan Pickable een prima manier zijn om te daten. Maar kun je zelf niet zonder het swipen door leuke profielen, of vind je het vervelend dat je als man geen initiatief kunt tonen, dan blijf je beter bij een app zoals Tinder waar je wel volledige controle hebt over het daten. Als vrouw daarentegen kan het juist zeer leuk zijn dat je helemaal zelf bepaalt met wie je wel of geen contact wilt hebben. Bovendien is er bijna geen enkele andere dating app waar je als vrouw zo anoniem mee kunt daten als met Pickable.


Download de Pickable app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Vrouwen bepalen wat er gebeurt
  • Zeer eenvoudige werking
Minpunten:
  • Als man kun je alleen afwachten
  • Nog niet zo populair als vergelijkbare apps
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies