Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe werkt Happn?

Hoe werkt Happn?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Happn, het mindere bekende broertje van de welbekende datingapp Tinder. ‘Find the people you’ve crossed paths with’ zegt de slogan van de datingapp. Happn brengt je dus letterlijk in contact met mensen waarmee je je pad hebt gekruist. Zo kun je dus zien waar jij en je potentiële crush elkaar hebben gekruist in een straal van 250 meter.

Misschien komen jullie wel in dezelfde bar, nemen jullie dezelfde route naar huis, wonen jullie in dezelfde straat óf studeren jullie allebei op hetzelfde plekje. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vertellen we alles wat je moet weten over de datingapp Happn.


Welke dating apps zijn beter dan Happn?

Er is veel kritiek op apps als Happn & Tinder. Een date scoren via deze apps doe je voor 99% met je uiterlijk. Deze zogenoemde “vleeskeuring” krijgt veel commentaar. Het daten via Happn zou erg oppervlakkig zijn en niet voor het vinden voor een serieuze relatie.

Bekijk de 10 beste dating apps van 2020 »Happn downloaden en aanmelden

Je kunt de datingapp Happn downloaden op je smartphone. Ga naar de Google Play store of naar de Apple store en tik Happn in bij het zoekvenster. Klik op installeren en volg vervolgens de instructies op je scherm. Als het downloaden voltooid is kun je je vervolgens aanmelden.

Je kunt een profiel aanmaken door verbinding te maken met Facebook. Je moet dus een Facebook-account hebben wil je gebruik kunnen maken van de app. De app zal nooit zonder je toestemming berichten plaatsen op Facebook.

Profiel aanmaken

Als je je hebt aangemeld, is het nu tijd om je profiel te gaan invullen. Kies of je op zoek bent naar vrouwen of mannen en tussen welke leeftijd je match zich moet bevinden. Daarna is het tijd om je persoonlijke profiel aan te maken. Je wilt natuurlijk wel opvallen tussen die andere profielen en natuurlijk die match binnenslepen. De eerste optie om je profiel aan te vullen, is door het uploaden van foto’s. Je kunt maximaal 9 foto’s toevoegen aan je profiel. Als je wilt kun je er tevens voor kiezen om je studie, baan of bedrijf toe te voegen. Maak je profiel hierna extra aantrekkelijk door een korte profieltekst toe te voegen. Vertel wat over jezelf, zet een leuke anekdote neer of stel een vraag. Zo heb je meteen een leuke ijsbreker om ergens over te beginnen. Wil je nog meer informatie delen, dan kun je tevens Instagram en Spotify synchroniseren met je Happn account.

Aan de slag met Happn

Wil je Happn gebruiken dan moet je allereerst de locatievoorziening aanzetten. Dit doe je bij instellingen op je smartphone. Als je je locatievoorziening aan hebt staan laat Happn alle profielen zien die in de buurt zijn of die in de buurt waren.

Profielen bekijken

Iedereen die je bent tegengekomen in een straal van 250 meter en die ook Happn heeft geïnstalleerd verschijnt op je schermpje. Ben je nieuwsgierig? dan kun je op iemand z’n profiel klikken voor meer informatie. Je kunt zien op de kaart waar, wanneer en hoe vaak jullie elkaars pad hebben gekruist, of jullie gemeenschappelijke Facebookvrienden hebben, je kunt foto’s bekijken én eventueel de profieltekst van iemand lezen. Je kunt dus al behoorlijk wat te weten komen over iemand als je elkaars pad heeft gekruist.


Interesse of niet

Bij het zien van iemands profiel heb je verschillende opties die je kunt kiezen. Heb je geen interesse dan kun je een profiel verwijderen door op het kruisje te klikken. Degene verschijnt wel weer op je schermpje als je hem of haar nog een keer tegenkomt. Vind je iemand leuk dan kun je klikken op het rode hartje. Het hartje is anoniem, dit wil zeggen dat iemand anders geen bericht hiervan krijgt tenzij jullie elkaar beiden leuk vinden. Vind jij iemand leuk maar diegene jou niet, dan loop je in elk geval geen blauwtje.


Charm inzetten

Heeft iemand je omver geblazen met zijn of haar profiel, dan wil je uiteraard meer dan een hartje uitdelen. In dit geval kun je klikken op het toverstafje met het sterretje en stuur je een ‘charm’ naar iemand. Als je iemand een charm hebt gestuurd, dan krijgt diegene er een notificatie van. Zo weet je zeker dat je de aandacht trekt en waardeert de ander het misschien extra dat je hem of haar wel ziet zitten. De vrouwen kunnen in dit geval profiteren van hun geslacht, omdat ze onbeperkt charms kunnen uitdelen. De mannen moeten het helaas doen met 10 gratis charms en moeten daarna charms bijkopen. Schoot je uit en klikte je per ongeluk op ‘charm’? Helaas, je kunt je charm niet meer ongedaan maken als je deze hebt verstuurd.


Een crush

Vinden jullie elkaar beiden leuk dan heb je een crush! Nu begint het spannendste gedeelte; je kunt met je match praten. Je kunt gelijk een gesprek beginnen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit later te doen. Bij ‘berichten’ zie je al je crushes staan waarmee je kunt praten. Naast een ‘gewoon’ bericht kun je ook iemand een emoticon sturen of een soundtrack van Spotify. Was jullie match niet ‘made in heaven’ en wil je iemand verwijderen. Ga dan naar het profiel van iemand, klik op de drie ronde stipjes en kies ‘niet meer geïnteresseerd’


Mijn account

Onder het kopje ‘mijn account’ kun je je profiel aanpassen, je voorkeuren kiezen, vrienden uitnodigen, je instellingen wijzigen en meer informatie vinden. Je profiel kun je op elk moment aanpassen, net zoals je voorkeuren qua leeftijd en afstand. Bij instellingen kun je aangeven of je notificaties wilt ontvangen voor nieuwe crushes, nieuwe charms of nieuwe berichten. Heb je een Instagram of een Spotify account dat je graag wilt koppelen aan Happn? Dan kun je deze ook synchroniseren bij instellingen. Tot slot kun je ook je Happn account voor 8 uur op pauze zetten. Zo bespaar je je batterij, maar heb je natuurlijk wel kans dat je je droomman of -vrouw aan je neus voorbij laat gaan. Rechts bovenin bij je account zie je hoeveel Happn credits je hebt.


blank

Credits

De app is gewoon gratis te gebruiken, maar je kunt extra functies gebruiken door het kopen van credits. Met deze credits kun je charms kopen en kun je de functie ‘I’m in’ gebruiken. Bij deze functie kun je aangeven dat je vrij bent om leuke dingen te doen. Ben je bijvoorbeeld in voor een wandeling, een drankje of een bioscoopje, dan kun je dit meteen zien bij je profiel.

Onder ‘mijn account’ in de app kun je direct credits kopen. Je kunt hier kiezen uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is 2,99 (10 credits) en het duurste pakket is 39,99 (250 credits). Je kunt je aankoop uitvoeren via iTunes, Google Play of een Microsoft account. Volg de instructies in je schermpje en kies een gewenste betaalmethode. Nodig je vrienden uit voor de app en accepteren ze jouw uitnodiging? Dan verdien je gratis 5 credits per uitgenodigde vriend.


Bekijk de 10 beste dating apps van 2020 »

Is Happn beter dan Tinder?

Het is niet voor niets dat Happn als datingapp onwijs in populariteit heeft gewonnen in de afgelopen jaren. Er zitten namelijk heel wat pluspunten aan het concept van Happn. Het eerste pluspunt is dat Happn een erg plaatselijke datingapp is: je weet zeker dat je elkaar letterlijk bent tegengekomen of dat jullie dicht bij elkaar in de buurt waren. Het leuke aan de app is, dat je ook kunt zien waar jullie elkaar zijn tegengekomen; meteen een leuk aanknopingspunt voor een gesprekje.

Het tweede pluspunt is, dat je kunt zien hoe vaak jullie elkaar zijn tegenkomen. Je denkt misschien in eerste instantie niet meteen dat dit een pluspunt is, maar dit kan erg leuke informatie zijn. Zo kom je misschien wel een profiel tegen waarmee je 15 keer elkaars pad bent gekruist. Grote kans dat hij of zij in dezelfde straat woont of vaak te vinden is op dezelfde plek.

Een derde voordeel van Happn is dat je een grotere kans hebt op wederzijdse interesse door het zenden van een charm. In tegenstelling tot Tinder zie je op Happn meteen als iemand je een charm stuurt. Iemand anders krijgt namelijk een notificatie zonder dat diegene jou ook terug geliked moet hebben. Iemand kan zich hierdoor al snel gevleid voelen en stuurt misschien wel sneller een like terug. Uit de praktijk blijkt tevens dat het versturen van charms eerder zorgt voor nieuwe crushes.


Om te concluderen kunnen we stellen dat Happn een leuke datingapp is die variatie biedt in de grote soep van datingapps die gebaseerd zijn op het ‘vleeskeuring’ principe. Een serieuze relatie vinden via Happn zal wellicht iets ingewikkelder zijn, maar de kans is groot dat je nieuwe mensen leert kennen.

Bekijk de 10 beste dating apps van 2020 »


icon app Happn

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Happn. Klik hier om alle artikelen over Happn te bekijken.

Bekijk alles over Happn »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement