Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Kun je online daten via Kik messenger?

Kun je online daten via Kik messenger?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als men dating apps zegt, dan zegt men al gauw Tinder, Happn en Bumble. Ben je lid van een online datingsite, dan zou je daar de apps van bijvoorbeeld Relatieplanet, Badoo, Elitedating en Lexa aan toe kunnen voegen. Kik Messenger zal niet direct de eerste app zijn waar je aan denkt als het om een online dating app gaat. Kik is tenslotte oorspronkelijk bedoeld als een soort ‘anonieme’ WhatsApp. Toch biedt Kik Messenger meer opties tot online dating dan je op voorhand zou bedenken. In dit artikel ontdek je hoe je online kunt daten via de Kik Messenger app!


Wat is Kik Messenger precies?

In een landschap waar men altijd maar van alles van je wilt weten om gebruik te kunnen maken van een bepaalde app is Kik Messenger dé oplossing als je relatief anoniem berichtjes wilt kunnen versturen á la WhatsApp. Waar bij een app als WhatsApp je telefoonnummer wordt gevraagd en bij veel andere online dating apps een verbinding tot stand moet komen via Facebook, daar heb je bij Kik Messenger slechts een e-mailadres nodig en dit mailadres mag dus gerust een e-mailadres zijn wat je speciaal voor Kik Messenger aanmaakt.

Je kunt op die manier berichten, foto’s en filmpjes versturen zonder dat de contacten die je hebt via het netwerk je (echte) naam, je telefoonnummer en/of je Facebookprofiel kunnen achterhalen. Om die reden wordt het elders in de wereld op grote schaal gebruikt om lekker anoniem met mensen te kunnen kletsen, al dan niet of je ze via Kik hebt leren kennen, maar daarover later meer.

Welke dating app is beter dan Kik?

Wil je daten via een leuke app, dan zijn er voldoende echte “dating apps” die een stuk beter werken.

Bekijk nu de 10 beste dating apps van 2020 »


Kletsen via Kik

Mensen toevoegen als contact via Kik Messenger kan in principe op twee manieren: Kik toestemming geven om je contactenlijst van je telefoon uit te pluizen en de contacten die ook Kik gebruiken automatisch laten toevoegen als contact of handmatig de gebruikersnaam van een persoon die je kent invoeren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een platform als Facebook, waar je ook op woonplaats of echte naam kunt zoeken en zo je vrienden (of nieuwe vlam) kunt toevoegen, zal je bij Kik Messenger dus toch echt iemand al moeten kennen om een gesprek mee aan te kunnen knopen.

Je moet tenslotte (net als bij bijvoorbeeld Snapchat) al in het bezit zijn van de gebruikersnaam van de ander. Als je er op die manier naar kijkt is Kik Messenger misschien niet ideaal om nieuwe mensen te leren kennen, laat staan om er mee online te daten. Dit gedeelte van de app lijkt meer interessant te zijn om lekker anoniem berichtjes te sturen naar mensen die je elders hebt leren kennen.

Niet voor niets dan ook dat Kik een geliefde app is voor sexting. Kik slaat de gegevensuitwisseling tussen jou en de andere persoon niet op op een server en je kunt dus naar hartenlust sexy getinte berichtjes, foto’s en video’s versturen naar elkaar. Er is echter een extra functie binnen Kik die van Kik Messenger juist een ideale dating app maakt: de groepen!


3 beste dating alternatieven voor Kik

lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek


Groepen binnen Kik Messenger

Chatrooms zijn al sinds de begindagen van het internet mateloos populair onder hen die nieuwe mensen willen leren kennen en willen kletsen over allerhande onderwerpen. Er zijn talloze websites waar je met vreemden kunt kletsen over zaken die je interesseren en een flink aantal datingsites beschikt ook over verschillende chatrooms waar je mannen of vrouwen kunt ontmoeten en wellicht een date mee kunt afspreken. Bij Kik zijn deze chatrooms de zogenaamde groepen. Je kunt gemakkelijk via de zoekfunctie op zoek gaan naar nieuwe groepen en onderwerpen die je interesseren en in een handomdraai in gesprek gaan met vreemden in binnen- en buitenland.

Voor elk onderwerp dat je maar kunt bedenken is er wel een groep op Kik te vinden: van mensen die elkaar de hele dag door kattenfilmpjes sturen tot voetbalfanaten die de laatste voetbalnieuwtjes met elkaar delen. Bij een app als Kik is het dan natuurlijk geen grote verrassing dat je 1001 online dating groepen (en aanverwante groepen) tegenkomt in de zoekresultaten.

Nederlandse groepen

Je hebt daarbij dus keuzes te over: dating voor Nederlanders, dating voor Nederlanders tussen de 18 en 24, spannend daten voor 30+ en ga zo maar door. De zoekresultaten tonen je vanzelf alle groepen waar je je bij kunt aansluiten en laten je ook direct zien of er nog een plekje vrij is in de groep. Elke groep is namelijk (net als bij een gewone chatroom) begrensd op 50 deelnemers. Sommige groepen zullen minder actief zijn dan de andere. Kwestie van uitproberen en je ontdekt snel genoeg of er leven in de brouwerij zit of niet.

Houd je aan de regels

Vaak worden er door admins (mensen die de groep hebben opgericht en/of beheren) bepaalde voorwaarden gesteld aan je deelname aan een groep. Denk dan bijvoorbeeld aan het hebben van een profielfoto of je netjes gedragen en dus niet schelden e.d. Houd je je daar netjes aan, dan kan het deelnemen in zo’n dating groep ontzettend leuk zijn en wellicht ook nog wel eens tot iets moois (lees: een echte date) leiden. Je kunt tenslotte de groepschat verlaten en ‘privé’ gaan. Stel dat je een klik hebt met een leuke man of vrouw, dan kunnen jullie gewoon een gesprek voeren zoals je dat met andere bekenden zou doen via Kik of WhatsApp in een privégesprek waar je naar hartenlust berichtjes, foto’s en video’s kunt verzenden naar elkaar. Wat dat betreft zijn de groepen binnen Kik Messenger ideaal om ‘die leuke man of vrouw aan de bar ten dans te vragen om elkaar beter te leren kennen’.


blank

Kik Messenger of toch maar een alternatieve datingapp?

Na al het bovenstaande kun je concluderen dat Kik Messenger qua online dating alleen ‘werkt’ als je actief gaat deelnemen in de groepsgesprekken. Een beetje swipen en klikken en zo leuke mannen of vrouwen ontmoeten is er bij Kik niet bij. Je zult actief deel moeten nemen aan een groep om nieuwe mensen te leren kennen en dan is het nog maar de vraag of er maar net in die groep een leuke man of vrouw bij zit waarmee het klikt. Voordeel is wel dat, voordat je je aanmeldt bij een groep, je kunt zien welke mensen al deel uitmaken van de groep. Je kunt dus in één oogopslag zien of er wat voor je bij zit, al moet je er wel rekening mee houden dat mensen op Kik van de anonimiteit houden die het platform biedt en zodoende niet altijd een herkenbare (gezichts)foto als profielfoto hebben.

Uitgebreide gesprekken

Voordeel van de groepen is dan wel weer dat je snel merkt of je met iemand een bepaalde klik hebt of niet en indien ja, je direct het gesprek makkelijk voort kunt zetten in een privé gesprek. Hierbij biedt Kik meer functies (en is daarmee interessanter voor langere gesprekken) dan online dating apps als Tinder of Happn. Bij dit soort apps moet je na een match maar hopen dat het tot een gesprek komt, iets wat heel vaak namelijk niet gebeurt, ondanks de match. Bij Kik ben je al in gesprek en is het dus vele malen makkelijker om het gesprek voort te zetten.

Geen uitgebreide zoekfuncties

Tegenover dit alles staat dat Kik geen ruimte biedt om speciaal te zoeken naar leuke mannen of vrouwen. Dating apps als Badoo, Lexa, Relatieplanet of Elitedating bieden ruime zoekmogelijkheden (denk bijvoorbeeld aan afstand, leeftijd, etc), waardoor je veel gerichter kunt zoeken naar mensen die mogelijkerwijs goed bij je zouden kunnen passen. Bij Kik is het veel meer een kwestie van ‘zoeken naar een speld in een hooiberg en hopen dat je vroeg of laat een leuk persoon tegenkomt in de chatroom’. Als je dit niet erg vindt is Kik een absolute aanrader en bovenal een leuk tijdverdrijf. Wil je juist snel leuke mannen of vrouwen ontmoeten waar je mogelijk mee op date kunt gaan, kies dan vooral voor een alternatief, want Kik is in jouw geval absoluut niet de beste manier om je droomman of droomvrouw te vinden!

Bekijk nu de 10 beste dating apps van 2020 »


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies