Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe maak je haar verliefd?

Hoe maak je haar verliefd?

Laatst bijgewerkt: 29 juni 2020

Veel mannen verlangen naar een liefdevolle relatie. Misschien heb je zelfs een meisje op het oog. Hoe kom je er dan achter of dat gevoel wederzijds is? Of, sterker nog, hoe kun je haar verliefd maken? Door te laten zien dat je leuk en aantrekkelijk bent, haar te steunen en veel met haar te praten, en natuurlijk door haar te verleiden, is het mogelijk dat ze verliefd op je wordt. Helaas is verliefdheid deels gebaseerd op biologische factoren, maar met deze tips maximaliseer je in ieder geval de kans dat je haar hart voor je wint!


Stap 1 – Begrijpen hoe verliefdheid werkt

Verliefdheid bestaat voor een groot gedeelte uit chemische factoren. Een combinatie van de stoffen dopamine, norepinefrine en serotonine zorgen voor dat ‘geliefde gevoel’. Je kunt er niet actief voor kiezen om deze stofjes aan te maken. Je hersenen baseren dat onder andere op ‘feromonen’. Dit is een geur die mensen uitscheiden, waarin besloten ligt of jullie biologisch gezien een goede match zijn. Eigenlijk komt het erop neer dat een groot deel van de verliefdheid oncontroleerbaar is. Dat kan heel slecht uitpakken: “Op papier heb je alles wat ik wil, maar ik voel het gewoon niet.”. Of heel goed. Want met de juiste feromonen, sta je al meteen 1-0 voor. De tijd zal uitwijzen of ze biologisch gezien verliefd op jou kan worden.


Stap 2 – Versier haar met lichaamstaal

Met de juiste lichaamshouding kun je aan haar laten blijken dat je open, beschikbaar en geïnteresseerd bent. Neem een open houding aan (geen gekruiste armen of benen), kijk haar aan als je met haar praat, et cetera. En – heel belangrijk – maak voldoende oogcontact. Kijk haar 4 a 5 seconden aan en glimlach naar haar. Als zij jouw blik beantwoordt om vervolgens verlegen weg te kijken, dan speelt ze het spelletje der verleiding vrolijk mee. Verder kun je letten op haar houding. Een ontspannen houding met open armen en tenen die in jouw richting wijzen, is een goed teken. Grote ogen, blozende wangen en vollere, rode lippen zijn ook signalen dat ze jou aantrekkelijk vindt. Mocht je bovenstaande signalen oppikken, kom dan wat dichterbij en gebruik een goede openingszin. Welke zin dat is, lees je in dit artikel. Als je de vrouw in kwestie al kent, dan hoeft dat natuurlijk niet. Je moet dan gewoon extra goed letten op lichamelijke signalen om erachter te komen of je een kans maakt.


Stap 3 – Het voorbereidende werk

De eerste stap is gezet, je hebt contact met haar. Misschien heb je dat al langere tijd, maar ziet ze jou (nog) niet op een romantische manier. Tijd om daar verandering in te brengen! Laat jezelf van je beste kant zien en geef haar redenen om je op te merken. Niet alleen door te werken aan je uiterlijk. Als je bijvoorbeeld goed kan voetballen, zou het wel heel fijn zijn als ze dat met eigen ogen ziet. Maak grapjes, een beetje flirterig soms, om te laten zien dat je een gevatte en intelligente man met humor bent. Laat ten slotte zien dat je vriendelijk en meelevend bent. Voor vrouwen is dit minstens zo belangrijk als het uiterlijk van een man.

Op het moment dat je haar aandacht vast hebt, moet je doorpakken. Je kan haar vragen om samen iets leuks te doen. Weet je nog niet zeker wat ze van je vindt? Stel dan voor om iets leuks te doen samen dat zowel vriendschappelijk als romantisch kan worden opgevat. Mocht het dan niet goed uitpakken, dan heeft zij nooit geweten dat jij de intentie had om haar verliefd te maken.


Stap 4 – Een band opbouwen

Je maakt haar verliefd door haar complimenten te geven. Geen complimenten over haar uiterlijk. Liever complimenten over haar karakter (“Je hebt echt leuke humor”) of over iets dat ze deed (“Echt stoer dat je zomaar in je eentje op reis ging!”). Daarnaast is dit echt wel de fase waarin je kunt gaan flirten. Glimlachen, oogcontact zoeken en aanhouden, haar lichaamstaal spiegelen, lachen om haar grapjes. Wat ook heel goed werkt, is het maken van ‘inside jokes’. Onschuldige grapjes die alleen jullie tweeën begrijpen. Dat geeft een intiem gevoel waarin de vrouw zich speciaal voelt. Wat ook heel belangrijk is in deze fase, is om haar aan te raken. Niet door haar in haar billen te knijpen, wel om subtiele aanrakingen te geven. Zoals het haar achter haar oren strijken, haar knie kort aanraken of iets anders onschuldigs. Doe dit alleen als je zeker weet dat ze zich daar comfortabel bij voelt.


Stap 5 – Maak indruk tijdens het eerste afspraakje

blank

Iemand verliefd maken is eigenlijk een kwestie van psychologie. Door de juiste methoden toe te passen, maximaliseer je de kans dat ze verliefd op je wordt. Doe dit alleen als je oprecht bent. Als je haar alleen maar in bed probeert te krijgen, dan val je al snel door de mand.

  • Laat haar over zichzelf praten. Mensen blijken een date het beste te beoordelen als ze voor hun gevoel 50% van de tijd aan het woord waren. Het blijkt dat je iemand anders ongeveer 70% van de tijd aan het woord moet laten om diegene dat gevoel te geven. Geef haar dus de kans om te praten over datgene wat ze leuk vindt. Beantwoordt uiteraard ook haar wedervragen, want ze is er immers ook om jou te leren kennen.
  • Stel de juiste vragen. Stel haar interessante vragen. Dus geen standaardvragen als: “Dus jij komt uit Groningen?” of “Wat is je lievelingseten?”. Vraag naar haar inspiraties (“Wat wil je bereiken?”) of “Wat doe je het allerliefste?” zodat je haar echt beter leert kennen. Hier leest je meer over de 10 beste vragen voor een eerste date en de beste vragen om elkaar beter te leren kennen.
  • Wees positief. De liefde moet je op een positieve manier benaderen. Je maakt veel meer indruk op haar als je stabiel, zelfverzekerd en vrolijk overkomt. Vermijd het dus om te klagen of om te zeuren over je ex, vervelende baas of andere negativiteit. Praat liever over een mooie reis die je hebt gemaakt, je hobby’s of dingen die je nog graag zou willen doen. Positieve onderwerpen met een luchtige lading.
  • Wees mysterieus. Vrouwen vinden het leuk als ze je langzaam moeten ontrafelen. Als je af en toe iets ‘bijzonders’ over jezelf vertelt, krijgt ze het gevoel dat zij speciaal is. Omdat je dat normaal gesproken niet zomaar deelt. Vertel echter niet teveel, zodat haar nieuwsgierigheid continue geprikkeld blijft.

Stap 6 – Versterk de band

Liefde is voor een groot gedeelte gebaseerd op vertrouwen. Dus na het eerste afspraakje, moet je proberen om haar vertrouwen in te winnen. En om haar vaker te zien natuurlijk, dat staat buiten kijf. Hoe win je haar vertrouwen in? Door er voor haar te zijn als er iets is. Dus luister naar haar, vertel haar geheimen niet door en deel af en toe zelf ook iets persoonlijks. Geef haar altijd voor alles een eerlijke uitleg. Ook als je bijvoorbeeld een afspraakje af moet zeggen. Eerlijkheid duurt echt het langste.

Verder moet je laten zien dat je om haar geeft. Allereerst in woorden, door haar te vertellen dat je het fijn vindt om haar te zien. Daarnaast zijn daden ook heel belangrijk. Geef haar een lief kaartje, mooie bos bloemen of iets anders romantisch. Maak tijd voor haar vrij om samen nog meer leuke dingen te doen en elkaar nog beter te leren kennen. En blijf haar aanraken: knuffelen, handje vasthouden, zoenen of misschien zelfs seks.


Stap 7 – Leer haar omgeving kennen

Een vrouw kan zich pas volledig overgeven aan verliefdheid als ze zeker weet dat je een goede jongen bent. Het helpt heel erg als haar familie en vrienden positief over jou zijn. Dat geeft haar misschien net het extra zetje in de rug om helemaal voor jou te kiezen. Zorg er dus voor dat je in aanraking komt met haar vrienden. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn – kom ze bijvoorbeeld ‘toevallig’ tegen tijdens een avondje stappen. Of stel voor om met z’n allen een keer iets te gaan drinken.

Met haar familie is het een ander verhaal. Je kunt je daar niet zomaar opdringen. Wat je wel kunt doen, is haar vertellen dat je verliefd op haar bent en dat je klaar bent voor een volgende stap. Om haar familie te ontmoeten. Het hoeft niet per se direct de hele familie te zijn, je kunt ook beginnen bij een broer en zus. Als haar familie jou mag, dan is de buit eigenlijk al binnen.


Hoe kom je erachter of zij verliefd is op je?

Er zijn een aantal signalen waaraan je kunt herkennen dat een vrouw verliefd op je is. Toont ze veel interesse, wil ze bij je in de buurt zijn, schenkt ze veel aandacht aan haar uiterlijk? Dan is er een grote kans dat je haar niet meer verliefd hoeft te maken. Ze is het al! Je komt er ook achter door goed te luisteren naar wat ze zegt en te kijken naar wat ze voor je doet. Als je hier meer over wilt weten, raden we je aan om ons uitgebreide artikel eens te lezen.


Waarom is ze (nog) niet verliefd op me?

De vraag “Hoe maak je haar verliefd” kun je natuurlijk ook omdraaien. “Hoe laat je haar afknappen?”. Dus als je naar jouw gevoel al heel erg je best doet om haar verliefd te maken, en het lukt niet, zou dat hieraan kunnen liggen:

  • Je komt wanhopig over. Als je zelf verliefd bent op een vrouw, overstelp je haar misschien met complimenten en uitnodigingen. Terwijl daten een beetje spannend moet blijven, ook voor haar. “Vindt hij mij net zo leuk als ik hem?”
  • Je laat over je heen lopen. Verliefde mannen hebben de neiging om alles voor een vrouw te doen. Je stemt in om een vrouwenfilm te kijken, brengt haar voor de zoveelste keer naar haar werk en ga zo maar door. Door te aardig en te meegaand te zijn verlies je jouw eigen mening. Dat vinden de meeste vrouwen onaantrekkelijk. Daarnaast heb je er zelf ook niets aan als je straks een relatie hebt met een prinsesje.
  • Te afwachtend zijn. “Hard to get” zijn, werkt tot op zekere hoogte. Want je moet het ijzer smeden als het heet is. Het is goed om niet elke dag contact te zoeken, maar pas op dat je niet ongeïnteresseerd overkomt. Krijg je duidelijke signalen van haar dat ze behoefte heeft aan meer contact, ga daar dan ook op in.
  • Te snel en te veel willen. Voor haar is het misschien een hele stap dat ze überhaupt met je afspreekt, terwijl jij met je hoofd al bij de bruiloft zit. Bij wijze van spreke. Het is belangrijk dat je laat weten dat je haar interessant aan aantrekkelijk vindt. Loop echter niet te hard van stapel. Probeer haar tempo te peilen en pas je daarop aan.
  • Je bent haar type niet. Verliefdheid is een combinatie van biologische, emotionele en psychologische factoren. Je kunt ervoor zorgen dat je op papier de man van haar dromen bent, maar zij moet dat wel voelen. En ze moet er klaar voor zijn. Dus in het ergste geval ben je niet haar type. Hoe hard je bovenstaande tips ook toepast, het zal nooit gaan werken tussen jullie… Helaas.

 


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement