• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 26 apps
  • 465 tips & artikelen

Wanneer vindt een man mij aantrekkelijk?

Overig advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Er is maar weinig krachtiger dan aantrekkingskracht. De kracht die ervoor zorgt dat je je ogen niet van de ander af kunt houden en het liefst zo dicht mogelijk bij de ander in de buurt wilt zijn. Hoewel vaak beweerd wordt dat aantrekkingskracht vanzelf ontstaat, strookt dat niet helemaal met de realiteit. Je kunt de “natuur” namelijk ook een handje helpen en jezelf aantrekkelijk maken voor de ander. Om meer specifiek te zijn: voor de man. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat een man aantrekkelijk vindt bij een vrouw. In dit artikel geven we daar antwoord op.


Aantrekkingskracht

Er zijn diverse krachten op en rondom onze planeet te vinden die berekend kunnen worden met een – vaak ingewikkelde – formule. Zwaartekracht bijvoorbeeld. In het geval van aantrekkingskracht bestaat er helaas geen berekening die de mate van aantrekking uitrekent. Bestond deze wel, dan hadden we waarschijnlijk geen enkele moeite gehad met het vinden van onze ideale man of vrouw. De persoon die ons in vuur en vlam zet wanneer hij of zij een blik naar ons werpt.

Ontstaat deze kracht altijd vanzelf? Daar zijn de meningen over verdeeld. Natuurlijk moet er wel een bepaalde natuurlijke klik zijn tussen twee personen, maar wanneer bepaalde omstandigheden of factoren niet optimaal zijn, dan kan dat ertoe leiden dat de klik niet ontdekt zal worden. In dat licht kunnen we aantrekkingskracht beter zien als een pitje van een fornuis, dat eerst aangestoken zal moeten worden om vervolgens te kunnen branden. Ervan uitgaande dat je het gas al aangedraaid hebt natuurlijk.

Er zijn verschillende manieren te bedenken hoe je het vlammetje kunt laten branden en er dus voor kan zorgen dat de man in kwestie je aantrekkelijk gaat vinden. Het is te gemakkelijk om te zeggen dat je je enkel sexy hoeft te kleden en wat make up hoeft op te doen. Daarmee doe je de man absoluut tekort. Daarom hebben we een aantal manieren (of wijsheden) op een rijtje gezet waarmee je jezelf aantrekkelijk kunt maken voor een man.


Goede verzorging

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar we gooien het toch even in de groep; mannen vinden je doorgaans aantrekkelijker als je jezelf goed verzorgt. Of in ieder geval een verzorgde indruk maakt. Misschien is dat nog wel belangrijker dan een sexy uiterlijk. We zijn namelijk niet allemaal gezegend met het voorkomen van een Ryan Gosling of Ariana Grande. En dat is helemaal niet erg. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar het begint vaak bij regelmatig douchen, een lekker geurtje dragen, overtollige haren geen kans geven en verzorgde nagels hebben. Dat zal je uiterlijke voorkomen completeren en je aantrekkelijker maken voor de man. Ga maar bij jezelf na: zou jij een tweede blik werpen op iemand die een ons vuil onder zijn of haar nagels heeft en eruit ziet alsof hij of zij al in geen maanden een douche meer heeft gezien? Juist!

Een goede verzorging wilt overigens niet zeggen dat sexy kleding meteen overboord gegooid hoeft te worden. Een stukje bloot kan zeker in je voordeel werken, zolang het er maar niet te dik op ligt. Iemand die zich ordinair kleedt geeft vaak een verkeerde boodschap af en vangt vaak het verkeerde bot. Subtiel een blote schouder tonen, kan de man bijvoorbeeld al enorm prikkelen. Combineer dat met een goed verzorgd uiterlijk en het maakt je dubbel zo aantrekkelijk.


Meepraten en een eigen mening hebben

Of een man je aantrekkelijk vindt, is niet alleen afhankelijk van je uiterlijke voorkomen of de mate van (lichaams)verzorging. Een man wil ook iemand die iets zinnigs en relevants te vertellen heeft. Ben je in gesprek geraakt met een man en ga je de tijd die je krijgt enkel vullen met praat over shoppen en schoenen? Grote kans dat de man – hoe mooi hij je ook vindt – al gauw zijn heil elders gaat zoeken. Kun je met de man meepraten over onderwerpen die hem aanspreken? Dan scoor je daarmee een dikke plus. Ook al liggen die onderwerpen wat minder nauw aan je hart. Verdiep je daarom eens in wat mannendingen, zodat je tijdens het gesprek mee kunt praten over onderwerpen als voetbal of Star Wars. Als je daarover iets te zeggen hebt, dan kan dat onwijs aantrekkelijk zijn voor een man. Afhankelijk van wat de betreffende man zelf leuk vindt natuurlijk.

Verder is het voor je aantrekkelijkheid bevorderlijk wanneer je een eigen mening hebt en deze ook uit durft te spreken. Op een aangename manier welteverstaan. Extra pluspunten scoor je als je jouw eigen mening(en) ook nog eens goed kunt onderbouwen en je blijk geeft van verstand van zaken. Aanvullend is het in staat zijn eigen keuzes te maken ook erg sexy. Je zult je aantrekkelijkheid een enorme dreun geven als je alles van de man af laat hangen en je het bijltje – om de knopen door te hakken – al vrij gauw neerlegt bij hem. Omdat je wil dat hij je leuk vindt of omdat je bang bent de verkeerde keuze te maken. En dat heeft weer te maken met onzekerheid, ook een eigenschap die in de regel onaantrekkelijk wordt gevonden. Ben daarom zeker van je zaak, heb een eigen mening en maak je eigen keuzes.


Zelfstandigheid

Mannen vinden vrouwen aantrekkelijk die onafhankelijk zijn. Die hun zaken goed op orde hebben. Een goede en leuke baan, een spaarrekening met daadwerkelijk spaargeld erop en een eigen plekje. Mensen die in principe geen partner nodig hebben om gelukkig te zijn en een partner zien als aanvulling op hun goede leven. Wat mannen wat minder leuk vinden, is iemand die na de eerste date of het eerste gesprek al niet meer zonder de ander kan. Iemand die niet gelukkig kan zijn zonder liefde in zijn of haar leven. Dat is een enorme afknapper. Iets wat de grond onder de voeten van de man vaak te heet maakt om erop te blijven staan. Daarom rennen mannen dan ook vaak weg van een afhankelijk iemand, aangezien deze een enorm benauwd gevoel kan geven. Maak jezelf dus aantrekkelijk door je onafhankelijk op te stellen en de man te zien als een mooie aanvulling op het geluk dat je zelf hebt opgebouwd. Dat betekent niet dat je meteen de “bitch” uit moet gaan hangen, want ook dat wordt over het algemeen niet aantrekkelijk gevonden door mannen.


Positiviteit

Als mannen érgens een hekel aan hebben, dan is het wel aan drama of – platvloers gezegd – gezeur. Constant praten over hoe oneerlijk het leven wel niet is, wat voor een hufter je baas is of welke vrienden of vriendinnen je in het leven al eens een oor aangenaaid hebben zal dan ook niet bepaald in je voordeel werken. Zeker niet op het gebied van aantrekkelijkheid. Wanneer je praat met een man, gooi dan een flinke dosis positiviteit in het gesprek en lach regelmatig. Niet alleen zal het gesprek dan veel leuker zijn; ook maakt het je een aangename gesprekspartner en ben je plots een stuk interessanter. Dit geldt overigens niet alleen voor mannen, maar vooral in zijn algemeenheid. Mensen die positief ingesteld zijn worden over het algemeen leuker en aantrekkelijker gevonden.


Dicht bij jezelf blijven

We lieten het in de bovenstaande alinea’s al een beetje doorschemeren: dicht bij jezelf blijven is belangrijk. Authenticiteit en oprechtheid zijn van grote invloed op je aantrekkelijkheid, want maar weinig is een grotere afknapper als uiteindelijk blijkt dat je niet de persoon bent die je pretendeerde te zijn. Je hoeft namelijk niet alles leuk te vinden wat de man leuk vindt of te zeggen wat de man graag wilt horen om aantrekkelijk gevonden te worden. Wel kun je oprecht interesse tonen in de dingen waarvan zijn hart sneller gaat kloppen en gerust een eigen mening hebben (zonder deze bij de man door de strot te duwen uiteraard). Dat zal hij enorm waarderen en je een stuk aantrekkelijker maken in zijn ogen. En vindt de man in kwestie je alsnog niet aantrekkelijk genoeg? Kijk dan gerust verder, want er zwemmen genoeg vissen in de zee die jouw authentieke “self” wel aantrekkelijk vinden.

 foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement