Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wanneer denkt een man aan je? 12 signalen

Wanneer denkt een man aan je? 12 signalen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als je verliefd bent op een man of al met hem aan het daten bent kan je soms het gevoel bekruipen dat jij veel meer aan hem denkt dan omgekeerd. Twijfel en verdriet liggen dan op de loer, want er is maar weinig zo frustrerend als een eenzijdige liefde. Maar wie weet zie je het wel helemaal verkeerd. Tenslotte zitten mannen heel anders in elkaar dan vrouwen, vooral wat betreft het uiten van emoties.

De vraag of een man veel aan je denkt is eigenlijk alleen te beantwoorden door in zijn hoofd te kruipen, maar bij gebrek aan die mogelijkheid zijn er toch heel wat signalen waar je op kunt letten. Dat zit hem soms in duidelijk zichtbare dingen die je echter niet snel zo zou interpreteren. Van grote en niet te missen signalen tot de bijna onmerkbare hints, dit zijn de kenmerken van een man die veel aan je denkt.


1. Ontdek hoe een man denkt

Veel vrouwen hebben moeite om mannen te doorgronden. Daardoor is het lastig te begrijpen wanneer en of hij aan je denkt. Soms denk je misschien precies te zeggen en doen wat hij wilt, en toch lijkt het lastig om een serieuze relatie op te bouwen. Dit kan er voor zorgen dat een man van het een op het andere moment bijvoorbeeld niets meer van zich laat horen.

Mannenbrein biedt je een blauwdruk om de 7 dingen te ontdekken die mannen diep verlangen in vrouwen. Hiermee krijg je meer grip op je liefdesleven en weet je precies welke keuzes je moet maken.

Bekijk de videocursus


2. Hij vertelt je dat hij veel aan je denkt

Dit signaal is natuurlijk niet te missen. Wanneer een man zegt dat hij veel aan je denkt is er geen enkele reden om daaraan te twijfelen. (De enige uitzondering is wanneer je het gevoel hebt dat hij het alleen maar zegt om bij je in bed te belanden.)

Toch moet je er wel rekening mee houden dat veel mannen het niet prettig vinden om zo direct over hun gevoelens te praten, helemaal wanneer de relatie nog jong is. Ze doen zich liever stoerder en zelfstandiger voor dan ze zijn. Daardoor ben je vaak aangewezen op de meer subtiele signalen dat hij aan je denkt. Die zullen we in de rest van dit artikel bespreken.


3. Hij stuurt je vaak spontaan berichtjes

blank

Krijg je vaak spontaan een berichtje van hem? Dan is de kans groot dat hij daarvoor ook al een tijdje aan je zat te denken. Zelfs als jij jezelf maar moeilijk in kunt houden en het liefst als eerste begint met appen loont het soms toch de moeite om jezelf even in toom te houden. Komt er na een tijdje stilte een berichtje van zijn kant? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken of hij wel genoeg aan je denkt.

Niet alleen de frequentie maar ook het tijdstip van zijn berichtjes zegt veel. Vooral wanneer hij je ‘s morgens vroeg en ‘s avonds laat spontaan een berichtje stuurt denkt hij veel aan je. Je bent dan waarschijnlijk het eerste waar hij aan denkt als hij wakker wordt en het laatste waar hij aan denkt voor hij gaat slapen.


4. Hij vertelt dat hij over je heeft gedroomd

Dromen blijft een bijzonder fenomeen en tot op de dag van vandaag zijn wetenschappers het er nog steeds niet over eens welke betekenis we aan onze dromen moeten hangen. Maar wat wel zo goed als zeker vast staat is dat dromen een manier is om de voorgaande dag te verwerken. In dat licht bekeken is het dus een heel goed teken wanneer hij vertelt dat hij over je heeft gedroomd. De kans is dan namelijk heel groot dat je ook gedurende de dag constant in zijn gedachten zat.


5. Een onverwacht gebaar of presentje

Niet elke man uit zijn liefde door elke week een bos met rode rozen bij je te laten bezorgen. Als hij dat wel doet hoef je waarschijnlijk niet te twijfelen of hij aan je heeft gedacht, maar ook bij kleinere presentjes of gebaren mag je gerust de conclusie trekken dat je hem dierbaar bent en hij veel aan je denkt. Als hij weet dat je van chocolade houdt en hij een bonbon voor je meeneemt, of als je het weekend bij hem blijft en hij al je favoriete eten en drinken in huis heeft gehaald. Het zijn gewoon twee simpele voorbeelden van hoe hij met je bezig is en het je naar de zin wil maken.


6. Hij wil zijn interesses met je delen

Veel mannen vinden het leuk als een vrouw hun interesses deelt. Dat wordt voor velen zelfs een echte behoefte wanneer ze verliefd zijn. Als hij iets mee brengt wat hij leuk vindt, bijvoorbeeld een boek of een film om aan je uit te lenen, kun je dit dus gerust opvatten als een signaal dat hij een je denkt en jouw mening over hem belangrijk vindt.

Hij hoeft daarvoor trouwens niet eens wat tastbaars mee te brengen, ook als hij je graag zijn favoriete muzieknummer laat horen of een video laat zien die hij grappig vindt is dat zijn manier om zich naar je open te stellen. Je hoeft daardoor ook heus niet zijn smaak te delen, zolang je maar interesse toont is het al goed. En wees vooral blij dat hij blijkbaar aan jou denkt als hij zijn lievelingsseries kijkt of naar zijn favoriete muziek luistert.


7. Hij is wat jaloerser dan hij toe wil geven

Natuurlijk is jaloers zijn geen eigenschap waar je trots op bent. Maar een man die het prima vindt dat je met jan en alleman de hort op gaat, zonder zich zorgen te maken over wat je met die mensen uitspookt, daar zit je waarschijnlijk ook niet op te wachten. Een man die veel aan je denkt zal zich af en toe ook een beetje zorgen maken of jij wel aan hem denkt. En of jij wel evenveel voor hem betekent als omgekeerd.

Nu is het natuurlijk niet handig om jaloezie aan te wakkeren door met opzet berichtjes te sturen met veel namen van andere mannen erin, maar als hij af en toe subtiel laat merken dat hij liever geen kapers op de kust heeft mag je er vanuit gaan dat je belangrijk voor hem bent.


8. Soms begrijp je niets van wat hij je stuurt

blank

Wanneer hij je leuk vindt en graag met je praat zal hij je ook af en toe een berichtje sturen als hij eigenlijk niets bijzonders te melden heeft. Krijg je dus wel eens berichtjes van hem die eigenlijk nergens op slaan? Dan is de kans groot dat hij simpelweg aan je dacht en de behoefte om met je te appen niet kon weerstaan. Dat hij eigenlijk niks te vertellen had komt hij dan pas achter als hij je al aan het appen is. Met nietszeggende gesprekjes tot gevolg, die juist daardoor laten zien dat het wel goed zit tussen jullie.

Zeg nou zelf: als je als vrouw veel met mannen appt zal het je ongetwijfeld weleens opvallen dat veel mannen graag over hele concrete dingen appen. Zodra je vriendje dus ook berichtjes stuurt gewoon om wat in het wilde weg te babbelen doet hij dat eigenlijk alleen maar omdat hij aan je denkt en niets liever wil dan even wat van je horen.


9. Hij herinnert zich alles wat je hebt gezegd

De meeste mannen hebben niet een bijster goed geheugen. Een van de eerste tekenen dat een man je wel leuk vindt is daarom wanneer hij zich vrijwel alles herinnert wat je ooit hebt gezegd of gedaan. Wanneer je dit merkt bij een man in het dagelijks leven is er een grote kans dat hij je heel leuk vindt of zelfs verliefd op je is.

Dat is ook gewoon het geval als jullie al een (prille) relatie hebben. Weet hij nog precies wat je die dag ging doen of wat je vorige week tussen neus en lippen door hebt gezegd? Dan is hij veel met je bezig en heeft hij ineens ook een ijzersterk geheugen. Helaas zwakt dit veelal in de loop der tijd weer af en neemt met de jaren ook de vergeetachtigheid weer toe!


10. Hij heeft nagedacht over iets wat je eerder zei

Als jullie bij elkaar zijn en hij ineens terugkomt op iets wat je eerder hebt gezegd, dan betekent dit dat hij er in de tussentijd op heeft zitten broeden. Dat is wederom een signaal dat hij aan je gedacht heeft en jouw woorden ook heel serieus heeft genomen.

Als je naar een duurzame relatie streeft is dat natuurlijk extra fijn, want dan wordt het steeds belangrijker dat hij je woorden niet voor lief neemt maar er ook echt over nadenkt en wat mee doet. Het is dus niet alleen een signaal dat hij veel aan je denkt, maar ook dat jullie relatie veel potentie heeft.


11. Hij dacht je ergens te zien, maar je was het niet

Ken je het gevoel wel dat je aan iemand denkt en dat die persoon ineens voor je neus staat? De een noemt dat het lot, de ander gewoon toeval, maar de conclusie die je wel kunt trekken is dat de persoon die je tegenkwam de moeite waard was om aan te denken.

Hetzelfde geldt voor de situatie dat je iemand denkt te zien, maar dat het diegene niet blijkt te zijn. Veel mannen overkomt dit wanneer ze heel verliefd zijn op een vrouw. Ineens doet alles ze aan jou denken en gebeurt het veel mannen ook regelmatig dat ze je in een flits ergens denken te zien lopen. Als hij je vertelt dat dit hem die dag is overkomen, dan kun je er veilig van op aan dat hij de hele dag aan je loopt te denken.


12. Hij begint een vraag met “Weet je nog toen we…”

blank

Is het je wel eens gebeurd dat een man dit aan je vroeg, zelfs toen wat jullie hadden meegemaakt nog maar een paar weken geleden was? Je vraagt je dan misschien af of hij denkt dat je zo’n slecht geheugen hebt dat je dat niet meer weet. Maar daar gaat het in dit geval helemaal niet om.

Een man die je leuk vindt en veel aan je denkt voelt in de regel namelijk ook de behoefte aan een gedeelde geschiedenis. Dat jullie nog geen jarenlange relatie hebben om op terug te kijken weerhoudt hem daar niet van. Vat het dus liever als compliment op. Maar ook als signaal dat hij ook in de toekomst dit soort herinneringen met je wil blijven ophalen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement