Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

10 dingen die mannen mooi vinden aan vrouwen

10 dingen die mannen mooi vinden aan vrouwen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben jij een vrouw en ben je reuze benieuwd wat mannen nou mooi vinden aan een vrouw? Of ben je juist een man en ben je nieuwsgierig of jouw maatstaven omtrent ‘mooi’ wel helemaal ‘normaal’ zijn? Lees dan vooral verder! In dit artikel gaan we namelijk dieper in op wat mannen mooi vinden aan vrouwen en benaderen het begrip ‘mooi’ waarschijnlijk van een iets andere kant dan je bij het lezen van de titel van dit artikel zal vermoeden.

Mooi zijn draait niet altijd om uiterlijk

Wanneer een groepje mannen over een mooie vrouw praten, dan hoeft dat niet altijd te betekenen dat er gesproken wordt over uiterlijke kenmerken. Natuurlijk zullen opmerkingen daarover zeker de ruimte in geslingerd worden, maar er zijn genoeg dingen die mannen mooi vinden aan een vrouw die juist niets met het uiterlijk te maken hebben! Benieuwd welke? Wij hebben 10 dingen voor je verzameld.


1. Ze heeft gevoel voor humor

Lachen is gezond, geeft energie en maakt een mens aantrekkelijk. Vrouwen die mannen veelvuldig laten lachen met hun grappen en grollen scoren binnen een mum van tijd ontzettend veel pluspunten. Wat mannen nóg mooier vinden, is wanneer een vrouw om hun grappen lacht. Dat streelt namelijk hun ego, geeft zelfvertrouwen en laat de mannen stralen.

2. Ze heeft eetlust en goede smaak

Veel mannen zijn goede eters en zeggen geen nee tegen een goed gevuld bord. Wanneer een man met een vrouw naar een restaurant gaat, dan hoopt hij dat de vrouw samen met hem een stevig vorkje prikt en bij voorkeur niet enkel in een caloriearme salade. Mannen vinden het mooi wanneer een vrouw mee-eet en kunnen dat enorm waarderen. Vrouwen die in de gaten hebben dat de liefde van de man door de maag gaat en daarop inspelen kunnen helemáál niet meer stuk.

3. Ze heeft een eigen muzieksmaak

Muziek is niet alleen om naar te luisteren. Muziek is er ook om over te praten en te discussiëren. Wanneer een man en een vrouw dezelfde muzieksmaak delen, dan staat dat vaak garant voor uren gespreksplezier. Een goede smaak wordt ook nog wel eens in één adem genoemd met verstand van muziek. Hartstikke subjectief natuurlijk, maar in het boekje van de man gaan smaak en verstand hand in hand wanneer de vrouw van dezelfde artiest of hetzelfde genre houdt.

4. Ze waardeert je om hoe je bent

Er is weinig wat mannen mooier vinden, dan vrouwen die hen waarderen wanneer er moeite gedaan of werk geleverd is. Die waardering kan op verschillende manieren geuit worden. Zo kan een dikke kus en een flinke knuffel na een zware klus de man een enorm fijn gevoel geven. Alsof de man de held is die de vrouw nodig heeft. En dat is een van de prettigste gevoelens die een man kan ervaren.

5. Ze ruikt lekker

Wanneer de vrouw een geur draagt die de neus van de man aanspreekt, dan kan dat een enorm gevoel van verlangen aanwakkeren. Zeker wanneer de geur achter is gebleven op bijvoorbeeld de beddenlakens, iets dat Ed Sheeran bezingt in zijn hit “Shape of You”.

6. Ze begrijpt je

Mannen willen gewoon af en toe samen met vrienden een potje voetbal kijken. Onder het genot van een potje bier. En praten zoals alleen mannen onder elkaar dat kunnen doen. Vrouwen die begrijpen hoe een man functioneert en af en toe wat water bij de wijn doen, verdienen een gouden medaille. En een bos bloemen.

7. Ze doet makkelijk wanneer het kan

Mannen begrijpen dat vrouwen niet altijd op hun paasbest voor de dag kunnen komen. En dat hoeft ook helemaal niet. Op een zaterdagochtend zonder schaamte en zonder make-up in een versleten joggingbroek en pantoffels door het huis banjeren, maakt de vrouw niet lelijk. Integendeel. Het maakt de vrouw nog mooier. Natuurlijk moet je hier geen gewoonte van maken. Mannen houden uiteraard net zoveel van een vrouw die wél moeite steekt in haar uiterlijk.

8. Ze kan zichzelf zijn

Als er iets is dat mannen mooi vinden, dan is het wel een vrouw die zichzelf kan zijn. Er zijn vrouwen die zich wel eens anders voordoen, bijvoorbeeld wanneer de vrouw voor het eerst haar schoonouders ontmoet. Om extra in de smaak te vallen en aanspraak te maken op een Oscar acteert ze zich een slag in de rondte. Daarmee schetst ze een volledig verkeerd beeld van zichzelf. Nergens voor nodig.

9. Ze is zelfverzekerd en straalt dit uit

Vrouwen die zelfverzekerd zijn, zijn aantrekkelijk. Zeker wanneer ze recht op haar doel afgaat en een complimentje direct in haar zak steekt zonder daar eerst vraagtekens bij te plaatsen. En stiekem vinden mannen het ook mooi, wanneer een vrouw, al blakend van zelfvertrouwen, de eerste stap zet. Bijvoorbeeld om een date in te plannen.

10. Ze is intelligent

Vrouwen die kritisch kunnen nadenken, weloverwogen keuzes kunnen maken en een goed gesprek kunnen voeren. Ook dat is iets wat mannen ontzettend mooi vinden aan een vrouw. Er hoeft dan niet meteen sprake te zijn van een uit de pan rijzend IQ, maar van gewoon gezond verstand.


Maar het oog wilt ook wat

Naast de bovenstaande dingen, waarin voornamelijk het innerlijk van de vrouw centraal staat, valt er ook genoeg te zeggen over datgene wat mannen mooi vinden aan het uiterlijk van een vrouw. Over smaak valt niet te twisten. De ene man prefereert een maatje 36 en wie ooit wel eens van ‘feeders’ gehoord heeft weet maar al te goed dat er zat mannen zijn die van een maatje meer houden. Zeg gerust; een paar maten meer.

Ook kun je als man op een specifiek soort vrouw vallen. Heb je bijvoorbeeld alleen maar oog voor blondines of juist donkere vrouwen. Er zijn echter een aantal universele wetten voor ‘schoonheid bij een vrouw’. Hieronder volgen de 7 schoonheden zoals ze algemeen bekend zijn, maar we hebben zelf nog een achtste kenmerk toegevoegd wat mannen mooi vinden aan vrouwen.

Kuiltjes in de wangen

De meeste mannen vinden het superschattig, die lachkuiltjes. Het is dan ook niet zo vreemd (of eigenlijk juist wel) dat plastisch chirurgen steeds vaker het verzoek krijgen om de bekende kuiltjes in de wangen bij vrouwen aan te brengen. De kuiltjes zijn vooral zichtbaar wanneer een vrouw lacht en dat komt door de spieraanhechting. Heb jij ze of ontmoet je een vrouw die ze heeft? Koesteren, want het is één van de 7 schoonheden.

Sproetjes

Ondanks dat sproeten tot 1 van de 7 schoonheden behoort is niet iedereen er weg van. Het ziet er natuurlijk wel erg lief uit, zo’n vrouw met sproeten in haar gezicht. De aanwezigheid en/of de hoeveelheid van de sproeten is genetisch bepaald, maar vrouwen kunnen nog wel eens creatief zijn met eyeliner en tekenen zelf sproeten op hun gezicht. Behoor jij tot dit laatste type? Houd er dan wel rekening mee dat je meer sproeten moet bijtekenen in de zomer, want zonlicht zorgt er voor dat er meer sproeten ontstaan.

Brunette met blauwe ogen of een blondine met bruine ogen

De fotografen onder ons weten dat contrast een belangrijke factor is bij fotografie. Als het om een mooie vrouw gaat is dit niet anders. Vrouwen met blond haar en bruine ogen zijn op de een of andere manier onweerstaanbaar en andersom geldt dit precies hetzelfde. Een brunette met felblauwe ogen kan altijd rekenen op veel bekijks. Het zijn immers combinaties die van nature niet veel voorkomen, maar mannen; opgepast! Veel vrouwen verven hun haar en zo weet je niet goed of je te maken hebt met een natuurlijke schoonheid of een gecreëerde schoonheid, al zal dat natuurlijk weinig uitmaken als ze de ware is voor jou!

De ‘fietsenstalling’

Het spleetje tussen de tanden is voor veel mannen onweerstaanbaar. Het wordt gezien als de perfecte imperfectie. Toch zul je ‘m niet al te vaak tegenkomen, want op jonge leeftijd dragen kinderen beugels om imperfecties in het gebit weg te werken. Vrouwen die echter wel beschikken over een (niet al te groot) spleetje tussen de tanden worden doorgaans al gauw als schoonheid beschouwd.

Amandelvormige ogen

Al in de tijd van de oude Egyptenaren waren amandelvormige ogen een teken van absolute schoonheid. Nefertiti, de vrouw van farao Achnaton werd bezongen vanwege haar amandelvormige ogen en ook in die tijd gingen vrouwen zonder amandelvormige ogen met de toenmalige make-up aan de slag om toch maar de look te kunnen creëren. Vandaag de dag is het voor een vrouw dus niet zo moeilijk om deze schoonheid zelf te creëren en bezit je van jezelf al amandelvormige ogen, dan kun je helemaal los met de make-up en eindeloze creaties bedenken.

Lange wimpers

Je kunt de TV niet aanzetten of er komt wel een reclame voorbij over oneindig lange wimpers. Niet voor niets dat lange wimpers tot de 7 schoonheden behoren. Voor de vrouw van vandaag de dag zijn de lange wimpers dan ook niet zo moeilijk te faken, maar heren; schrik niet als ze er ‘s ochtends net even anders uitziet als de avond daarvoor.

Schoonheidsvlekje

Als er één iemand symbool staat voor schoonheid dan is het Marilyn Monroe wel. Ze bezat veel, maar vooral ook de laatste van de 7 schoonheden bij een vrouw: een schoonheidsvlekje tussen de mond en de neus. Andere celebs die dit kenmerk ook hebben zijn Kate Upton, Mariah Carey, Eva Mendez en Scarlett Johansson. Natuurlijk is hun succes (en schoonheid) aan tal van andere zaken toe te dichten, maar de beauty spot helpt zeker mee.

Schoonheid 8: symmetrisch gezicht

We vinden het een beetje vreemd dat dit kenmerk niet is opgenomen in de lijst van schoonheden, want een symmetrisch gezicht heeft op beide geslachten een waanzinnig grote uitwerking. Mannen of vrouwen met een symmetrisch gezicht (waarbij beide helften van het gezicht dus erg op elkaar lijken) worden vrijwel altijd gezien als mooie mannen of vrouwen. Voorbeelden van Celebs met (bijna) symmetrische gezichten zijn Brad Pitt, Angelina Jolie, James Franco en Miley Cyrus.


Eigen punten?

De bovenstaande punten zijn slechts een kleine greep uit het enorme arsenaal van dingen die mannen mooi kunnen vinden aan een vrouw. Daarbij geldt ook dat wat de één mooi vindt, de ander misschien als vreselijk ervaart. We zijn dan ook erg benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij het mooiste aan een vrouw? Of wat vind jij, als vrouw zijnde, het mooiste aan jezelf? Laat het ons weten via een reactie!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement