Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hoe maak je hem gek op jou? 10 tips

Hoe maak je hem gek op jou? 10 tips

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tegenwoordig hoeven vrouwen niet passief in een hoekje te gaan wachten tot een man ze verleidt. Welnee, jij hebt je pijlen waarschijnlijk allang op een leuke jongeman gericht. Anders had je ook dit artikel niet opgezocht. Omdat je hem zo snel mogelijk voor je wilt winnen, hebben wij 10 tips opgesteld. Hierin geven we kort antwoord op de vraag: hoe maak je hem gek op jou? We verklappen alvast dat er veel geflirt bij komt kijken.


Tip 1 – Straal zelfvertrouwen uit

Wees eerlijk – geen enkele vrouw stapt om een man af die schuchter in een hoekje staat. Of iemand die heel lang aarzelt voordat hij je aanspreekt. Een onzekere houding bij mannen vinden we niet aantrekkelijk. Wist je dat het andersom ook zo geldt? Mannen houden van een vrouw die weet wat ze waard is. Een vrouw die weet dat ze haar zaakjes op orde heeft. Iemand die de situatie onder controle heeft, die goed weet wat ze wil. Dus voordat je een man wil verleiden, moet je eerst in jezelf geloven. Zolang je niet in jezelf gelooft wordt het voor hem ook moeilijk om gek op je te worden.

Hoe kom je zelfverzekerd over zonder arrogant te doen?

Zelfverzekerdheid kun je heel goed uitstralen door de juiste lichaamstaal te gebruiken. Neem een open houding aan, praat tevens met je handen en durf iemand aan te kijken. Stel je assertief op in de communicatie naar de man. Zo zul je zien dat hij sneller gek op je wordt dan als je een gesloten, arrogante houding aanneemt (of een onzekere houding). Om je zelfvertrouwen te verhogen kun je ook een cursus zelfvertrouwen volgen.


Tip 2 – Oogcontact maken

Ogen worden meer dan eens ‘de spiegels van de ziel’ genoemd. Zolang je niet in je ogen heb geschreven dat je met hem wil trouwen en 4 kinderen en 2 honden wilt, moet je daar gretig gebruik van maken. Normaal gesproken maken mensen niet zo snel oogcontact gedurende een gesprek, dus het kan best wel intiem en aantrekkelijk zijn als jij oogcontact durft te maken met de jongen op wie je gek bent. Of natuurlijk als je nog geen gesprek hebt aangeknoopt en je aan de andere kant van de bar/straat/bibliotheek et cetera staat. Dan is oogcontact een goede manier om te peilen of de jonge(man) ook interesse heeft in jou. In combinatie met de andere 10 tips uit dit artikel is het een geweldig emanier om een jongen gek op jou te maken.


Tip 3 – Onthul een tipje van de sluier

Zoals een brutaal stukje huid, de contouren van mooie lingerie, een ietwat kort rokje… Mannen zijn – meer dan vrouwen nog – dol op schoonheid. Een man kan zelfs gek op een mooi meisje worden zonder haar ooit te hebben gesproken. Het is gewoon iets in haar uitstraling of in haar geweldige lijf dat hem aantrekt. Je moet er echter wel voor zorgen dat je jezelf niet te ordinair kleedt. Op die manier krijgt de man een impressie van je die misschien helemaal niet aansluit bij wat je hem wilt laten denken. Bovendien is het veel spannender als er nog wat aan de fantasie wordt overgelaten.


Tip 4 – Verleid hem met je lach

Lachen is misschien wel de onschuldigste en meest succesvolle methode om hem om je vinger te winden. Een lach is namelijk het boegbeeld van een open houding, die zelfverzekerdheid en toegankelijkheid uitstraalt. Met een (glim)lach laat je dus op een makkelijke manier zien dat je in contact staat met je buitenwereld. Ook is een lach een truc om jouw eigen hersenen om de tuin te leiden: het is bewezen dat een lach signalen uitzendt naar je hersenen, waardoor je blijer en rustiger wordt. Je hersenen maken geen onderscheid tussen een echte- en een neplach, maar ‘hij’ doet dat natuurlijk wel. Probeer daarom oprecht te blijven, glimlach alleen af en toe tijdens het oogcontact en lach niet te overdreven om zijn grapjes.


Tip 5 – Flirten door middel van aanraking

Eerder schreven we een artikel over hoe je kunt herkennen of een man gek op je is. We zagen dat lichaamstaal heel veel onthult en dat veel mannen en vrouwen het gebruiken tijdens het flirten. Maak je geen zorgen, je hoeft echt niet zwoel met je nagel langs zijn ruggenwervel te gaan of aan zijn oor te sabbelen. Als je hem gek op jou wil maken, kan dat allemaal een stuk subtieler. Door bijvoorbeeld iets dichterbij te gaan staan, even je hand op zijn knie leggen of voelen aan het stofje van zijn jas. Hiermee laat je hem zien dat je geïnteresseerd in hem bent en kan hij tegelijkertijd jouw heerlijke, verleidelijke parfum wat beter ruiken. Wie weet is dat alleen al een stap in de goede richting.


Tip 6 – Maak het persoonlijk

Dat een jongen jou sexy, mooi of aantrekkelijk vindt betekent nog niet dat hij gek op je is. Daar komt wel iets meer bij kijken. Zoals jouw karakter en de communicatie met hem. Samen bepaalt dat of hij een klik met je heeft, oftewel, of er potentie is dat hij gek op jou wordt. Jouw karakter kun je alleen maar laten zien als je openhartig met hem spreekt. Deel grappige anekdotes met hem, vertel hem over jouw passies en vergeet niet om hem veel vragen te stellen. Mannen vinden het prettig als ze over zichzelf kunnen vertellen, dat geeft ze een goed gevoel. Zorg dus dat hij die kans krijgt! Hoe meer je van jezelf geeft en hoe meer je hem vraagt, hoe meer je ook terugkrijgt. Hiermee vergroot je de kans op een goede band tussen jullie twee.


Tip 7 – Verspreid die bloemetjesgeur

Je kunt niet verliefd worden op iemand die niet lekker ruikt. Een geur die niet bij je past zorgt er dus voor dat je op iemand afknapt. Deels kun je niet zoveel doen aan je geur, want jouw natuurlijke lichaamsgeur is heel subtiel en wordt automatisch afgestoten. Je moet dus maar net mazzel hebben dat hij ervoor valt. Gelukkig kun je met een frisse deodorant en een lekkere parfum ook al hoge ogen gooien bij hem. Niet alleen op het moment dat je hem tegenkomt, ook erna. Want geuren hebben namelijk een bijzonder effect op ons geheugen. Zodra hij de geur ergens anders ruikt, zal hij onbewust aan jou denken. Hoe vaker hij aan je denkt, hoe groter de kans dat hij gek op je wordt!


Tip 8 – Wees jezelf

We kennen allemaal wel die ene vriendin. Die andere jongens om hun vinger windt door ze te pleasen. Ineens houden ze heel veel van voetbal, willen ze samen met hem verre reizen maken en vinden ze het niet erg om zich aan te passen aan de grillen van zijn agenda. Doe dit niet! Ten eerste kom je onzeker over als je jouw eigen mening en wensen weg cijfert. En laat dit nou net onze eerste tip van zelfverzekerdheid tegenspreken. Ten tweede heb je er niet zoveel aan. Want stel je eens voor dat je hem gek op jou maakt door je anders voor te doen dan je bent, hoe word je dan zelf gelukkig? En hoe lang denk je het vol te houden? Op een dag begint het op te vallen dat jullie toch wel erg verschillend zijn. Daardoor zou je hem nog wel eens kunnen verliezen… Je hebt er tien keer meer aan als je iets harder moet werken om ‘the real’ you te laten zien. Als hij dan voor je valt dan zit je in ieder geval goed.


Tip 9 – Geef hem de bevestiging die hij nodig heeft

Als je al wat verder in het verleidingsspel zit kun je maar beter zeggen waar het op staat. Veel mannen zijn namelijk bang dat ze op het allerlaatste moment in de friendzone worden geplaatst, terwijl het net de goede kant op ging (dachten ze). Dus als je hem de bevestiging geeft die hij nodig heeft, laat hij zijn gevoelens voor jou sneller toe. Ten tweede past dit ook weer heel goed bij Tip 1 – Zelfverzekerdheid. Een vrouw die weet wat ze wil is nou eenmaal erg aantrekkelijk voor een man.

Een tip die hier een beetje bij aansluit is sextalk/ sexting. Grote kans dat hij helemaal gek wordt als jij stuurt dat je hem om 8 uur ‘s avonds bij jou thuis wil zien voor een romantisch onderonsje zonder kleren (gebruik gerust minder subtiele woorden). Je moet er wel voor waken dat je berichten uitkiest die bij je passen, anders kom je niet oprecht over en verbreek je Tip 8 – Wees jezelf.


Tip 10 – Heb geduld

Het echte leven is niet als een film. Kleine kans dat jij in de bibliotheek je boeken laat vallen, ze opraapt en recht in de ogen kijkt van jouw droomman. Laat staan dat hij sindsdien aan niets anders kan denken dan aan jou. Nee. Grote kans dat hij je in eerste instantie niet eens ziet staan. Of dat er een aantal weken overheen gaan voordat jouw verleidingstechnieken aanslaan. Als jij hem echt gek wil maken op jouw, heb dan het geduld om hem voor je te winnen.

Disclaimer
In dit artikel gaven we jou tips over ‘Hoe maak je hem gek op jou’. Deze tips zorgen ervoor dat jij opvalt bij hem, dat hij een positief gevoel bij jou krijgt en dat het hopelijk ergens toe leidt tussen jullie. Helaas laat de liefde zich niet sturen. Anders had je vast al iets gehad met die onbereikbare jongen van tv of met die knappe student van college. Deze 10 tips zijn dus vooral bedoeld om het lot een handje te helpen, niet om het lot te bepalen. Als hij niet gek op jou is dan heeft dat niet per se te maken met jouw verleidingstechnieken. Het kan ook zo zijn dat hij al gek is op iemand anders, of dat hij er om andere redenen niet voor openstaat. Of dat je helaas niet zijn type bent…


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies