Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De leukste datingsites van Nederland

De leukste datingsites van Nederland

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Daten is leuk en de vele datingsites in Nederland doen hun uiterste best om de zoektocht naar een date zo leuk mogelijk te maken. Doordat er inmiddels zoveel datingsites zijn is het voor elke site van groot belang zich te onderscheiden van de andere websites. Maar welke site is nu het leukst? In dit artikel hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Wat is leuk?
De grote vraag is natuurlijk “wat maakt een datingsite nu echt leuk?”. Of een datingsite als leuk bestempeld kan worden hangt natuurlijk voor een groot gedeelte af van de wensen van de gebruiker en de definitie van leuk. Vind je het bijvoorbeeld leuk als er naast het reguliere online daten ook evenementen worden georganiseerd waar je meerdere singles tegelijk persoonlijk kunt ontmoeten?

Of ga je meer voor het gemak van een datingapp waar een leuke date met een eenvoudige swipe van je verwijderd is? Wanneer je visueel bent ingesteld vind je het wellicht een grote pre als een datingsite veel ruimte voor foto’s biedt bij een profiel en ben je een enorme kletskous, dan is een site die een chat café aanbiedt misschien meer jouw ding.

Door de vele websites zijn we natuurlijk al verwend geraakt en misschien niet meer zo snel onder de indruk. Wellicht vind je alle sites op elkaar lijken. Onderstaande websites bieden ieder op hun eigen wijze een leuke manier van online daten aan. Tevens hebben we een leuke gratis dating site voor je gevonden zodat je ook nog geld over houdt.


PepperBezoek Pepper 

Pepper.nl is een frisse datingwebsite die speciaal ontwikkeld is door mensen met ervaring op het gebied van internetdaten. Op je profiel heb je veel ruimte om beeldmateriaal te plaatsen. Niet alleen van jezelf, maar ook over je interesses. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je favoriete films, boeken of je lievelingsartiesten. Je kunt zelfs Youtube filmpjes plaatsen die je aanspreken om nog beter te laten zien waar je van houdt. Daardoor krijg je een heel visueel en goed beeld over de andere profielen en zij over jou. Een andere leuke functionaliteit die je bij Pepper als betalend lid krijgt, is dat tijdens het chatten jouw foto’s en beeldmateriaal in een carrousel met de foto’s van je chatpartner tevoorschijn komen. De hele sfeer op Pepper is anders dan op de reguliere datingsites wat het gebruik van de website extra leuk maakt.

Bezoek Pepper

Badoo

Badoo.nl is een datingsite die zich richt op chatten met andere profielen en waar de nadruk ligt op mensen die bij jou uit de buurt komen. Je kunt foto’s van profielen in een soort kennismakingsspel beoordelen en dit gebeurt dan ook met de foto’s van jouw profiel. Als er een wederzijdse match is gevonden, krijg je hier direct een melding van zodat je een persoonlijke boodschap kunt achterlaten. Leuk om op deze manier al een selectie te kunnen maken in de grote poule van singles. Tevens heeft Badoo ook een mobiele versie. Deze is heel praktisch. In één oogopslag kun je zien wie er bij jou in de buurt online is en met wie je zou kunnen chatten.


Match4MeBezoek Match4Me 

Match4Me.nl is een datingsite waar mensen ingeschreven staan die hoger opgeleid zijn. Deze site biedt heel veel leuke mogelijkheden om contacten te kunnen leggen. Naast het zoeken naar profielen voor een date, vriendschap of relatie, is er ook de mogelijkheid persoonlijke blogs te lezen over wat andere leden bezighoudt. Tevens kun je oproepen plaatsen als je iets leuks wilt organiseren met andere singles die ingeschreven staan. Denk daarbij aan een gezamenlijk etentje, bioscoop bezoek, een avondje uit of andere leuke activiteiten. Extra pluspunt aan Match4me is de datingcoach die je helpt als je wat moeite hebt met het leggen van contact. Inschrijven is net als op Pepper en Badoo helemaal gratis zodat je rustig kunt checken of Match4Me.nl een leuke datingsite is voor jou.

Bezoek Match4Me

LexaBezoek Lexa 

Een datingsite die voor het grootste gedeelte gratis is, is doorgaans niet echt de moeite waard. Bij Lexa is dit anders. Deze site werkt niet met profielen, maar met matches die door Lexa aan de hand van een test worden gevormd. Waar je op andere datingsites al (onbewust) een oordeel over iemand kunt vormen aan de hand van de profielfoto, worden op Lexa de profielfoto’s pas tijdens het chatten scherper. Dit wekt je nieuwsgierigheid natuurlijk, want je weet niet of het beeld wat je hebt over iemand daadwerkelijk matcht met het uiterlijk. Wil je wel op voorhand de profielfoto van je match zien, dan kun je een abonnement nemen waardoor je wat meer mogelijkheden hebt. Het gratis lidmaatschap is echter ook al de moeite waard en geheel anders dan de wijze waarop andere datingsites te werk gaan.

Bezoek Lexa

Extra tips bij het vinden van een ‘leuke’ datingsite

We hebben geprobeerd een aantal datingsites voor je te verzamelen die net even anders werken dan de rest. De vraag is natuurlijk of jij dit onder de noemer ‘leuk’ beschouwd. Misschien vind je een datingsite bijvoorbeeld alleen leuk wanneer het matchpercentgage hoog ligt en je dus een grote kans maakt om de ware te vinden. Het is absoluut niet zo dat je op bovenstaande websites de ware niet zult tegenkomen, maar datingsites als Parship.nl en EliteDating.nl staan er om bekend misschien niet de meest verrassende datingsites te zijn, maar wel een erg hoog slagingspercentage te hebben. Wellicht passen die beter bij je, ondanks dat ze nou niet de meest sprankelende en verrassende werkwijze hebben.


Om je zoektocht naar de leukste datingsite nog eenvoudiger te maken hebben we een aantal tips verzameld die je mogelijk helpen bij het vinden van de datingsite die voor jou het leukst is om te gebruiken.

Let op aanbiedingen

Vaak hebben datingsites speciale aanbiedingen. Ze verdubbelen bij het afsluiten van een abonnement bijvoorbeeld de abonnementsduur of je krijgt gedurende een aantal maanden korting op de kosten. Misschien maakt dit een site niet meteen onderscheidend, maar leuk voor de portemonnee is het natuurlijk wel.

Gebruikers & reviews

Een leuke website heeft vaak ook veel gebruikers. Hoe meer gebruikers hoe leuker de site? Dit gaat natuurlijk niet altijd op maar je hebt in ieder geval meer kans op een leuke date. Ook zullen er meer reviews te vinden zijn over de betreffende datingsite. Zo kun je van tevoren al een klein beetje inschatten of de website past bij wat je zoekt of niet.

Mobile friendly of een goede dating app

We haalden het in het begin van het artikel al even aan. Misschien is een datingsite voor jou pas echt de moeite waard als je ook vanaf je mobiel en/of tablet gebruik kunt maken van de site. Niet iedereen heeft immers zin om achter de pc of laptop op zoek te gaan naar de ware en sterker nog: sommige mensen hebben niet eens meer een computer in huis vandaag de dag. Het is daarom goed om er over na te denken hoe belangrijk een mobielvriendelijke website is voor jou. Veel websites bieden tegenwoordig een app of een mobiele versie aan van de datingsite en als dit voor jou een pre is moet je het zeker mee laten wegen tijdens je beslissing.

Zoekt en gij zult vinden

We hebben in dit artikel de leukste datingsites voor je op een rijtje gezet en je een aantal tips gegeven die je helpen bij het vinden van de juiste site. Er is echter maar 1 goede manier om te ontdekken of een datingsite voor jou leuk genoeg is en dat is Try and Error. Probeer ze uit, ontdek ze en je ziet snel genoeg of de datingsite binnen je straatje past of niet. Bovengenoemde sites kennen allemaal een gratis inschrijving en voor het grootste deel van de andere datingsites op Datingsitekiezen.nl geldt hetzelfde. Je verliest er helemaal niets mee door je gratis in te schrijven. Het is de enige manier om de leukste datingsite vinden. Ga er dus voor en laat je bevindingen hieronder even weten in een reactie. Vinden we altijd leuk om te horen!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement